سواد جامعه روستایی


فرماندار ارومیه:
سواد جامعه روستایی کشور در حال افزایش است
خبرگزاری تسنیم: فرماندار ارومیه گفت: با توجه به افزایش سواد جامعه روستایی باید سطح سواد نیروهای فعال از اشتغال بخش های سنتی به سایر بخش ها سوق داده شود.
نسخه قابل چاپ
به گزارش خبرگزاری تسنیم در ارومیه، عباس حسنخانی در جلسه شب گذشته توسعه روستایی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه ۳۷ درصد جمعیت ۳ میلیون نفری استان در روستاها ساکن هستند اظهار داشت: در این باره تعداد روستاهای آذربایجان غربی ۳ هزار روستا و جمعیت روستایی استان تقریبا به میزان ۱۰ درصد از جمعیت میانگین کشوری بیشتر است.
فرماندار ارومیه گفت: البته این امر بدین معنا نیست که روستاهای استان در شاخص توسعه‌یافتگی نسبت به سطح ملی وضعیت مطلوبی دارند بلکه متاسفانه روستاهای آذربایجان غربی در بسیاری از شاخص‌های برخورداری از خدمات عمومی، نسبت به میانگین ملی و حتی استان‌های همجوار پایین تر هستند.
حسنخانی تصریح کرد: متاسفانه برخورداری مناطق مختلف استان نیز از خدمات عمومی یکسان نبوده و تفاوت معناداری بین مناطق مختلف استان و حتی بین مناطق مختلف یک شهرستان در سطح برخورداری وجود دارد.
وی بیان کرد: یکی از ظرفیت‌هایی که موجب شده میانگین جمعیت روستایی استان ۱۰ درصد بیشتر از سایر مناطق باشد وجود آب و هوای مساعد، خاک حاصلخیز و وجود منابع آب در استان به عنوان دومین استان پرآب کشور و جمعیت فعال و آشنا به مسائل کشاورزی است.
فرماندار ارومیه افزود: مجموعه این عوامل در ایجاد انگیزه ماندن در روستا و کسب درآمدی که حداقل معیشت مردمان را تامین کند تاثیرگزار بوده اما این ظرفیت و استعداد و مزیت نسبی نسبت به سایر مناطق به شدت در حال افول بوده به گونه‌ای که زندگی بخش اعظمی از روستانشینان در حال مخاطره است.
حسنخانی اظهار کرد: شرایط اقلیمی ناشی از خشکسالی‌های دهه اخیر، خشک شدن دریاچه ارومیه و محدودیت استفاده از منابع طبیعی موجود شرایطی را ایجاد کرده که نه تنها پاسخگوی جمعیت فعال ساکن روستا نیست بلکه ادامه این روند و پیش‌بینی‌های حوزه دریاچه ارومیه حاکی از آن است که اگر برنامه‌ریزی دقیق و منظمی در بخش اشتغال این روستاها صورت نگیرد در آینده‌ای نه چندان دور شاهد کاهش جمعیت روستایی و سرازیری آنها به شهر می‌شویم.
سطح سواد جامعه روستایی ایران در حال افزایش است
وی با اشاره به اینکه سطح سواد جامعه روستایی ایران در حال افزایش است گفت: افزایش سطح سواد و گرایش نیروهای فعال و آماده به کار باید از اشتغال در بخش‌های سنتی به سمت سایر بخش‌ها سوق داده شود و از سوی دیگر با توجه به اینکه ظرفیت‌های بخش‌های اقتصادی روستا بکر و ناشناخته است، شناسایی آنها علاوه بر افزایش سطح درآمد و بالا رفتن اشتغال روستاییان، تحرک قابل توجهی در اقتصاد ملی دارد.
فرماندار ارومیه بیان کرد: یکی از مولفه‌های مهم در امر توسعه روستاها، آماده شدن زیربناهای لازم در امر توسعه است که عمران روستایی نامیده می‌شود گرچه اقدامات قابل توجهی در سطح ملی در خصوص عمران روستایی صورت گرفته و با اجرای قانون تاسیس دهیاری‌ها، خودکفایی این حلقه مفقوده با واگذاری مدیریت روستایی توسط خود مردم تکمیل شده است اما این استان در خصوص عمران روستایی وضعیت مناسبی ندارد.
حسنخانی افزود: یکی از سیاست‌های تاثیرگزار در عمران مناطق و جبران عقب‌ماندگی استان‌های کم برخوردار، سیاست توازن منطقه‌ای بود بنابراین اجرای این سیاست و جبران عقب‌ماندگی این مناطق نسبت به سایر مناطق کشور مورد درخواست از مسئولان است.
فرماندار ارومیه با تاکید بر اینکه توانمندی‌ها و نیازهای هر روستا در هر منطقه روستایی باید با نگاه آمایش سرزمینی مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد، بیان کرد: بر این اساس راهبردهای توسعه هر شهرستان، بخش، دهستان و حتی روستا تعیین شده تا امر توسعه پایدار محقق شود چراکه نتیجه توسعه هر روستا با روستاهای همجوار ممکن است متفاوت باشد.



جعبه‌ابزار