شهرستانک
روستاي شهرستانک شهرستان
بوئین زهرا استان
قزوینروستاي شهرستانک/
کرج /
البرزروستای ییلاقی و زیبا شهرستانک از توابع بخش مرکزی شهرستانک کرج در استان تهران ، در ۱۸ کیلومتری جنوب شرق شهر آسارا واقع شده است...
موقعیت جغرافیایی[ویرایش]
روستای ییلاقی و زیبا شهرستانک از توابع بخش مرکزی شهرستانک کرج در استان تهران ، در ۱۸ کیلومتری جنوب شرق شهر آسارا واقع شده است .
تاریخچه ی روستا[ویرایش]
تاریخ این روستا به دوره های بسیار طولانی باز می گردد . عبور رودخانه از میان آن ، هسته ی اولیه شکل گیری این روستا بوده است .
مثلی قدیمی در این مورد صدق می کند که می گوید : (آب آبادانی است ) و روستای شهرستانک به لحاظ دارا بودن ذخایر آبی غنی ، به سرعت رشد نمود . تاریخ معاصر روستای شهرستانک به دوران حکومت قاجاریه ، دوره حکومت ناصرالدین شاه برمی گردد و کاخی در شهرستانک وجود داردکه منصوب به ناصرالدین شاه است و می گویند ، تفرجگاه وی بوده است . این کاخ ییلاقی به نام قلعه ی دزد بند دلایلی مبرهن بر قدمت و پیشینه ی تاریخی این روستا هستند.
وضعیت اجتماعی و فرهنگی روستا[ویرایش]
بر اساس تحقیقات میدانی و مدارک موجود ، روستای شهرستان بیش از ۱۰۰ تا ۴۰۰
خانوار جمعیت دارد .
جمعیت این روستا در فصول مختلف سال متغیر است . مردم روستای شهرستانک دارای مذهب شیعه جعفری هستند و به زبان فارسی و بات گویش محلی سخن می گویند برای برگزاری اعیاد و سنت های مذهبی و ایرانی آداب و رسوم خاصی دارند . از مراسم ویژه این روستا می توان به برگزاری مراسم عروسی به سنت محلی اشاره کرد که اصولاً بسیار جالب توجه و تماشایی است.
جاذبه های گردشگری روستا[ویرایش]
در منطقه ی شهرستانک دست پر توان و قدرتمند آفرینش، طبیعی بکر و وصف ناشدنی را به دوستداران طبیعت عرضه می کند و هر بیننده ای رابه تفکر و تامل وامی دارد جاده ی کوهستانی این روستا بسیار پر پیچ و خم شگفت انگیز است و این جاده با توجه به شرایط اقلیمی و طبیعت زیبایش ، می تواند برای رانندگان و سایر وسایط نقلیه خطر آفرین باشد که رانندگان محترم می توانند با احتیاط بیشتر خاطره ای به یادماندنی را از خود بر جای بگذارند . در ابتدای روستا دره ای سرسبز ، مملو از باغ های میوه و کوچه های پیچ در پیچ جلوه گری می کند. هوای پاک و دلپذیر ، چشمه ساران متعدد ، باغ های انبوه و گسترده .
اراضی وسیع
کشاورزی گذری رودخانه از میان روستا ، چشم اندازهای کوهستانی اطراف دشت های فراخ و زندگی ساده و پرتلاش و جوشش روستایی از جاذبه های گردشگری این روستا محسوب می شوند . آب زلال رودخانه جنبه ی درمانی داشته و مملو از املاح معدنی مفید می باشد . چشمه ی گله گیله یکی از پر آب ترین و زیبا ترین چشمه های این منطقه بوده و از ارزش تفریحی بسیار مناسبی برخوردار است اطراف این چشمه پوشیده از درختان بلند قامت گردو ، گیلاس و آلبالو است .
حیات وحش[ویرایش]
در حیات وحش این روستا انواع جانواران و پرندگان وحشی همانند شغال ، گرگ ، روباه ، خرگوش ، آهو ، قوچ ، میش ، بز کوهی و کبک مشاهده می گردد و از رستنی های این منطقه می توان به گیاه کوهی و الک شورک و قارچ کوهی اشاره کرد .
اماکن مذهبی[ویرایش]
این روستا دارای
مسجد و
حسینیه می باشد .
جاذبه های تاریخی[ویرایش]
همچنین از جاذبه های تاریخی و ارزشمند روستا می توان به کاخ ناصرالدین شاه در انتهای دره ی شهرستانک اشاره کرد . امروزه این کاخ مرمت و بازسازی شده و جان پناهی برای کوهنوردان و ورزشکاران به شمار می رود . از دیگر آثار باستانی روستا می توان به قلعه ی دزد بند ( قلعه راهداری ) در شمال دره ی گله گیله و نوک قله ی کوه اشاره کرد که قدمت این بنا به قرون ۶ تا ۸ هجری باز می گردد و همچنین تپه ی باستانی شنستون که در آن ظرف سفالی و اشیای زیر خاکی بسیاری از دوره های تاریخی کشف گردیده است را نام برد . در این روستا امکان اتراق کردن و استراحتگاه محلی وجود دارد .
غذاهای محلی[ویرایش]
از غذاهای محلی این روستا می توان به نوعی حلوا اشاره کرد که از کره ، شیره و آرد تهیه می شود. سوغات این روستا
گردو ،
عسل و فرآورده های لبنی است.
راه های دسترسی روستا[ویرایش]
روستای شهرستانک که در ۴۹ کیلومتری کرج قرار دراد از منطقه « دوآب» با یک دو راهی از جاده ی
چالوس جدا می شود . انتهای دره ی شهرستانک به سه دره منتهی می شود یکی به سمت قله توچال می رود (مسیری که کوهنوردان از قله توچال به شهرستانک می روند ) دیگری به سمت میگون و به دره هملون می رسد .
دره دیگری در جنوب شرق وجود دارد که به سمت جاده چالوس بر می گردد .
از دیگر راه های منتهی به شهرستانک می توان راه روستای غیر مسکونی ده تنکه در فاصله دو ساعته روستای
آهارشم رانام برد که از قلعه دختر می گذرد .
یکی دیگر از راه ها نیز از طریق امام زاده شکر آب می باشد.
منبع[ویرایش]
پایگاه خبری روستانیوز