سید سلمان موسوی فرد


سنگر سازی که خود بی سنگر شهید شد
ایلام- ایرنا - شهید جهادگر ˈسید سلمان موسوی فردˈ در سال ۳۹ چشم به جهان گشود و پس از پایان تحصیلات ابتدایی و راهنمایی و همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی و تاسیس جهاد سازندگی جذب این نهاد انقلابی شد.

وی با هدف کمک به محرومان و مناطق دورافتاده استان ایلام خدمت بی منت را در جهاد سازندگی انتخاب کرد و در مدت کوتاه فعالیت در این نهاد منشا خدمات بزرگ و گسترده ای به مردم روستایی و عشایر شد.
این شهید والامقام پیش از آغاز جنگ تحمیلی با سرکشی به روستاها و مناطق دورافتاده استان ایلام سعی در رفع یا کاهش مشکلات و مسایل مختلف ساکنان این مکان ها داشت و خدمات به یاد ماندنی از خود به یادگار گذاشت.
شهید موسوی فر در نخستین سال های پیروزی انقلاب اسلامی هنگامی که در یکی از روستاهای دور افتاده سرابله از توابع شهرستان شیروان چرداول سابق، نوعی آفت و حشره تمام خانه های روستاییان را به دلیل فرسودگی مورد هجوم قرار داده و حتی به افراد و احشام اهالی نیز سرایت کرده بود، تک و تنها راه جهادگری برای کمک به مردم را در پیش گرفت.
کارکنان جهاد سازندگی به دلیل مسری بودن آفت، مبارزه با آن و سمپاشی منطقه را به صلاح نمی دانستند؛ این موضوع باعث ایجاد واکنش متفاوتی در بین مسوولان استانی و کشور آن در آن زمان شد، و برخی از سران کشور و استان حتی دستور تخلیه مردم و انهدام کامل روستا را صادر کرده بودند.
شهید موسوی فرد پس از آگاهی از این ماجرا به صورت داوطلبانه با حضور در روستا به مدت چند روز متوالی اقدام به سمپاشی و آفت زدایی کامل منطقه کرد و پس از این اقدام با اعلام اینکه کار را تنها برای رضای خدا و آسایش مردم روستا انجام داده از گرفتن برگه حق ماموریت و پاداش قابل توجه آن روز خودداری کرد.
آن گونه که دوستان، آشنایان و نزدیکان وی می گویند هدف اصلی شهید موسوی فر در عمر کوتاه اش در زندگی شناخت خدا، کمک و رسیدگی به نیازمندان و فقرا و انجام فریضه صله رحم و سرکشی به اقوام بود.
به دلیل خدمات بی شائبه و خالصانه این شهید بزرگوار، بارها به وی مسوولیت های اجرایی و پست های مهم ریاست در بخش های مختلف جهاد سازندگی مانند ریاست این نهاد در شهرستان شیروان چرداول پیشنهاد شد که وی هر بار از پذیرش این مسوولیت ها شانه خالی می کرد و تنها معتقد به خدمت به خلق خدا برای رضای خدا بود و این فروتنی و شکست نفس سرکش از نکات و خصوصیات بارز زندگی وی است.
همسر شهید موسوی فرد در باره وی می گوید:یکی از بزرگترین آرزوهای شهید موسوی فرد این بود که پیش از حضرت امام خمینی (ره) بمیرد و پیشمرگ وی شود که این آرزو و خواسته بی ریای شهید سال ۶۴ تحقق یافت.
«حمدیه موسوی فرد» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شهید از آغاز جنگ تحمیلی تا لحظه شهادت در ۱۸ عملیات حضور مستقیم یا غیر مستقیم داشت که شرکت در عملیات بیت المقدس از جمله آنها بود.
وی افزود: بیشتر فعالیت های شهید موسوی فرد در پشت جبهه ها و شامل خدمت دارویی و درمانی، همراهی و انتقال شهدا به پشت جبهه و مجروحان به مراکز درمانی و بیمارستانی ایلام و دیگر استان ها بود.
وی گفت:از این شهید تنها یک فرزند به یادگار مانده است؛ در اوج جنگ کودکمان دچار بیماری شدیدی شد و چون دسترسی به بیمارستان ایلام به سبب بمباران و موشک باران شهر از سوی رژیم صدام ممکن نشد، بنابراین باید برای درمان این کودک خردسال به مراکز درمانی کرمانشاه انتقال داده می شد ولی شهید موسوی فر با اعلام اینکه حضورم اکنون در جبهه لازم و ضروری است به خاطر اعتقادی که به آرمان های اسلام و امام (ره) داشت حاضر نشد برای درمان و اعزام فرزندش جبهه را ترک کند.
وی ادامه داد: وجود شهید موسوی فرد مملو و سرشار از عشق به ولایت فقیه و خادمان انقلاب و میهن بود و هنگام وفات آیت ا... طالقانی، شهادت شهید بهشتی و حتی شهدای جبهه و جنگ و همرزمانش سیاه پوش می شد.
همسر این شهدا والامقام بیان کرد: از شهید وصیت نامه مکتوبی باقی نمانده اما همواره در گفتار و کلام خود تاکید بر تربیت اصولی و اسلامی تنها فرزندش داشت و به من و اعضای خانواده سفارش می کرد که در صورت شهادتش فرزندش پایبند به انقلاب و آرمان های اسلام و ولایت فقیه بزرگ شود.
وی افزود: کمک به فقرا، دستگیری از محرومان، سرکشی به اقوام، نداشتن حب ریاست، ساده زیستی، مهربانی با خانواده و مردم، ایمان ناب و بی ریا، مبارزه با هوای نفس، پابیندی به انقلاب و امام شهدا از مهمترین ویژگی های شهید موسوی فر در زمان کوتاه عمرش بود.
تنها فرزند شهید موسوی فرد نیز گفت: در زمان شهادت پدرم تنها شش ماه و چند روز از عمر من گذشته بود و از زندگی پدر هیچ درک و خاطره ای ندارم و هرچه از ایشان می دانم از زبان مادرم، اقوام، همرزمان و همکاران ایشان شنیده ام.
«محمدرضا موسوی فرد» بیان کرد: پدرم مسوول کمیته بهداشت و درمان جهاد سازندگی ایلام و جزو سنگرسازان بی سنگر بوده که علاوه بر شرکت مستقیم در چندین عملیات حضوری فعال و موثر در پشت خط مقدم جبهه داشت، که خدمت های صادقانه وی در ذهن همکارانش به یادگار مانده است.
وی بیان کرد: یکی از حالت ها و ویژگی های این شهید گرانقدر این بود که بارها گفته بود که حتی اگر یک روز به پایان جنگ مانده باشد به افتخار شهادت نایل خواهد شد و بارها زمان شهادت خود را به اطرافیانش اعلام کرده بود و بعدها همرزمان و همکاران وی از این پیش بینی وی شگفت زده شدند.
تنها یادگار شهید موسوی فرد دارای مدرک دکترای حقوق قضایی و مدرس دانشگاه های ایلام و تهران و دارای نوشته ها و تالیف متعددی در زمینه حقوق است؛ وی به عنوان یکی از نخبه های شاهد و ایثارگر، دبیری ستاد اجرایی «پدران آسمانی» استان ایلام را برعهده دارد.
شهید موسوی فرد سال ۶۱ همزمان با ولادت مولای متقیان با همسرش که دختر عمویش نیز بود، ازدواج کرد که ثمره این پیوند تولد فرزندی پسر به نام محمدرضا در سال ۶۳ است.
اگرچه دفتر عمر شهید سلمان موسوی فر در ۱۸/۰۳/۶۴ همزمان با شب های قدر و ۱۹ رمضان در ۲۵ سالگی در منطقه عملیاتی «میمک» استان ایلام با اصابت ترکش به همراه دیگر همکار جهادگرش بسته شد اما یاد و نام وی و هزاران شهید سرافراز دیگر در کتاب ذهن میلیون ها ایرانی برای همیشه ثبت و ضبط است.
جهاد سازندگی ایلام در دوران دفاع مقدس یکی از نهادها و دستگاه های مهم و خدمات رسان به رزمندگان اسلام بود و جهادگران این سازمان دوشادوش رزمندگان وظیفه ایجاد استحکام های نظامی، سنگر، خاکریز، حفر خندق و مهندسی جنگ را برعهده داشتند.
جهادگران در دوران دفاع مقدس، براستی سنگر سازان بی سنگری بودند که هم سنگر ساختند و هم در سنگرها دلاورانه کمر دشمن بعثی را شکستند.
استان ایلام در دوران حماسه و افتخار دفاع مقدس نزدیک به سه هزار شهید والامقام تقدیم اسلام و میهن کرد که ۱۸ شهید گلگون کفن از آنان جهادگران جهاد سازندگی بودند.
ایلام با ۴۳۰ کیلومتر در میان پنج استان مرزی ایران دارای طولانی ترین سرحد مشترک با کشور عراق است



جعبه‌ابزار