ریاب


روستاي رياب/ رودسر / گیلان
روستای ریاب، روستایی است با تاریخ ناشناخته که قدمت چند هزار ساله دارد. محل فعلی این روستا قدمت زیادی ندارد حدود هزارسال پیش این روستا یک جابجایی ۸۰۰ الی ۹۰۰ متری داشته، محل قدیمی بنام کهنه سرا خوانده می شود.
روستایی دردره سبز اشکور(اشکور پایین) ازشهرستان رودسر.
حدود دو دهه قبل این روستا تقریبا ۳۰ الی ۴۰ خانوار سکنه داشته که در تابستانها به سکنه آن اضافه می شد. ولی بعلت مشکلات متعدد خالی ازسکنه گشت و فقط تابستانها حدود ۱۰الی ۱۵ خانوار در آنجا زندگی می کنند .


معرفی روستا[ویرایش]

روستایی با تاریخ ناشناخته که قدمت چند هزار ساله دارد. محل فعلی این روستا قدمت زیادی ندارد حدود هزارسال پیش این روستا یک جابجایی۸۰۰ الی ۹۰۰ متری داشته، محل قدیمی بنام کهنه سرا خوانده می شود.
روستای فعلی کنار رودخانه وبرروی مواد بجا مانده از سیلاب ورانش زمین تشکیل گردده است.ارتفاع روستا از سطح دریا حدود ۱۰۰۵ متر می باشد. با آب وهوایی کوهستانی.اطراف روستا پوشیده شده است از درختان ممرز، بلوط، آزاد ، راش و دیگر درختان و بوته های جنگلی مختص منطقه.
این روستا در حال حاضر از کلیه مظاهر تمدن امروزی نظیر جاده، برق و ... بدور می باشد.
غاری در نزدیکی (حدود ۳۰۰ متری) روستای ریاب.آنچه از شواهد امر پیداست با دست بشر ساخته شده است .احتمالا زمانهایی که مردم در ارتفاعات زندگی می کردند راه فرار و یا راه مخفی بوده است. قدیمی ها می گویند به قلعه ای که در چند کیلومتری این محل است راه دارد.
سالهای نه چندان دور دراین روستا گندم، جو، عدس کشت می شد. گل گاوزبان هم فراوان بود.ولی در حال حاضر جزء فندق هیچ محصول دیگری در این روستا وجود ندارد که آنهم در حال نابودیست.دامداری نیز به کلی از بین رفته است.
عدم وجود زمین مناسب، زیرساختها و فقدان جاده روستایی اصلی ترین دلایل برای کوچ روستاییان به شهر و از بین رفت کشاورزی و دامداری بوده است.
دو رودخانه یکی از ارتفاعات اینی ووربن و دیگری از کوههای لسبو در محلی به نام دو آب به هم می رسند و از ریاب می گذرد. در مسیر راه چشمه های زیادی به این رودخانه وصل می شوند، سپس در طیولا با رودخانه چاکرود و درسی پل با رودخانه کاکرود یکی شده وپلورود(رودبزرگ) را تشکیل داده و در کلاچای به دریای خزر می ریزد. زندگی در شرق گیلان به یمن وجود همین رودخانه، جریان دارد.
ریاب در دره ای سبز(اشکور) قراردارد. اطراف آن را کوه های بلند احاطه کرده است. کوه هایش پوشیده از انواع درختان همراه با صخره های عظیم است، هم خصوصیات کوهستان را دارد و هم خصوصیات مناطق جنگلی را، هم سرسخت و خشن است وهم لطیف. به تبع آن، مردمان این منطقه نیز خصوصیات این کوهستان را به ارث برده اند.سخت و درعین حال لطیف مردمانی با بازوانی پرقدرت، مقید به اصول اخلاقی، شعائرمذهبی و آداب و رسوم.

منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای ریاب



جعبه‌ابزار