زاویه سکمن آباد
روستاي زاويه سکمن آباد/
خوی /
آذربایجان غربیروستای زاویه سکمن آباد از لحاظ تقسیمات اداری و کشوری از توابع استان آذربایجان غربی شهرستان خوی، بخش صفائیه و دهستان سکمن آباد می باشد. این روستا در فاصله ی ۵۳ کیلومتری شهرستان خوی و در شمال غربی آن واقع است.
معرفی روستا[ویرایش]
روستای زاویه سکمن آباد از لحاظ تقسیمات اداری و کشوری از توابع استان آذربایجان غربی شهرستان خوی، بخش صفائیه و دهستان سکمن آباد می باشد. این روستا در فاصله ی ۵۳ کیلومتری شهرستان خوی و در شمال غربی آن واقع است.
روستای مذکور با شهرستان چالدران، فاصله ی تقریبی ۴۰ کیلومتر داشته و به فاصله ی ۳۰ کیلومتری از مرز ترکیه و به فاصله ی ۵ کیلومتری از مرکز بخش صفائیه بوده که از شرق به روستاهای
زرآباد و
قره قوش سفلی و
علی شیخ ، از شمال به روستای
شگفتی و
قارنجه و از سمت شمال غربی به روستاهای
قره آغاج و
قزلجه و از جنوب شرقی به روستاهای
دیبک و
قره قوش علیا و از سمت غرب به روستای
گوله پیران و چمنزارهای روستا که هم مرز با مراتع ایلات و
عشایر کوچرو هستند، منتهی می شود.
روستای سکمن آباد تقریبا در منطقه ی پست قرار گرفته است که جهت های شرق و شمال و جنوب روستا را زمین های زراعی روستا و جهت غرب آن را ناهمواری های طبیعی و کوههای تقریبا مرتفع تشکیل می دهد. این روستا دارای چهار ییلاق معروف به نام های قرمزی داش در سمت جنوب، بوزخانا، آغ داش و گول خندان که در سمت غرب می باشند. طبیعت زیبا و بکر آنها مخصوصا ییلاق بوزخانا از شهرت خاصی برخوردار است.
وجه تسمیه[ویرایش]
نام این روستا همان گونه که معرفی شد زاویه ی سکمن آباد است که پسوند سکمن آباد مربوط به دهستان سکمن آباد است و به زاویه نیز در اصطلاح محلی زیوه گفته می شود. از آثار و شواهد تاریخی چنین برمی آید که این روستا از قدمتی طولانی بر خوردار است که بعضی از این آثار توسط میراث فرهنگی به ثبت رسیده است. مهمترین آنها عبارتند از: داشلی تپه (عصر برنز) که در سمت جنوب روستا قرار دارد. قبرستان ارامنه که این اثر در جنوب روستا و بر روی تپه کوچک واقع شده است و بر روی قبرهای این قبرستان علامت های مختلفی حک شده است که شناخته شده ترین این علامت ها علامت صلیب است.
آثار تاریخی[ویرایش]
آثار تاریخی آغداش و گول زمی که این آثار در کوههای سمت غرب یعنی در ناحیه ی آغداش قرار دارند وعمدتا به صورت پی های ساختمان هایی از جنس سنگ است که در کنار هم قرار دارند. این آثار نیز همچون قبرستان ارامنه از تعرض سود جویان درامان نمانده است. قلعه ی روستا که در قسمت شرقی روستا قرار دارد و تقریبا از بین رفته و تنها از آن حصارها و برجهای کوچکی برجای مانده است. به گفته ی ریش سفیدان روستا این قلعه دارای یک کانال آبرسانی زیر زمینی بوده است که آب چشمه های غرب روستا را به داخل قلعه می رساند.
منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای زاویه سکمن آباد