سیدخیل


روستاي سيدخيل/ نکاء / مازندران
روستای سیدخیل ازتوابع منطقهُ هزارجریب شهرستان نکاء واقع درمنطقهُ زارمرود می باشد که فاصله آن با نکا حدودا ۸۵ کیلو متراست.
این روستا ازجنوب حدود۴ کیلومتر با روستای ارم و مزار معروف به پنج تن، ازشمال حدود ۳ کیلومتر با جاده اصلی به شهر و رودخانهُ معروف زارمرود که سرشاخهُ رود تجن می باشد، از مشرق حدود ۳ کیلومتر با روستای چناربن و از مغرب حدود ۴کیلومترباروستای آکرد فاصله دارد


معرفی روستا[ویرایش]

روستای سیدخیل ازتوابع منطقهُ هزارجریب شهرستان نکاء واقع درمنطقهُ زارمرود می باشد که فاصله آن با نکا حدودا ۸۵ کیلو متراست.
این روستا ازجنوب حدود۴ کیلومتر با روستای ارم و مزار معروف به پنج تن، ازشمال حدود ۳ کیلومتر با جاده اصلی به شهر و رودخانهُ معروف زارمرود که سرشاخهُ رود تجن می باشد، از مشرق حدود ۳ کیلومتر با روستای چناربن و از مغرب حدود ۴کیلومترباروستای آکرد فاصله دارد.
روستای سید خیل فاصله چندانی با جنگل نداشته و در واقع ازچهارسمت در احاطهُ درختان جنگلی می باشد.

جمعیت روستا[ویرایش]

روستای سیدخیل حدود۶۰خانوار بوده و تقریبا ۳۵۰ نفر جمعیت دارد.
تکیه این روستا بسیار باعظمت و مستجاب الدعٌوه بوده و از قداست خاصی برخوردار بوده و گویند از منسوبین آقا موسی بن جعفردر آن مدفون است به همین جهت از اطراف و اکناف وحتی از روستاهای اطراف نکاء، بهشهر، ساری و..... برای گرفتن حاجت به این تکیه آمده وبه ائمه اطهار متوسل می شوند و نذورات زیادی برای آن می آورند و گاو و گوسفند در حیاط آن قربانی می کنند.

شهدای محل[ویرایش]

۱. شهید ابوطالب میری ۲. ایثارگر شهید عبدالله میری که شهید اول در حیاط تکیه مدفون می باشد و مرحوم شهید عبدالله میری درمزار روستا معروف به جلبند موزی مدفون می باشد.

سطح فرهنگ و تحصیل[ویرایش]

مردم سیدخیل از سطح فرهنگی بالای برخوردارند و اطلاعات عمومی و مذهبی زیادی دارند و از نظر سخن گفتن و.اداب معاشعرت وتدبیر زندگی از امتیاز بالایی برخوردار هستند به دلیل اینکه از قدیم الایام دراین روستا مدرسه علمیه و مکتب خانه داشته ومردم باسواد و تحصیل کرده زیادی دارد.
اکثر مردها به خواندن قرآن مسلط هستند. با توجه به پائین بودن آمار جمیعت دارای۱۱ نفر طلبه و حدودأ۶۰ نفر دیپلمه و ۲۵نفر لیسانسه و ۵ نفر فوق لیسانس می باشد.

جشنها[ویرایش]

عروسی، ولادت ائمه، سورسفر حج، مشهد ، کربلا،عید نوروز، جشن ختنه سوری و........

عزاداری ها[ویرایش]

محرم، ماه مبارک رمضان، ایام صفر، ایام وفات وشهادت و مراسم سوگواری بستگان.

سنت های محلی[ویرایش]

قدقدو ، منبرتوی آب چشمه گذاشتن ، خالی کردن آب از چاله سنگ، پاشیدن بذر شالی در شالیزار، شب نشینی و.......

کشاورزی[ویرایش]

گندم،جو،ارزن،کنف،شالی،آفتاب گردان،انواع لوبیا،گل گاوزبان،سیب زمینی و انواع سبزی جات و........

دامداری[ویرایش]

گاو،گوسفند، بز، اسب، انواع طیور........

محصولات دامداری[ویرایش]

شیر،ماست ،روغن حیوانی،کره،پنیر،دوغ،کشک،سرشیر و......

باغداری[ویرایش]

گردو، سیب، گیلاس، آلبالو، به، گلابی و...

ورزش[ویرایش]

کشتی، فوتبال ،خرک، اسب سواری، کوتک بازی، گردو بازی، پشت کاپ بازی و.......

منبع[ویرایش]

وبلاگ روستای سیدخیل







جعبه‌ابزار