سیدنور


شهرک سید نور از دیرباز دارای مرکزیت خاصی بین روستاهای منطقه بوده وشاید بتوان گفت که روستای سید نور قدیمی ترین روستایی است که هنوز در محل خود بابرجاست،چون بیشتر مردم روستاهای قدیمی به علل گوناگون از قبیل جابجایی جمعیتی یا کوچ جمعیتی تغییر مکان داده ودر نتیجه روستاهایشان از بین رفته ویا با روستاهای دیگر ادغام شده اند ، تنها روستای سید نور است که فقط بافت قدیمی روستا طی دوره های بین سالهای ۱۳۵۶ تا ۱۳۶۲ تبدیل به بافت جدید روستایی وساختمان ها از بافت گلی قدیمی تبدیل به ساختمان های آجری شده اند ولازم به ذکر است که بافت قدیمی روستا (که البته مسکونی نبوده )تا اوایل دهه هفتاد بابرجا بود وکم کم بر اثر عوامل طبیعی تخریب شده است .
تنها یادگاری که از آن دوران به همت سادات واهالی هنوز بابرجاست حسینیه مرحوم سید نور (ره)است که در محل جنوب غربی شهرک در کنار مقبره سید نور قرار دارد .این محل که زمانی شاهد تجمع مردم برای مناسبت های مختلف بوده اکنون تنها نمادی از آن دوران را برای ما مجسم می سازد که نشان یکدلی ویکرنگی مردم آن دوران بوده است .
مرحوم " سید نور " از سادات آل تفاخ(بیت سیداحمدالتفاخ) واز نوادگان حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام )(طبق شجره نامه مکتوب موجود) می باشند که وی فردی صاحب کرامات وفضایل ، متدین ، برهیزکار ومخلص بوده اند که تمام عمر خود را صرف اعتلای دین ودر خدمت خلق خدا طی کرده اند وچه بسا که با داشتن آن روح عظیم وکرامات هنوز هم بس از گذ شت سا لیان زیاد از وفات ایشان هنوز هم مردم جهت رفع مشکلات و طلب حوائج ایشان را شفیع خود نزد خداوند متعال قرار می دهند وخداوند نیز حوائج ودعاهایشان را به برکت این سید جلیل القدر مستجاب نموده است .
مردم نیز درزمان حیات آن سید بزرگوار از دور ونزدیک جهت رفع مشکلات ویا حل دعاوی بین مردم به نزد ایشان می آمدندو ایشان با درایت همه مشکلات مردم را حل می نمودند به طوری که حتی حکومت آن دوران نیز هر موقع کاری را می خواستند در منطقه اجرا کنند ابتدا با مرحوم سید نور در میان می گذاشتند ونظر ایشان خیلی مورد قبول انها قرار داشت ومحترم شمرده می شد .
آقا سید نور در آن دوران کسانی را که از نظر تعلیمات دینی برتر بودند را انتخاب کرده وتحت تعلیم علوم د ینی قرار می دادند ویا حتی آنها را به حوزه علمیه آن وقت از جمله حوزه علمیه مرحوم آیت الله نبوی وحوزه علمیه آیت الله قاضی در شهرستان دزفول می فرستادند تا به صورت تکمیلی دروس حوزوی را فرا گیرند وسبس به روستاهای اطراف جهت تعلیم علوم دینی به مردم می فرستادند یا حتی خود نیز مبادرت به این اعمال می نمودند که این خود جهت اعتلای فرهنگ دینی منطقه جای بسزایی داشت .
از این رو تا به حال شهرک سید نور را مرکز اعتلای دین در منطقه می دانند .لازم به ذکر است که این رویه تعالی شؤون دینی هنوز هم بین سادات واهالی وجود دارد وبین روستاهای منطقهُ شهرک سید نور به عنوان روستایی مذهبی ودارای اهالی متدین معروف است به طوری که این فعالیت ها را می توان در تعدد مساجد وحسینیه ها ی موجود در شهرک وانجام مراسمات دینی ومذهبی در طول سال در این اماکن دانست .
شهرک سید نور تا اواخر دهه شصت مرکز دهستان عجیرب بود ولی در اوایل دهه هفتاد به علل نامعلوم نام دهستان عجیرب تبدیل به دهستان چغامیش ومرکزیت دهستان به روستای چغامیش( دولتی) واگذار شد که تا کنون علت حذف نام این دهستان برای هیچکس معلوم نشد.
شهرک سید نور را میتوان محل اولین ها در منطقه شمرد از جمله اینکه اولین مسجدبه همت مرحوم سیدنور درروستا بنیان گردید ویا اولین مدرسه آموزش ابتدایی ،مرکز درمانی با دکتر وداروخانه ،مرکز مخابرات و سیستم آبرسانی لوله کشی در روستاهای منطقه توسط دولت،در روستای سید نور احداث گردیدند.
از دیگر تاسیسات میتوان از تاسیس شرکت جنوب وسد عجیرب بر روی رودخانه عجیرب در دهه سی را نام برد که در آن دهه در کل خوزستان ودر منطقه عجیرب کاری بس بزرگ ودشوار بوده وبا تاسیس این سد بیش از ۷۱۰۰ هکتار از زمین های منطقه فاریاب شده و منطقه را به قطب کشاورزی در شهرستان دزفول تبدیل نموده است.
بس از انقلاب نیز برخی از ارگان ها نظیر سازمان جهاد کشاورزی ، سازمان تعاون روستایی و صندوق تعاون روستایی ،بهداشت ودرمان ،حوزه مقاومت بسیج ،اقدام به تاسیس شعب روستایی در این شهرک کردند .
امیدواریم در آینده نیزمسولین اهتمام بیشتری نسبت به شهرک سیدنورکه مرکزیت دینی وفرهنگی منطقه را داراست داشته باشند .



جعبه‌ابزار