شوراب کبیر


وقتی جای بزرگ و کوچک عوض می شود/ شوراب صغیر بزرگتر از شوراب کبیر
سامان – خبرگزاری مهر: روستاهای شوراب کبیر و شوراب صغیر دو روستای هم نام در شهرستان سامان استان چهارمحال و بختیاری هستند که برخلاف نامشان در طول زمانهای گذشته به واسطه مهاجرت مردم ، روستای شوراب صغیر بزرگتر از شوراب کبیر شده است و هم اکنون دارای امکانات بیشتری است.
به گزارش خبرنگارمهر، استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای جنوب غربی کشور است که با وسعت کم خود بیش از ۹۰۰ روستا را در دل خود جای داده است.
روستاهای چهارمحال و بختیاری از روستاهای کم جمعیت ۲۰ خانواری تا روستاهای با جمعیت بالای دو هزار و ۹۰۰ نفر تشکیل شده اند و هر کدام از این روستاها ویژگی های قابل توجه ای دارند.
بسیاری از روستاها دارای آثار تاریخی، بسیاری دیگر دارای جاذبه های گردشگری، بسیاری دیگر دارای معماری خاص و ... هستند که اگر بسیاری از این ویژگی ها مورد توجه قرار گیرد می تواند نقش مهمی در توسعه آن روستا ایفا کند.
در شهرستان سامان روستاهای بسیاری وجود دارد که بیشتر در حاشیه رودخانه زاینده رود زندگی می کنند وشغل بیشتر آنها کشاورزی و باغبانی است.
در این شهرستان دو روستا به نام شوراب کبیر و شوراب صغیر وجود دارد که بر خلاف نام آنها شوراب صغیر بزرگتر از شوراب کبیر است و دارای امکانات بیشتری است.
نام این دو روستا برعکس نام روستا اختصاص به شوری آب منطقه ربطی ندارد بلکه خاک دو روستا شور است و شوری خاک عامل حاصلخیز بودن زمین های این دو روستا برای باغبانی است.
شوری خاک برای کاشت درختان گیلاس، هلو، سیب بسیار مناسب است و کشاورزی و باغبانی نیز در روستای شوراب صغیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و همین امر نیز باعث توسعه بیشتر این روستا شده است.
در روستای شوراب صغیر امکاناتی از قبیل شهرک صنعتی، خانه بهداشت، پارک کودک، بانک و ... وجود دارد و این در حالی است که این امکانات در روستای شوراب کبیر وجود ندارد.
علت اصلی نبود امکانات در روستای شوراب کبیر مهاجرت اهالی این روستا به دلیل نبود شغل مناسب در این روستا است و همین امر باعث شده که این روستا دارای جمعیت کمتر و از امکانات کمتری برخوردار شود.
روستای شوراب کبیر در مسیر فرعی از جاده اصلی تیران – سامان واقع شده و همه این عوامل دست به دست داده که روستای شوراب کبیر کمتر از امکانات برخودار باشد.
روستای شوراب صغیر دارای جمعیت بالای سه هزار نفر است
دهیار روستای شوراب صغیر در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: عمده مشکل روستای شوراب صغیر مناسب نبودن معابر روستا با موقعیت مکانی روستا است و طرح هادی روستا با موقعیت روستا سازگاری و هم خوانی ندارد.
محسن رحیمی اظهار داشت: در روستای شوراب صغیر ۲۰۰ معبر وجود دارد.
وی با اشاره بر اینکه نبود خود پرداز بانکی از مشکلاتی است که برای گردشگران و روستائیان وجود دارد، اذعان داشت: در حال حاضر احداث پارک کودک، فعال کردن جمع آوری زباله به صورت مکانیزه، پیگیری زیر سازی و آسفالت در شهرک بقیه الله، جدول کشی خیابان نماز و شهید رجایی به متراژ۸۰۰ متر در روستا صورت گرفته است و از اقدامات انجام شده برای توسعه روستا به شمار می رود.
رحیمی با اشاره بر اینکه در روستای شوراب صغیر قرائت خانه ای وجود دارد که قدمتی ۲۰۰ساله دارد که در حال تخریب است و نیاز به باز سازی و مرمت دارد، اذعان داشت: این مکان یک مکان تاریخی است که ثبت ملی شده است اما هم اکنون نیاز به مرمت و بازسازی توسط میراث فرهنگی دارد.
وی تصریح کرد: این روستا جمعیتی سه هزار و ۵۰۰ نفری را دارد.
روستای شوراب کبیر از نظر امکانات ضعیف تر از روستای شوراب صغیر است
بخشدار مرکزی سامان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره بر اینکه روستای شوراب کبیر قدمتی بالا در این شهرستان دارد، اظهار داشت: اما این روستا از نظر امکانات ضعیف تر از روستای شوراب صغیر است.
مجید جلالی پور با بیان اینکه به دلیل اصلی نبود امکانات در روستای شوراب کبیر و نبود طرح های کشاورزی، در آمد مردم این روستا بالا نیست، بیان داشت: دلیل اصلی واگذار نشدن طرح های کشاورزی به این روستا عدم توان مالی مردم این روستا بوده است.
وی افزود: مشکل عمده در روستای شوراب کبیر و بخش مرکزی شهرستان سامان عدم توان مالی مردم این بخش به دلیل واگذار نشدن طرح های کشاورزی است.
وی بیان داشت: در گذشته جمعیت روستای شوراب کبیر بیشتر بوده است و در این روستا امکانات بیشتر بوده است.
بخشدار مرکزی سامان تصریح کرد: مردم این روستا به دلیل افزایش در آمد از این روستا مهاجرت کردند و همین امر موجب شده است که جمعیت این روستا کمتر شود و امکانات نیز کم شود.
..........................
گزارش از زهرا مرادی



جعبه‌ابزار