سیستان و بلوچستان با 6 هزار روستا 42 روحانی دارد


سیستان و بلوچستان با ۶ هزار روستا ۴۲ روحانی دارد
زاهدان- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: نقش مردم در تکریم نماز باید گسترده تر و پررنگ تر و هیات امنا و روحانیون مساجد باید از سوی مردم انتخاب و منصوب شوند.

به گزارش ایرنا علی اوسط هاشمی روز سه شنبه در نشست شورای اقامه نماز سیستان و بلوچستان با اظهار تاسف از وجود ۴۲ روحانی در شش هزار روستای استان، تصریح کرد: مساجد و روستاها نباید بدون پیش نماز بمانند دستگاههای دست اندرکار به ویژه تبلیغات اسلامی و اوقاف موظفند در روستاهایی که فاقد روحانی مستقر هستند وظیفه را به یکی از معتمدان محول کنند.
وی تاکید کرد: تکیه داشتن به کمکهای دولتی انتظار معقولی نیست زیرا دولت امکان تامین تمامی نیازها را ندارد ؛به عنوان مثال وقتی در مدرسه یا اداره و یا هر مکان دیگری نماز خانه وجود ندارد نباید منتظر بمانیم که دولت نماز خانه ایجاد کند و تا آن زمان نماز برگزار شود بلکه به راحتی می توان در هر سالنی با پهن کردن فرش و زیرانداز نماز را به جماعت و یا فرادا اقامه کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان خاطره ای از شهید نواب صفوی گفت: شهید نواب صفوی در سالهای پیش از پیروزی انقلاب سفری به شهر ایلام داشت، در حال عبور از خیابان وقت نماز ظهر فرارسید بلافاصله عبای شان را پهن کرده و نماز را اقامه کردند و همین اقدام چنان تاثیری در مردم آن محله گذاشته بود که در نخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب همان خیابان را به نام شهید نواب صفوی نامگذاری کردند.
هاشمی تصریح کرد: مهمترین وظیفه ما آسیب شناسی در موضوع نماز است باید بررسی شود که چرا وقتی بانگ اذان را می شنویم در هر کجا هستیم به نماز نمی ایستیم.
وی اظهار داشت: وقتی روح قرآنی و روح نماز در جامعه حاکم شود مدینه فاضله در آن جامعه متصور خواهد بود.
وی افزود: کشور ما ام القرای اسلام است و نظر جهان را به عنوان ام القرای اسلام به خود جلب کرده ایم اما از بسیاری از ارزشهای اساسی و اصولی دینی فاصله گرفته ایم، اگر رفتار قرآنی بر جامعه حاکم شود نگاههای انسانی نیز وسعت پیدا می کند.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: برای گسترش فرهنگ نماز تنها کافی است نوع نگاه امام حسین (ع) در صحنه کربلا و ظهر عاشورا به نماز را احیا کنیم.
هاشمی با بیان اینکه چنانچه نمازخانه های بین راهی از زینت و امکانات لازم برخوردار باشند از تصادفات نیز جلوگیری می شود، افزود: وقتی نمازخانه های بین راهی امکانات لازم را داشته باشد رانندگان و مسافران با توقف در این مکانها ضمن انجام فرائض دینی لحظاتی را نیز استراحت می کنند.
وی تاکید کرد: دروازه های ورودی و خروجی تمامی شهرهای استان باید دارای مساجد باشند و این مساجد نیز باید چراغشان همواره روشن باشد تا مسافران برای نماز و حتی دقایقی استراحت از آنها استفاده کنند.
وی اضافه کرد: بوستانها باید دارای نمازخانه های ویژه مردان و زنان باشد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: استانی با این همه گستردگی و وجود بیش از شش هزار روستا تنها ۴۲ روحانی مستقر در روستاها دارد و حتی روستاهایی با ۵۰۰ خانوار جمعیت فاقد روحانی هستند.
حجت الاسلام عیسی بزمانی افزود: امکانات و اعتبارات لازم برای استقرار روحانی در روستاها وجود ندارد به همین سبب بسیاری از روستاها فاقد روحانی هستند.
مدیر ستاد اقامه نماز سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با ارائه گزارشی از فعالیتهای انجام شده این ستاد در سال گذشته گفت: فعالیتهای سال گذشته این ستاد در زمینه گسترش فرهنگ نماز در مقایسه با سال ۹۲ بیش از ۳۸ درصد رشد داشته است.
محمد سنجرانی افزود: حدود ۸۷ برنامه برای امسال طراحی شده که ۱۰ مورد آن کلیدی و نیازمند همکاری دستگاههای مختلف است.
وی اضافه کرد: رونق نماز صبح در مساجد، تهیه بسته های فرهنگی نماز، آموزش روحانیون، ارائه برنامه های آموزشی نماز و احکام دینی در بیمارستانها از جمله برنامه های پیش بینی شده برای سالجاری است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز گفت: شمار کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان امسال به هزار کانون می رسد.
حجت الاسلام عباس دانشی افزود: این کانونها آماده همکاری با تمامی دستگاههای فرهنگی برای ترویج فرهنگ نماز و سایر فعالیتهای دینی هستند.
وی با بیان اینکه آزمون قرآنی با شرکت ۱۰هزار داوطلب ۱۱ اردیبهشت ماه در استان برگزار می شود، اظهار داشت: سیستان و بلوچستان از لحاظ شمار شرکت کنندگان در آزمون قرآنی رتبه نخست را در کشور دارد.
وی ادامه داد: افزون بر دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در سال گذشته از محل اعتبارات شورای عالی انقلاب فرهنگی در این استان صرف فعالیتهای قرآنی شده است.



جعبه‌ابزار