شورای فرهنگی روستا
با حضور مدیرکل فرهنگی امور روستایی نهاد ریاست جمهوری
شورای فرهنگی روستا در خمام تشکیل شد
شورای فرهنگی روستا با حضور رضا برزگر، مدیرکل فرهنگی امور روستایی نهاد ریاست جمهوری در روستای
چوکام خمام تشکیل شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از خمام، بخشدار خمام عصر امروز در جلسه شورای مذکور فرهنگ را مجموعه پیچیدهای از دانشها، باورها، هنرها، قوانین، اخلاقیات، عادات دانست و اظهار کرد: هر منطقه از کشوری میتواند فرهنگی متفاوت با دیگر مناطق آن کشور داشته باشد.
به گفته حسین ذاکراستقامتی، فرهنگ فارسی معین واژه «فرهنگ» را مرکب از دو واژه «فر» و «هنگ» به معنای ادب، تربیت، دانش، علم، معرفت و آداب و رسوم تعریف کرده است.
وی تصریح کرد: به منظور طراحی فرهنگ یک جامعه و تعیین سمت و سوی صحیح حرکت و پیشرفت آن و نیز در راستای فراهم کردن بسترسازیهای لازم برای رشد و شکوفایی آن، ضروری است که سامانهای بر اساس صحیحترین و مطمئنترین ساختارها پایهریزی شود.
بخشدار خمام گفت: این سامانه باید از هرگونه آسیبی در امان بوده و در جریان تحویل و تکامل آن خللی ایجاد نشود و ظرفیت ایستایی در برابر تهاجمات احتمالی را داشته باشد.
وی فرهنگ را مفهومی جمعی دانست و افزود: سامانه مذکور فعال و قابل پیشرفت بوده که حیات فردی و اجتماعی انسان را تحت تاثیر قرار میدهد.
ذاکراستقامتی، نتایج اقدامهای نسنجیده، تدابیر شتابآلود و غیرواقعبینانه گذشته در راستای مهندسی فرهنگ را مواردی مانند استمرار بحران هویت در میان جوانان، ترویج فساد، تهاجم فرهنگی غرب، عدم مشارکت فعال اکثریت مردم در امور، افزایش درصد آسیبهای اجتماعی ذکر کرد.
وی، اعتیاد، طلاق، سرخوردگی و ناامیدی و بزهکاری قلمداد کرد و گفت: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۱ مبنی بر ضرورت «مهندسی فرهنگی کشور»، اکنون شاهد شکلگیری فضای جدید در حوزه فرهنگ هستیم.
این مسئول ادامه داد: طرح شورای فرهنگی روستا برای نخستین بار در روستای چوکام خمام اجرایی شده است.
به گفته وی، روستای چوکام خمام با تعداد ۹۹۴ خانوار و ۳هزار و ۲۲۲ نفر جمعیت، ۱۰ شهید، ۳ آزاده و ۴ جانباز را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرده است.
ذاکراستقامتی یادآور شد: تشکیل شورای مذکور در راستای برنامهمحوری فعالیتهای فرهنگی در روستاها و نیز بهرهمندی از توان عناصر بومی فرهنگی و استفاده بهینه از اندیشهها و تجارب موجود و کارشناسیشدن تصمیمات و ... صورت گرفته است.
وی متذکر شد: پیشنهاد تشکیل شورای فرهنگی در روستاهای شاخص با حضور عناصر مربوطه از بین ساکنان روستای مربوطه بهعنوان بازوان مشورتی و فکری دستگاههای اجرایی فرهنگی در روستاها در دستور کار قرار دارد.
این مسئول افزود: مراکز دهستانهای با اولویت جمعیت بیش از ۵۰۰ خانوار و دارا بودن امکانات زیربنایی فرهنگی شامل مسجد، روحانی مستقر، شورای اسلامی و دهیاری، کانون فرهنگی مسجد، پایگاه بسیج، مدرسه، فضا و هیئت ورزشی و کتابخانه از تعاریف روستاهای شاخص است.
بخشدار خمام با تأکید بر ضرورت وجود زیرساخت فرهنگی، لازمه کار فرهنگی را زیرساخت فرهنگی دانست و خواستار تامین اعتبار برای انجام کارهای فرهنگی بهصورت خوب، پویا و پایدار شد.
مدیرکل فرهنگی امور روستایی نهاد ریاست جمهوری نیز در نشست مذکور فعالیتهای فرهنگی را فراتر از حد تصور ارزیابی کرد.
رضا برزگر افزود: این نگرش شورای فرهنگی روستای چوکام در
گیلان نمونه بوده و بازتاب فعالیتهای آن را بهصورت فرا شهرستانی و فرا استانی است.
وی نگرش شورای فرهنگی در چوکام خمام را الگوی خوبی برای دیگر روستاهای استان که دارای شاخصهای لازم هستند، دانست.