شاهرخت


روستاي شاهرخت/ قاینات / خراسان جنوبی
روستای شاهرخت در ۱۲۰ کیلومتری مسیر قاین به مرز افغانستان واقع شده است که از مسیر قاین روستاهای اسفشاد در ۳۰ کیلومتری قاین ، اسفدن در ۶۰ کیلومتری و حاجی آباد در ۹۰ کیلومتر قاین قرار دارد.


معرفی روستا[ویرایش]

روستای شاهرخت در ۱۲۰ کیلومتری مسیر قاین به مرز افغانستان واقع شده است که از مسیر قاین روستاهای اسفشاد در ۳۰ کیلومتری قاین ، اسفدن در ۶۰ کیلومتری و حاجی آباد در ۹۰ کیلومتر قاین قرار دارد.

مذهبی[ویرایش]

مرقد مطهر میر سعیدالله بن موسی الکاظم در این روستا قرار دارد که زیر نظر اوقاف و امور خیریه قاین قرار دارد.

تاریخی[ویرایش]

در این روستا قلعه قدیمی مشهور به قلعه کهنه، قلعه مشهور به حسن بایخان که روی کوه قرار گرفته وجود دارد.

شغل[ویرایش]

شغل اصلی مردم کشاورزی و دامداری است و محصولاتی مانند گندم، جو، پنبه، زعفران و ... در آن کاشته می شود.
روستای شاهرخت از توابع بخش زیرکوه شهرستان قاینات واقع در استان خراسان جنوبی می باشد.
روستای شاهرخت در ۱۰۷ کیلومتری قاین و در مرکز دهستان پترگان واقع شده است که فاصله این روستا تا مرکز دهستان پترگان ۳۰ کیلومتر و تا مرز افغانستان ۶۰ کیلومتر است.
شاهرخت را به نامهای چاه رقص و شاهرخس در منابع مختلف آورده اند، در حال حاضر این روستابا جمعیتی حدود ۳۰۰۰ نفر پر جمعیت ترین روستای شهرستان قاین براساس سرشماری سال ۸۵ می باشد و شغل اصلی مردم شاهرخت کشاورزی و دامپروری است.
دشت وسیع با منابع غنی آبهای زیر زمینی و استعداد توسعه کشاورزی و دامداری، پارک جنگلی زیبای منابع طبیعی در حاشیه جاده شاهرخت، وجود بارگاه مقدس سعدا.. موسی الکاظم (ع) از جمله توانمندیهای شاهرخت است.
همچنین وجود قلاع تاریخی و باستانی قلعه حسن بایخان مربوط به دوره سلجوقیان و قلعه چهار دراین منطقه کویری جذابیت گردشگری و زیارتی و تفرجگاهی ایجاد کرده است.
شاهرخت، مهد پرورش علماء و بزرگانی همچون سلطان محمد شاهرختی از فضلای عهد شاه سلطان حسین میرزاو صاحب کتاب تحفه المجالس، امیر خلیل شاهرختی فرمانروای زیر کوه در عهد جلوس میرزا بایر و خواجه تاج الدین شاهرختی از مشاهیر علم و ادب خراسان بوده است.
مردم این دیار تعهد صادقانه خود را در دوران انقلاب به اسلام ادا نموده و به عنوان پیشتاز مبارزه در تداوم انقلاب و در دوران هشت ساله دفاع مقدس با حضور فعال در میادین رزم و تقدیم ۱۴ شهید و چندین آزاده به اثبات رسانده اند که در دفاع از حریم ولایت و صیانت ازمرزهای شرقی همیشه جان بر کف بوده و می باشند.

منبع[ویرایش]

وبلاگ روستای شاهرخت



جعبه‌ابزار