شش رودبار


روستاي شش رودبار/ سوادکوه / مازندران
ابتدا با ورود به دو راهی آزاد مهر و گذر مسیر جاده آلاشت بعد از روستای لله بند جاده ای در سمت چپ با شیب نسبا تند از جاده آلاشت جدا می شود (جاده شش رودبار) بعد از گذر از کارخانه آب معدنی تولیپ و تنگه ی شش رودبار (جاده ای که از زیر صخره ی بزرگی می گذرد) به روستای زیبای شش رودبار می رسید

شش رودبار روستایی پر جمعیت و زیبا از دهستان ولوپی بخش مرکزی سوادکوه در استان مازندران با مردمانی سخاوتمند و مهمان نواز ... روستایی با شیبی تند رو به دریا و با آبی فراوان و خنک ...


تاریخ روستا[ویرایش]

با توجه به تپه هایی چون لرزان سر و کوهدشت زیارتگاه آن و همچنین چشمه گلناب دره و معدن فلورئین در بالای روستا نشان از تاریخی بودن این منطقه دارد .
چشمه گلناب دره چشمه ایست خنک به همراه قنات های متفاوت به سمت روستای شش رودبار و پس از آن به سمت شهر زیر آب میرود که آب مورد نیاز شهر های زیرآب و شیرگاه را تامین می کند .

تکیه[ویرایش]

پیر تکیه ای در قبل وجود داشت که بدلیل قدمت بسیار زیاد آن را تخریب و تکیه تازه ای تاسیس کرده که یکی از روستاییان بنام حاجیه خانم سرور سهم بسزایی در تاسیس آن داشته است و این تکیه در وسط محل واقع است .

غار[ویرایش]

درتنگه روستای شش رودبار غاری در لا به لای صخره ها قرار دارد که چند نفر از روستاییان از آن دیدن کردند و دسترسی به آن برای دیدن کار بسیار سختی است. بر اساس روایت یکی از چوپانان روستا گوسفندی را که گم کرده بود آن گوسفند را در شهر آلاشت پیدا می کند که نشان می دهد این غار به شهر آلاشت منتهی می شود .
قبرستان:
یک قبرستانی در پایین روستا وجود دارد که هنوز انسانهایی در آن دفن می شوند اما قبرستان تاریخی آن در کوه های بالایی جامیج خیل (حوالی جاده روستای کاکرون) قرار دارد که قبر های گبری بسیاری در آن جا دیده میشود که حاکی از با ارزش بودن آن هاست
سنگ نوشته : در روی قبرهای به جای مانده و پیر تکیه قبلی تخریب شده که تاریخی می باشد دست نوشته های تاریخی موجود می باشد که نشان از قدمت روستا دارد ...

روستاهای دهستان ولوپی و اطراف این روستا[ویرایش]

پارسی ـ کلاریجان ـ شیردره ـ کارمزد ـ کریکلا ـ لله بند ـ ممشی ـ ارات بن ـ اوات ـ پالند ـ تیلم ـ زنگیان ـ شیر کلا ـ کاکرون ـ گر رودبار ـ مومج خیل ـ پندرم ـ اسبو کلا ـ مرحونه سر ـ انند ـ چرات ـ دراسله ـ سرین ـ اسپرز ـ سواد رودبار ـ گلیان ـ لرزنه ـ لیند ـ لاکوم ـ بارنیگنون ـ واله ـ وسیه کش ـ پیشین واله ـ گرم خانی ـ شهریار کلا ـ کنگل بن .

معماری روستا[ویرایش]

ساختمانهای کاهگلی و با چوب و سقفهای سفالی و حلبی و جدیداٌ ساختمانهایی با معماری جدید به صورت بتنی و فلزی با سقفهای معولی امروزی نظیر ایرانیت و ...

جمعیت[ویرایش]

بر اساس سر شماری مرکز ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن در زمستان ۵۳ نفر (۲۸خانوار) بوده‌ است. در تابستان جمعیت روستای شش رودبار حدود ۴۰۰ نفر می باشد که بیشتر آنها در فصل تابستان به شش رودبار می آیند. فصلی که گرما در اوج خودش است ...

طبیعت جنگلی و محصولات روستا[ویرایش]

نام درختان : افرا ـ راش ـ ملچ ـ توسکا ـ ممرز ـ شمشاد ـ نم دار ـ انجیلی ـ ولیک ـ تلکا ـ کندس و ....
گیاهان دارویی : بابونه ـ بارهنگ و زرشک ـ کاکوتی ـ آویشن ـ گون و شاه تره ـ گل ختنی ـ گل بنفشه ـ گل گاو زبان و ...
نام غذاهها : پلو و آشهای مختلف به انضمام خورشتها و سه آش گزنه آش خمیر آش ترشی آش و نان محلی نان قندی کوماج و ...
محصولات:
محصولات باغی : سیب ـ گلابی ـ گردو ـ آلبالو - به ـ انار
محصولات جنگلی : ولیک شبیه زالزالک ـ تلکا یا گلابی وحشی - کندس یا ازگیل ـ زرشک
محصولات زراعی آبی و دیمی : گندم ـ جو ـ عدس ـ نخود ـ لوبیا ـ سیب زمینی ـ برنج و انواع سبزی های محلی ...
بازی ها:
بازیهایی نظیر کلاه ته بازی ـ آغوز بازی ـ کشتی گیری ـ گال مال بازی ـ لی لی بازی ـ جاجا بازی ـ هفت سنگ و الگ دولگ مرسوم اند .
مراکز پرورش دام و طیور و شیلات:
دو استخر ماهی در بالا محل نرسیده به معدن فلورئین و پایین محل قبل ار تنگه ی شش رودبار وجود دارد .
دامداری های بسیار زیادی در داخل و خارج از روستا وجود دارد که در آن حیواناتی نظیر مرغ و خروس و گوسفند و گاو و ... پرورش می دهند.
ابتدا با ورود به دو راهی آزاد مهر و گذر مسیر جاده آلاشت بعد از روستای لله بند جاده ای در سمت چپ با شیب نسبا تند از جاده آلاشت جدا می شود (جاده شش رودبار) بعد از گذر از کارخانه آب معدنی تولیپ و تنگه ی شش رودبار (جاده ای که از زیر صخره ی بزرگی می گذرد) به روستای زیبای شش رودبار می رسید.
این جاده به تازگی آسفالت شده و با پیچ خم فراوان رهسپار کوه می شود. روستای شش رودبار زیبا و همشه سر سبز آن هم به دلیل بارندگی می باشد. ساکنین این روستا به دامداری و کشاورزی مشغول هستند. متاسفانه به دلیل نبود شغل مناسب تقریبا تمامی جوانان این روستا همانند روستاهای دور و اطراف این منطقه همگی به شهر مهاجرت کرده اند.
از مناطق زیبای این روستا می توان به صخره های زیبا در (تنگه شش رودبار) و سر چشمه ی آب معدنی تولیپ (گلناب دره) و کوه زیبای ( کوهدشت) اشاره کرد.

منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای شش رودبار



جعبه‌ابزار