رونق بخشی به اقتصاد روستا


رونق بخشی به اقتصاد روستا مستلزم ورود طرح های اشتغالزایی است
زنجن - ایرنا - مدیرکل امور روستایی استانداری زنجان گفت: رونق بخشی به اقتصاد روستا به منظور جلوگیری از مهاجرت روستاییان و زمینه سازی برای بازگشت افراد خارج شده از روستا به محل سکونت خود، مستلزم ورود طرح های اشتغالزایی است.

علی محمودی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: شغل اصلی اغلب روستاییان کشاورزی و دامپروری است که در بسیاری از مواقع بهره وری و سوددهی بالایی ندارد.
وی یادآورشد: ازسوی دیگر تمام روستاییان از زمین یا احشام کافی برای امرار معاش برخوردار نیستند و همین موضوع آنان را برای مهاجرت به شهرها تشویق می کند.
محمودی اظهار کرد: هم اکنون کشاورزی که رونق آن ارتباط مستقیمی با میزان بارندگی و وجود منابع آبی دارد، نیز با کاهش بارندگی و وجود خشکسالی توانایی تامین درآمد خانوارهای روستایی را از دست داده است.
مدیرکل امور روستایی استانداری زنجان گفت: هم اکنون ۹۰ درصد روان آبها و آب های زیر زمینی این استان در بخش کشاورزی مصرف می شود.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه تاکنون اقدام خاصی نیز از سوی کشاورزان برای بهره برداری از فناوری روز در این حوزه و شیوه های نوین آبیاری انجام نشده است.
محمودی ادامه داد: زنجان نیز به تبع کشور از خشکسالی رنج می برد و مدیریت مناسبی بر روی استحصال آب در بخش کشاورزی انجام نمی شود.
مدیرکل امور روستایی استانداری زنجان گفت: بهره ده کردن اقتصاد روستایی مستلزم ورود صنایع دیگری همچون مشاغل خانگی و صنایع دستی به روستاها است.
وی اضافه کرد: همه روستاییان دارای زمین، آب کافی یا اراضی حاصل خیز نیستند که بتوانند از طریق کشاورزی و دامپروری امرار معاش کنند از این رو افراد فاقد چنین امکاناتی اغلب اقدام به مهاجرت به شهرها می کنند.
محمودی به برنامه تشویق روستاییان به مهاجرت معکوس طی سالهای گذشته اشاره کرد و افزود: نمی توان گفت این طرح باشکست مواجه شد، اما اغلب، افرادی که از تسهیلات دولتی که برای ساخت مسکن اعطا می شد بهره مند شدند که قصد سپری کردن دوران بازنشستگی و اوقات فراغت خود را در محل زندگی پدری داشتند.
مدیرکل امور روستایی استانداری زنجان به تصویب طرحی در دفتر امور روستایی معاون اول رییس جمهوری اشاره و اجرای موفقیت آمیز این طرح را موجب رونق بخشی به اقتصاد روستاها عنوان کرد.
وی یادآورشد: این طرح موضوع مشارکت روستاییان در فعالیت های اقتصادی و اقتصادی کردن روستاها را مورد تاکید قرار می دهد.
محمودی اظهارکرد: براساس این طرح کسانی که دارای طرح اشتغالزایی درروستاها هستند می توانند با ۳۰ درصد آورده از ۷۰ درصد تسهیلات ارزان قیمت با سود حداکثر ۱۲ درصد و دوره مشارکت سه ساله و یک سال تنفس در بازپرداخت اقدام به اجرای پروژه خود کنند.
مدیرکل امور روستایی استانداری زنجان گفت: این تسهیلات سقف خاصی ندارد و به تمام افرادی که قصد اجرای طرح اشتغالزایی در روستاها را داشته باشند، پرداخت می شود.
وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر روستاییان نیز می توانند به صورت مشارکتی در قالب تعاونی یا شرکت سهامی خاص اقدام به اجرای طرح های اشتغالزایی کرده و از تسهیلات و خدمات این طرح بهره مند شوند.
محمودی ادامه داد: در این شکل از اجرای طرح، ۳۰ درصد از روستاییان می توانند با ارایه ۲۵ درصد آورده اقدام به دریافت تسهیلات با شش درصد سود کنند.
مدیرکل امور روستایی استانداری زنجان گفت : این طرح تکمیل کننده طرح مهاجرت معکوس است، اما تسهیلات آن مختص احداث واحد مسکونی نبوده و بر روی اشتغالزایی روستاییان تاکید می کند.
وی تاکیدکرد: در صورتی که این طرح های اشتغالزایی سود ده باشند، روند بازگشت روستاییان سرعت خواهد گرفت.
محمودی اضافه کرد: در طرح دیگری نیز برای توانمندی روستاییان، دولت با مشارکت پست بانک پیگر احداث صندوق به منظور پرداخت تسهیلات است.
مدیرکل امور روستایی استانداری زنجان گفت: این طرح هم اکنون در ۶۰ روستا به صورت پایلوت در دست اجرا است.
وی افزود: بخشی از اعتبار مورد نیاز این صندوق از طریق روستاییان، بخشی از پست بانک و قسمتی نیز از محل اعتبار در اختیار دهیاری ها تامین خواهد شد.
محمودی سقف تسهیلات پرداختی در این صندوق ها را ۱۰۰ میلیون ریال برای اشتغال خانگی عنوان کرد.
مدیرکل امور روستایی استانداری زنجان گفت: این استان دارای ۹۲۳ پارچه روستا است که ۵۴۱ فقره از آنها دارای دهیاری هستند و در مجموع بیش از ۸۰ درصد جمعیت روستایی زنجان از خدمات دهیاری ها بهره مند می شوند.



جعبه‌ابزار