رونق گردشگری بوکان طرح و برنامه لازم دارد


برای توسعه گردشگری در هر شهر و منطقه ای ابتدا باید پتانسیل ها، جاذبه ها و توانمندی های آن در این حوزه شناسایی و مورد هدف گردشگری لحاظ شوند. آن گاه زیرساخت های لازم ایجاد گردد.
امروزه گردشگری به شاخه های مختلف تقسیم شده و هر کدام کار و برنامه تخصصی ویژه ای می طلبد، با وجود این جاذبه های هر منطقه در دو گروه عمده، شامل؛ جاذبه های طبیعی و فرهنگی ـ تاریخی طبقه بندی می شوند. هر کدام از جاذبه های این دو طبقه مانند؛ جنگل ها، سواحل و دریاها، کویر، تالاب ها، آبشارها، چشمه ها، آب های معدنی، غارها، بناهای تاریخی، بازارها، موزه ها و کتابخانه ها و… گردشگران خاص خود را دارند و بر همین اساس شاخه های گردشگری همچون؛ اکوتوریسم، ژئوتوریسم، گردشگری کوهستان، توریسم روستایی، توریسم تاریخی، توریسم ورزشی، توریسم تجاری و… شاهد هستیم.
بخشی از جاذبه ها که بسیاری از کشورها در زمینه گردشگری به آن توجه بیشتری قائل هستند؛ میراث فرهنگی است که آنهم شاخه های مختلفی مانند؛ تاریخی، فرهنگی، هنری،آداب ورسوم، مراسم ومناسک و…دارد. بنابراین کشورهایی که دارای چنین جاذبه هایی هستند، می توانند با برنامه ریزی مناسب در جذب گردشگر و رونق گردشگری موفق شند. البته ناگفته نماند که داشتن مدیریت قوی رمز موفقیت در این شاخه است. حضور گردشگر در یک کشور باعث افزایش درآمد، رشد ارزآوری وافزایش منابع برای گسترش تأسیسات و زیرساخت ها می شود. تبدیل آثار تاریخی و میراث فرهنگی به جاذبه های گردشگری از طرفی در حفاظت آنها نیز نقش عمده ای ایفا می کند. یعنی با درآمد حاصل از گردشگری می توان برای نمونه در استحکام بخشی بناهای تاریخی بهره برد.
شهرستان بوکان با قدمت تاریخی وآثار و ابنیه تاریخی بسیار مانند : مسجد جامع بوکان ، مقبره سردار بوکان ، تپه عباس آباد ( قلعه ) ، کل تپه ، قلعه داش کند و حتی قلعه ها و محوطه های تاریخی همچون؛ قلعه قره کند و حتی سوغات و صنایع دستی خاص مانند : بامیه و زولبیا ، ماهی ، کلوچه‌های محلی ، قالی بافی ، فرش دستباف، جاجیم، گلیم، کلاش و… پتانسیل لازم برای جذب گردشگر را دارد. متاسفانه با وجود داشتن اینهمه آثار و قابلیت نتوانسته آنچنان که باید در جهت جذب گردشگر موفق باشد. ما فقط بر این باوریم که گردشگر در زمان خاصی به منطقه مورد نظر می آید، آنهم فقط تعطیلات نوروز است و ما این چند روز تعطیلات آستین بالا می زنیم تا تعطیلات تمام شود و ما در جاذبه ها را می بندیم تا سال دیگر. حال آن که اگر می خواهیم قابلیت گردشگری شهرستان را در اقتصاد منطقه دخالت دهیم و از آن در اشتغالزایی و افزایش درآمد بهره ببریم، باید برنامه دراز مدت و طرح جامع برای آن داشته باشیم.
رضا سلیمانی – محقق ، خبرنگار و فعال رسانه ی آذربایجان غربی



جعبه‌ابزار