شهیداباد


م سابق این روستا تروجن نام داشت که این نام خود پیشینه تاریخی و کهن داشته و به دوران سادات مرعشی باز میگردد وزمانی نیز این سرزمین بعنوان تریجن یا تریجنه نامیده میشد و علتش به این سابقه بر میگردد که سرداری بنام فرخ خان با لشگریان بومی این مناطق با حمایت امیران و مالکان منطقه ، ترکان را دراین ناحیه مغلوب و لشگریان آنها را قلع و قمع کرد چون محل گرفتار شدن لشگریان ترک دراین جا بوقوع پیوست لذا نام این منطقه را ترکان گیر یا توران جیر و نهایتاً تروجن نامیده اند . بعد از پیروزی نظاام مقدس جمهوری اسلامی ایران و ایثارو نثار تعداد زیاد ی از شهیدان انقلاب به این نظام بنام روستای خوشنام شهیدآباد تغییر نام یافته است .
روستای شهیدآباد از توابع بخش مرکزی شهرستان بهشهر در طول جغرافیایی ۵۳ درجه و ۲۹ دقیقه و عرض جغرافیایی ۳۶ درجه و ۴۲ دقیقه و در فاصله یک کیلومتری غرب بهشهر واقع شده است .این روستا از طرف شمال با روستای قره تپه و اراضی کشاورزی روستا و از طرف جنوب وصل به کوههای سلسله جبال البرز و از طرف شرق وصل به شهرستان بهشهر و از طرف غرب وصل به روستای کوهستان میباشد .
- مساحت بافت مسکونی روستا ۷۵۰۰۰۰ هزار متر مربع ( ۷۵هکتار) دارای ۱۲۰۰ خانوار و جمیعتی بالغ بر ۴۳۵۷ نفر که ۲۹۵۴ نفر مرد و ۱۴۰۳ نفر زن می باشند .
تعداد ۵۱ شهید و ۸ نفر آزاده و ۱۸۷ نفر جانباز تقدیم این انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی نموده است .
شغل بیشتر مردم کشاورز و کارگر و کارمند در بخش دولتی و خصوصی بوده و بیش از ۸۰ % درصد از مردم روستا با سواد بوده و حتی در سطح مهندسی وکالت و دکترای و مدیران ارشد استانی و شهرستانی میباشند که دارای فرهنگ غنی انقلابی و اسلامی و دلبسته به نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند. کل باسوادان روستا ۳۵۱۰ نفر میباشد .تعداد ۸۵۰ نفر دیپلم ۱۰۰ نفر فوق دیپلم و ۱۲۵ نفر لیسانس ۱۰ نفر فوق لیسانس و ۶ نفر دکترای ۳ نفر حوزوی و مابقی۲۴۱۶نفر زیر دیپلم و سواد خواندن نوشتن را دارند .
۱. صنایع دستی در سطح روستا اعم از گلیم بافی –تابلوسازی-فرش بافی – گل سازی و.... که بیشتر آنها خانمها هستند بصورت سرگرمی و تفنّنی و و یا آموزشی به تعداد محدودی فعالیت می نمایند .
۲.اماکن متبرکه می توان امام زاده عبدالله ، امام زاده قاسم ، امام زاده حسن،امازاده سید رضا ،امازاده میر مقبل ، را نام برد که هر ساله در ماه محرم بخصوص ۴۸ ماه محرم مردم درآن مکان به سوگواری و اطعام دادن می پردازند .از سنتهای خوب و ماندگار از گذشته تابحال طعام دادن به عزاداران حسینی در دهه ی اول ماه محرم بخصوص در روز تاسوعا و عاشورای حسینی کلیه اهالی در منازل خود غذا پخت مینمایند و به همه ی عزاداران اباعبدالله الحسین (ع) بخصوص افرادی که از روستا ها و شهرهای دور و نزدیک در مراسم شرکت مینمایند پذیرایی میگردند .
۳.از جاذبه های دیدنی می توان غارههای هتو و کمربند که قدمت بیش از ۱۲۰۰۰ هزار ساله دارد را نام برد و همچنین چشمه جنگلی بالامحله و توسکا ، نورلاخ و سایر جاههای دیدنی و بکر جنگلی رانام برد .
۴.این روستا دارای زیرساختهای عمرانی کامل را شامل بوده اعم از برق خانگی و صنعتی ،آب شرب بهداشتی ، گاز خانگی و سایر امکانات رفاهی ( مدرسه ، حمام بهداشتی ، مرکز بهداشتی درمانی ، درمانگاه ، سالن ورزشی و زمین روباز ورزشی) میباشد ونیز با اجرای طرح بهسازی یا هادی بطول یک کیلومتر ( احداث جوی و جدول ، کانیو، آسفالت) توسط بنیاد مسکن شهرستان و همچنین در بخش کشاورزی احیا و مرمت قنوات ،آبندان ، تسطیح مزارع، جاده بین مزارع،و جدول بتنی انتقال آب به مزارع کشاورزی .... که با مشارکت اهالی و سازمان جهاد کشاورزی صورت پذیرفته است . [۱]
منبع
[۱]    



جعبه‌ابزار