سفیدچاه


تاریخچه روستای سفیدچاه:
سفیدچاه که به روایت قبر حاج جرجیس سفیدچاهی "سفیدجا" و در روایت های دیگر "اسپ چاه، اسپ تن و روبار" نامیده شده،در دره ای میان کوه های منطقه هزارجریب از رشته کوه البرز قرار دارد.
مردم این روستا معتقدا خاک این گورستان شباهت عجیبی با خاک قبرستان وادی السلام دارد و می تواند اجساد دفن شده را تا چند سال سالم حفظ کند. قبر " ملک بادله " که روزگاری حاکم شمال ایران بود در این گورستان قرار دارد اما کمتر کسی به سنگ های فرو رفته این والی در خاک این قبرستان اعتنا می کند.
در مرکز روستای سفید چاه،مرقد مطهر امامزادگان منصور،ابراهیم و رحمان از اولاد امام موسی الکاظم علیه السلام قرار دارد که اساس سابقه شکل گیری گورستان است و با توجه به سنگ مزار های قرن هشتم و نهم مربوط به حضور سادات میر عمادی و مرعشی، قدیمی ترین سنگ مزار به دست آمده در گورستان سفیدچاه مربوط به سال ۸۳۰ هجری است که در واقع ۵۵ سال از صندوق مزار امامزادگان سفیدچاه قدیمی تر است.


جاهای دیدنی روستای سفیدچاه:
شمشیر بر: شمشیر بر در ضلع شرقی روستای سفیدچاه قرار دارد.آنجا مانند دره ای باریک است که مانند برش شمشیر است به این دلیل این نام را بر آن نهاده اند آب های استان سمنان(شاهرود) از این شکاف عبور می کند.شکاف شمشیربر به ۲ متر می رسد.حتما از این مکان دیدن کنید.
چشمه بادو: چشمه در ضلع جنوبی روستا در پای کوه سنگی قرار دارد که در فصل زمستان آب آن گرم و در بهار و تابستان خنک می باشد و برای درمان بیماری های مفاصل از این آب استفاده می شود.در این چشمه ماهی هم در آن یافت می شود.
بزرگان روستا:
در قرن حاضر:
مرحوم حاج یوسف ابراهیمی- مرحوم اسماعیل ابراهیمی- مرحوم محمد ابراهیمی- مرحوم احمد روی دل- مرحوم رمضان ربانی- مرحوم گل برار ربانی [۱]
منبغ
[۱]    
شهرستان بهشهر







جعبه‌ابزار