ریحان اباد


روستاي ريحان آباد در ۱۰ كيلومتري غرب شهرستان گلوگاه واقع شده است كه از شمال به دریای خزر ( خليج گرگان ) از جنوب به جنگلهاي البرز از شرق به مزارع روستاي لمراسک و از غرب به روستاي قلعه پایان متصل است و يكي از روستاهاي بسيار قديمي منطقه محسوب مي گردد و بنا به گفته پيران و طي تحقيقات صورت گرفته نشان مي دهد اين روستا بسيار بزرگ بوده بطوريكه وسعت آن از سمت جنوب تا شهبند ( دامنه جنگل ) و از شمال تا ۹۰۰متر پايين تر محل فعلي آن بوده و در بعضي از زمينهاي كشاورزي مزرعه معروف به سيخي هنوز آثار سفالي آن مشاهده مي گردد كه گفته مي شود در اثر مريضي وبا بسياري از ساكنين آن از بين رفته اند.
نام قديمي اين روستا " ران " بوده است ولي در يك زمان تاريخي خانمي بنام ريحانه كه بعنوان بزرگ محل بوده و گفته مي شود اين خانم اهل بخشش بوده و صفات نيكي داشته، از همان زمان اين روستا به نام ريحان آباد تغيير نام يافت .
اين روستا در حال حاضر داراي ۳۱۲ خانوار و ۱۲۲۰ نفر جمعيت مي باشد كه ۱۰۰% آن مسلمان و شيعه اثني عشري مي باشند
عمده درآمد مردم از طريق كشاورزي از جمله برنج ، گندم ، توتون ، كلزا و ... مي باشد . اين روستا داراي ۵۵۰ هكتار زمين خشكزاري و ۱۵۰ هكتار زمين شاليزاري مي باشد .
از مهمترين بناهاي تاريخي اين روستا مي توان به حمام عمومي اشاره كرد كه داراي بيش از ۳۰۰ سال قدمت تاريخي است و اخيراً سازمان ميراث فرهنگي آن را بعنوان آثار تاريخي و باستاني به ثبت رسانده .
از ديگر اماكن تاريخي روستاي ريحان آباد امام زاده قاسم است كه گفته مي شود ايشان از نوادگان امام موسي كاظم (ع) مي باشد و در پانصدمتري و در سمت جنوب غربي اين روستا واقع شده و به خاطر نزديكي با جاده سراسري و داشتن زائر سراي امام رضا(ع) همه ساله پذيراي هزاران مسافر است . همچنين اموات روستاي ريحان آباد در اين امام زاده دفن مي باشند و ۱۲ شهيد روستا در آن آرميده اند . [۱]
منبع
[۱]    

====



جعبه‌ابزار