سند توسعه روستایی استان مرکزی


سند توسعه روستایی استان مرکزی تدوین شد
معاون عمرانی استاندار مرکزی از تدوین سند توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی روستایی استان خبر داد.


به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، مهدی زندیه‌وکیلی ظهر امروز در دیدار با بخشداران استان مرکزی گفت: سند توسعه روستایی نقشه راهبردی در راستای توسعه روستاها و ایجاد اشتغال و درآمد پایدار محسوب می‌شود.
وی عنوان کرد: در راستای این سند هر روستا دارای یک شناسنامه اقتصادی می‌شود که بر اساس آن ۲ فعالیت اقتصادی با رویکرد اشتغال پایدار با هماهنگی شوراهای روستا و نظرات کارشناسان زیر بخش‌های اقتصادی برای هر روستا طراحی شده است.
ظرفیت‌های روستایی شناسایی شود
معاون عمرانی استاندار مرکزی بر لزوم شناسایی ظرفیت‌های موجود در روستاها تاکید کرد و ادامه داد: با توجه به پتانسیل‌های گردشگری در بیشتر روستاهای استان می‌توانیم با استفاده از این ظرفیت‌ها بخش گردشگری روستایی را در این مناطق احیا کنیم.
زندیه‌وکیلی خاطرنشان کرد: بخشداران موظف هستند امکانات موجود و میزان تسهیلات مورد نیاز و میزان اشتغالزایی طرح‌های در نظر گرفته شده در راستای این سند را به معاونت عمرانی استانداری مرکزی ارسال کنند.
ایجاد ناحیه‌های صنعتی در روستاهای پر جمعیت
وی با بیان اینکه مدیریت ارشد استان در نظر دارد در روستاهای پر جمعیت با ایجاد کارگاه‌های کوچک ناحیه‌های صنعتی راه‌اندازی کند، گفت: بر همین اساس بنیاد مسکن استان مکلف است در روستاهای مذکور اقدام به واگذاری زمین در راستای احداث ناحیه صنعتی و کارگاه‌های کوچک تولیدی کند.
معاون عمرانی استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: میزان تخصیص اعتبارات ارزش افزوده و اعتبارات شهرهای آلوده در راستای پروژه‌های عمرانی به استان مرکزی مطلوب است اما نحوه توزیع این میزان تخصیص در استان نامتعادل است که در آینده‌ای نزدیک با مصوبه مجلس شورای اسلامی رفع خواهد شد.
روستاهای پر درآمد به سرمایه‌گذاری روی آورند
زندیه‌وکیلی اظهار کرد: تا زمان ابلاغ مصوبه مجلس شورای اسلامی در راستای توازن تخصیص اعتبارات مذکور روستاهایی که از میزان اعتبارات بیشتری برخوردار هستند، می‌توانند از این فرصت برای رشد سرمایه‌گذاری در پروژ‌ه‌های عمرانی استفاده کنند.
وی تصریح کرد: بخشداران و فرمانداران نیز در نحوه هزینه‌کرد اعتبارات مذکور تجدید نظر کرده و از این اعتبار در راستای ایجاد اشتغال پایدار بهره ببرند.
پروانه‌های بدون کاربری مهم‌ترین مشکل بخشداری‌ها
معاون عمرانی استاندار مرکزی با تاکید بر پرهیز از صدور پروانه‌های بدون کاربری در روستاها ادامه داد: در حال حاضر پروانه واحدهای تولیدی بدون کاربری مهم‌ترین مشکل در بخشداری‌های استان است که باید در اسرع وقت رفع شود.
زندیه‌وکیلی گفت: عملکرد استان در حوزه‌های روستایی و فعالیت‌های اقتصادی خرد در این مناطق مطلوب بوده که در برخی از موارد از طرح‌های اجرا شده به عنوان الگو در کشور استفاده شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ارزیابی بخشداران بر اساس اقدامات آنان در حوزه اشتغال و تولید صورت می‌گیرد، بخشداران ارتباط خود را با حوزه معاونت عمرانی استانداری مرکزی تقویت کنند.
تغییر نگاه نیاز محوری به توسعه محوری در روستاها
معاون عمرانی استاندار مرکزی با بیان اینکه استاندار مرکزی به ایجاد صنایع روستایی و اشتغال تاکید دارد، خاطرنشان کرد: نگاه نیاز محوری به روستاها به رویکرد توسعه محوری تغییر کرده که ایجاد اشتغال مهم‌ترین رکن در این رویکرد است.
زندیه‌وکیلی با بیان اینکه روستاها مهم‌ترین بخش در تولید هستند، ادامه داد: می‌توان از روستاها به عنوان مولد بخش تولید یاد کرد که متاسفانه به پیشرفت و توسعه این مولفه در چرخه اقتصاد دست پیدا نکرده‌ایم.
وی اظهار کرد: برای دست‌یابی به توسعه پایدار در استان باید به روستاها و ظرفیت‌های موجود در آن توجه ویژه‌ای شود که غفلت از این امر به اقتصاد استان آسیب وارد خواهد کرد.
معاون عمرانی استاندار مرکزی تصریح کرد: تامین امکانات اولیه برای ایجاد اشتغال خرد و خانگی و استفاده از تمام توان روستاییان برای تحقق این مهم ضروری است.



جعبه‌ابزار