شبکه روستا


چرا بايد شبكه تلويزيوني روستا داشت ؟
روستا يك واحد اقتصادي اجتماعي است كه فقط با شيوه معيشت مردم آن ، شناخته نمي شود بلكه با آداب ، عادات ، رسوم و اخلاقيات خاصي دارد كه آنها را از شهرنشينان متمايز مي‌سازد. حتي بعضي از مناطق كشور كه به شهر هم تبديل شده اند، مي بايست آنها را روستا ناميد
شبكه روستا، فرصتي را فراهم مي آورد كه همه مخاطب آن باشند حتي شهرنشيناني كه ريشه روستايي داشته و يا علاقمند به آشنايي بيشتر با مناطق روستايي كشورند. منتهي مي بايست به گونه مديريت شود كه كودكان و جوانان روستايي با علاقه به آن بنگرند ،نه اينكه مفهوم شبكه روستا به يك شبكه ساده و مبتذل بدون هر گونه جذابيت هنري و با يك نوع ساده انگاري مديريت شود.


اهميت[ویرایش]

اين شبكه به مردم روستايي و حتي شهرنشين ما كمك خواهدكرد كه اطلاعات بيشتري از مناطق مختلف كشور بدست آورند و با انتخاب زبان معيار كشور دراين شبكه (فارسي ) ، زمينه اي براي اطلاع رساني ملي در كشور را فراهم آورد.حتي زمينه اي را فراهم مي‌سازد كه به روستائيان كشور به صورت مستقل پرداخته و آنها را فراموش نكنيم و يك انرژي مثبت در ميان مسئولان ايجاد مي‌كند كه به روستاهاي مناطق خود بيشتر رسيدگي كنند و آمارهاي تكان دهنده اين شبكه(درصورت عملكرد درست )، زمينه بررسي و مطالعه و رسيدگي مسئولان از روستاها خواهد بود.
ايجاد انگيزه براي گرايش به سمت زندگي روستايي فقط با رويكرد هنرمندانه به برنامه سازي در شبكه‌اي مستقل مي تواند صورت پذيرد كه كار تخصصي آنها ، برنامه سازي روستايي است كه مي تواند يك شبكه تخصصي باشد نه اينكه اختصاص به روستاييان داشته باشد. هرچند گروه برنامه سازي روستا مي تواند هر شبكه اي داشته باشد.
بطور مثال وقتي بهترين روستاهاي توليدي كشور را نشان دهي و يا اينكه وقتي آمارهاي تكان دهنده را در اين شبكه نشان دهي و حتي خبر آن هم متمركز بر روستا باشد كه نشان مي دهد كه (بطورمثال) بيشترين مهاجرت روستا شهري كدام استان داشته است و يا ... مي‌توان زمينه درست برنامه ريزي روستايي و بهبود زندگي و معيشت روستاييان را در آن منطقه رقم زد.كاري كه تاكنون در كشور صورت نگرفته است .
همچنين مي‌توان به هنرمندان كشو ر توصيه كرد كه با رويكرد رسانه ملي به توليد برنامه هاي فاخر خويش در اين شبكه بپردازند.
حتي مي توان فرصتي را فراهم آورد كه روستاهاي نمونه دنيا را در اين شبكه نشان داد كه در مقايسه با روستاهاي ما چه چيزي دارند و يا ضعف ما در برنامه ريزي روستايي چيست كه باعث شده است كه روستاها از متخصصين خالي شود . روندي كه اگر رسانه ملي به صورت مستقل به آن نپردازد، تاسف بار است .

مزيت[ویرایش]

اين شبكه زمينه‌اي را براي رقابت با ديگر شبكه‌هاي سراسري فراهم مي‌سازد و در صورت توجه به برنامه هاي توليدي، نه تنها زمينه جذابيت شبكه را فراهم مي‌كند بلكه عاملي براي رشد برنامه هاي توليدي در اين شبكه خواهد بود.

اهداف[ویرایش]

معرفي روستاهاي كشور بخصوص روستاهاي نمونه و داراي گونه هاي متفاوت
معرفي سبك زندگي مطلوب روستاييان در ايران
پخش برنامه‌ها و فيلم هايي كه در روستاها ساخته شدند مثل رنگ خدا
اعتلاي فرهنگي سبك زندگي روستايي در ايران
بررسي وضعيت روستانشيني در ايران و معرفي و بررسي برنامه هاي توسعه روستايي در ايران
اطلاع رساني درست از وضعيت كنوني روستاهاي ايران
رشد فرهنگ توليد و علم در روستا
تشويق مردم به مهاجرت معكوس (از شهر به روستا)
تشويق تحصيل كرده‌هاي روستايي به برگشت به روستا
معرفي خدمات و اثرات مطلوب و نامطلوب تصميمات سياسي اقتصادي در روستاهاي كشور (معرفي بدترين و بهترين روستاها ).

نيازها[ویرایش]

اين شبكه همچون شبكه‌هاي ديگر مي‌بايست سراسري بوده و در همه استان‌ها مي بايست شعبه خاص توليدي داشته باشد تا بتواند موفق باشد. فقط به صرف اتكاء به توليد شبكه‌هاي استاني نمي‌توان اين شبكه را اداره كرد ويا برنامه هاي موثر توليد كرد.
اين شبكه بيش از شبكه هاي محلي هزينه داشته و براي برنامه‌سازي به اشكال مختلف مي‌بايست ميليادرها تومان هزينه كرد. تصور توليد برنامه در روستاهاي كوهستاني كشور در قالب يك برنامه مستند، كار بسيار سختي است كه نه تنها هزينه زيادي را مي طلبد بلكه زمان بر نيز خواهد بود كه از شرق تا غرب كشور يا از شمال تا جنوب كشور اجرا شود.

امكان سنجي[ویرایش]

امكانات مالي را مي بايست سرمايه گذاران با همكاري سازمان انجام دهد
امكانات فني را نيز مي بايست معاونت فني سازمان برآورد نمايد

امكان محتوايي[ویرایش]

در حوزه محتوايي چند موضوع قابل طرح است :
از بعد فرهنگي روستاهاي ما داراي سبك زندگي متفاوتي بوده كه آنها را از شهر متمايز مي سازد و پرداختن به آن از قوت بالايي برخوردار است .
از بعد ساخت برنامه هاي داستاني و روايت هاي توليدي مي توان بهتر به مناطق روستايي پرداخت كه نشان از ريشه كهن ما ايرانيان است .
از بعد تاريخي ، روستا خاستگاه اصلي همه ما ايرانيان است كه با اينكه ايرانيان تاريخ شهرنشيني قوي دارند اما درصد شهرنشيني در ايران كم بوده است و هزاران سال مردم ما با همين زمينه ها و شيوه هاي غني روستايي زندگي كرده‌اند كه نوع مشاركت اقتصادي و اجتماعي آنها متمايز از سبك شهرنشيني بوده است و امروزه كمتر در شبكه هاي سراسري تبليغ مي شود . تاريخ غني ما نشان از ياريگري (به كتاب فرهنگ ياريگري در ايران اثر اسماعيل فرهادي مراجعه شود) متفاوت بوده است كه نامهاي مختلفي در مناطق مختلف كشور داشته است .
از بعد جغرافيايي و فرهنگ آبياري در ايران روستاها پتانسيل بالايي براي توليد محتوا دارند كه مي توان به قنات ، باغات و شيو هاي خاص آبياري و روستانشيني در كشور اشاره كرد.
معماري روستايي ايران در مناطق مختلف كشور منحصر بفرد است كه ميتوان درشبكه مستقل به آن پرداخت و بسياري از دانشگاههاي دنيا روي معماري روستايي ايران كاركرده اند كه فقط يك نمونه آن را در گيلان ميتوان نام برد كه سازمان ارتباطات فرانسه در ميراث روستايي ما كاركرده است كه مي توان براي همه مناطق كشور به آن در خود شبكه روستا به آن توجه داشت .
زبان محلي ، پوشش محلي ، موسيقي متفاوت ما برخاسته از مناطق روستايي است كه قوت پرداختن به آن در شبكه مستقل امكان پذير است .
اقتصاد سنتي ايرانيان ريشه در قوميت هاي فرهنگي ايراني دارد كه تنها در روستا بيش از گذشته مشهود است و مي توان به آن پرداخت . منابع عظيم كشاورزي ما در روستاست كه هم اكنون ۱۸ درصد جمعيت ، غذاي ۸۰ درصد را توليد مي كنند كه مي‌توان در قالب برنامه‌اي مستقل به كشاورزي ، مرتع داري، باغداري و دامپروري توجه كرد كه متاسفانه شبكه هاي ديگر ما اين بخش ها را مغفول گذاشته اند كه با ايجاد شبكه روستا به احياء اين سنت ها اميدوار بود.

پیوندها[ویرایش]

شبکه روستا    
وبلاگ آغاز    
سرویش اشتراک ویدئو روستایی    



جعبه‌ابزار