زیلایی


شعارهای رنگارنگ هم محرومیت را از "زیلایی" نزدود/ اینجا آخر دنیاست
یاسوج – خبرگزاری مهر: زیلایی سرزمینی در میان کوهستانهای سترگ زاگرس جنوبی است، جایی که محرومیت بیش از هر چیز در آن جلوه می کند. جایی که برخی می گویند "اینجا آخر دنیاست".
به گزارش خبرنگار مهر، دهستان زیلایی با ۱۴هزار نفر جمعیت از توابع شهرستان بویراحمد است و نزدیک به ۵۸ روستا و آبادی بزرگ و کوچک دارد که در میان کوههای سخت و صعب العبور زاگرس جا خوش کرده اند.
تا ۲۰سال پیش این منطقه حتی راهی هم نداشت چه برسد به برق و آب و ... اما اگرچه خدمات زیادی به این منطقه ارائه شده اما هنوز رنگ محرومیت بر جای جای آن هویداست و با نام آن عجین شده است.
به رغم شعارهای رنگارنگ مسئولین در ادوار مختلف، هنوز زخم محرومیت بر چهره زیبای مردمان این دیار باقی است. مردمانی که در هوش استعداد نشان داده اند که محروم نیستند و ۵۰۰ فارغ تحصیل لیسانس، فوق لیسانس و دکترا از این موضوع حکایت می کند.
حالا در روزهای سرد آغازین زمستان این مسئولین دولت یازدهم هستند که عزم سفر کرده اند تا پای به محرومترین نقطه ایران بگذارند.
استاندار به همراه جمعی از مدیران استانی و نماینده بویراحمد و دنا در مجلس، جاده های پر پیچ و خم منطقه را طی می کنند تا به دورترین و محرومین منطقه کهگیلویه و بویراحمد برسند.
مردم زجر کشیده با دست های پینه بسته این دیار وقتی بازهم ماشینهای اداری را می بینند شتابان و به رسم میهمان نوازی به سمت مسئولین می آیند و مشکلاتشان را رو در رو به آنان در میان گذاشتند.
نبود راه مناسب، آب آشامیدنی سالم، وضعیت بد معیشت، بیکاری جوانان، کمبود فضای مناسب آموزشی و امکانات بهداشتی و... از جمله مشکلاتی است که در روستاهای مختلف دهستان زیلایی شنیده می شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اما اولین اولویت کاری مسئولان استان را توسعه راه‌های بین روستایی به منظور ارتباط روستا ها با همدیگر و انجام فعالیت های اقتصادی و سرمایه گذاری می داند.
موسی خادمی می گوید: در آینده برای توسعه راه روستایی منطقه زیلایی برنامه ریزی می شود تا از این طریق از خالی شدن روستاها از سکنه جلوگیری شود و هم فعالیت های اقتصادی را در این مناطق رونق گیرد.
در ادامه سفر استاندار کهگیلویه وبویراحمد و نماینده شهرستان های بویراحمد و دنا به روستای پوله می رسند تا مشکلات مردم این روستا را هم بشنوند.
اهالی روستا نبود پاسگاه نیروی انتظامی برای برقراری نظم و امنیت و خانه بهداشت را جز مهمترین مشکلات منطقه زیلایی و روستای پوله عنوان می کنند.
به گفته اهالی این روستا، زمین برای خانه بهداشت آماده است و در دوره های گذشته نیز مصوب شد ولی تاکنون مسئولان هیچ اقدامی برای احداث و راه اندازی آن نکرده اند.
آنها به موضوع بخش شدن زیلایی نیز اشاره می کنند و خواستار بخش شدن این منطقه می شوند زیرا به گفته آنان، بعد مسافت برای مردم محروم زیلایی درد آور و طاقت فرساست.
استاندار این خواسته مردم زیلایی را اینگونه پاسخ می دهد که "مراحل قانونی و طرح بخش شدن زیلایی در اختیار وزارت کشور قرار گرفته است که مسئولان آن را به طور جدی پیگیری خواهند کرد."
خادمی و غلام محمد زارعی نماینده بویراحمد و دنا همچنین قول می دهند که وضعیت نامعلوم خانه بهداشت را در منطقه زیلایی پی گیری کند.
روستاهای بردپهن، موشمی وسطی، سفلی و علیا از دیگر روستاهایی بوید که استاندار و نماینده بویراحمد و دنا در مجلس به همراه مدیران استانی از آن بازدید کردند.
اهالی این روستاها نیز به مسئولین گفتند: فعالیت های کشاورزی، باغداری و دامداری آنها به دلیل نبود راه مناسب رونق زیادی ندارد و همین امر سبب ناامیدی و یاس در بین اهالی زحمت کش این روستا شده است.
خادمی نیز می گوید: منطقه زیلایی به لحاظ دامداری، کشاورزی و باغداری مستعد است که امیدواریم با ارائه تسهیلات و فراهم کردن سایر زیر ساخت‌ها بتوانیم پایه های اقتصادی را در این منطقه محکم کنیم.
وی هدف سفرش را آشنایی همه جانبه و بهتر با مناطق زیلایی عنوان می کند و می افزاید: زیلایی به دلیل آب زیاد می تواند منطقه خود برای پرورش ماهی و آبزیان باشد که مسئولان و مردم تاکنون به این مسئله توجه کمتری کرده اند.
خادمی همچنین به مردم توصیه می کند: اگر قرار است فعالیت اقتصادی در این رونق بگیرد نباید فرد سرمایه گذار با معارضات اجتماعی و مانع تراشی های محلی مواجه شود و باید مردم، مسئولین را برای رونق فعالیت اقتصادی کمک کنند.
سفر مسئولین استان به محرومترین منطقه کشور به پایان می رسد اما مردم این منطقه که طی سالیان اخیر مسئولین زیادی را در جمع خویش دیده و وعده های شیرین فراوانی را شنیده اند، امید دارند روزی برسد که همه آن وعده ها رنگ واقعیت بگیرد.
مردمی که اگر چه زیر بار مشکلات و رنجهای فراوان زندگی در میان کوهستانهای زاگرس جنوبی قد خمیده و دست و پا پینه بسته اند اما استوار مانده اند و امیدوار که در آینده ای نزدیک، پسوند محرومیت را از نام زیبای زیلایی محو کنند.
..................
گزارش و عکس: نوروز کمایی



جعبه‌ابزار