شکار غیرمجاز


مجازات شكار غيرمجاز افزايش يافت
۱۳۹۴/۰۱/۲۶ - ۱۰:۴۱ - کد خبر: ۱۴۴۳۰۶
سلامت نیوز: ٢٠ روز از فروردين بيشتر نگذشته بود كه خبر كشته شدن چهارمين پلنگ هم رسيد، ‌پلنگ‌هايي كه همه با دخالت مستقيم و عامدانه انساني ازبين رفتند. يكي به دست روستاييان كشته شده، ديگري بر اثر اصابت به خودروي عبوري جانش را از دست داد و يكي ديگر به ماشين دامداران محلي كوبيده شده تا سراغ دام‌هاي‌شان نرود. چهارمين پلنگ هم كه عكسش با شكارچي‌اش در شبكه‌هاي مجازي منتشر شده؛ شكارچي اي كه چشم حيوان را هم ازجا درآورده با گرفتن سرش در دستانش، ‌به دوربين خيره مي‌شود و لبخند غرورآميزي هم بر لبانش مي‌آيد.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست در گفتگو با روزنامه اعتمادگفت ،مجازاتي كه شكارچيان يا حتي روستاييان را از رفتن سراغ اين گونه نزديك به انقراض برحذر دارد، ‌در سيستم قضايي ما وجود ندارد، ‌مجازاتي كه شكارچي را از نزديك شدن به حيوان در معرض خطر دور كند و ديگر كسي جرات عكس يادگاري با لاشه پلنگ و حيواناتي از اين قبيل نداشته باشد. رييس سازمان حفاظت محيط زيست به ابعاد مختلف اين جريان مي‌پردازد، ‌ابعادي از جاده‌هايي بي‌هشدار تا شكارچياني بي‌پروا كه به راحتي با ساده‌ترين سلاح‌هاي شكاري، ‌دست به شكار بي‌رويه مي‌زنند.
معصومه ابتكار، با اشاره به جاده‌هايي كه از ميان زيستگاه پلنگ عبور مي‌كنند، ‌گفت: مساله از بين رفتن پلنگ‌ها، به چند مساله برمي‌گردد. يك مساله، جاده‌هاي ما است كه از ميان زيستگاه‌هاي ما عبور مي‌كند. گزارش جامعي در مورد ميزان آسيب‌ها در اين مناطق به من دادند كه منجر به اين شد تا با وزارت راه كار كنيم. در قسمتي از اين مناطق، تابلو‌گذاري اتفاق افتاده، نقاطي نزديك سبزوار كه محل عبور اين حيوانات است.
جاهاي ديگري هم كه از نقاط حادثه خيز بوده و تابلويي وجود نداشت، با وزارت راه صحبت كرديم كه با ما همكاري داشته باشد و تابلوهاي هشدار لازم را نصب كند. اصلاح، ‌بهسازي مسير و جاده‌ها از اقدامات ديگري است كه ابتكار معتقد است در دستور كار است و بايد انجام شود، ‌تعبيه راه‌هايي براي عبور حيات وحش و طراحي جاده‌ها و هشداردهنده‌هاي جدي‌تر.

مجازاتي كه شكارچيان يا حتي روستاييان را از رفتن سراغ اين گونه نزديك به انقراض برحذر دارد، ‌در سيستم قضايي ما وجود ندارد، ‌مجازاتي كه شكارچي را از نزديك شدن به حيوان در معرض خطر دور كند و ديگر كسي جرات عكس يادگاري با لاشه پلنگ و حيواناتي از اين قبيل نداشته باشد.
او به مساله شكار شدن اين حيوان توسط افراد اشاره كرد و گفت: اينكه افراد خاصي مثلا يك روستايي مي‌آيد شكار مي‌كند بايد با آن برخورد شود كه در حال حاضر داريم برخورد لازم را با متخلف انجام مي‌دهيم. اما مساله اصلي آگاهي است كه نياز به برنامه‌ريزي دارد. بايد آموزش و آگاهي در مورد اين مساله اتفاق بيفتد. او همچنين در خصوص بازدارنده‌تر شدن مجازات و اعمال سخت‌گيري‌هاي بيشتر افزود: خوشبختانه شوراي عالي محيط زيست، جرايم مربوط به اين‌گونه تخلفات را در جلسه اخير خود افزايش داده، كارهاي حقوقي‌اش مانده كه در حال انجام است و به زودي ابلاغ مي‌شود.
افزايش جرايم و ضرر و زيان و شكار و كشتن حيات وحش در آنجا مدنظر شده و قابل توجه خواهد بود. اين سخنان ابتكار در حاشيه نشست روز زمين پاك اتفاق افتاد، نشستي كه در آن ٥٠ صنعت سبز در اين روز معرفي مي‌شوند. ابتكار، در نخستين نشست خبري خود گفت: سال گذشته مجددا مساله صنعت سبز پس از سال‌ها مسكوت ماندن مطرح شد و ابعاد آن با ضوابط جديد و معيارهاي تخصصي و تعريف شده به عنوان يك برند مطرح شد. رييس سازمان محيط زيست ادامه داد: در انتخاب صنايع سبز از بين صنايع پالايشگاهي كساني كه در توليد بنزين يورو ٤ سهم داشتند انتخاب شده و همچنين از برخي واحدهايي كه در حل معضل آلودگي به ويژه آلودگي هوا نيز نقش داشتند نيز تقدير مي‌شود.
ابتكار همچنين با اشاره به خروج سموم از كشور و امحاي آن در ديگر كشورها يادآور شد: سمومي چون ديازين، اسكارل، پي‌سي‌وي‌ها و سموم تاريخ گذشته چون د.د.ت كه در انبارهاي وزارت بهداشت دپو شده بود از كشور خارج مي‌شوند. اين سموم تاكنون به كشور فرانسه صادر شده و آنها اين مواد خطرناك را امحا مي‌كردند. مديريت جدايي پسماندهاي خانگي، وظيفه‌اي كه بر عهده وزارت كشور است، ‌از سوي محيط زيست مورد توجه قرار گرفته است، ‌ابتكار مشاركت‌هاي مردمي را از جمله مهم‌ترين مباحث در مديريت پسماندهاي خانگي عنوان كرد و گفت: در راستاي برنامه‌هاي مديريت پسماند و تفكيك آن از مبداء علاوه بر شهرهاي بزرگ در شهرهاي كوچك‌تر هم توجه به معضل پسماند جدي است و بايد براي حل اين مشكل‌شان راهكارهاي لازم داده شود. حتي لازم است فرهنگ‌سازي شود كه مردم كالاهايي را خريداري كنند كه پسماند كمتري داشته باشد. شهرداري‌ها هم بايد كالاها و بخش صنعت و توليد را تشويق كند كه اين نوع كالاها را توليد كنند.

متاسفانه در كشور ما سرانه پسماند نسبت به ساير نقاط كشور بيشتر است و اين امر به چرخه زيست محيطي صدمه وارد مي‌كند.
متاسفانه در كشور ما سرانه پسماند نسبت به ساير نقاط كشور بيشتر است و اين امر به چرخه زيست محيطي صدمه وارد مي‌كند. وي به بازيافت پلاستيك در كشور و همچنين كاغذ اشاره كرد و گفت: طبق ماده ١٩٠ برنامه پنجم توسعه بازيافت كاغذ امري مهم بوده و در روابط اجرايي بودجه ٩٤ نيز دستگاه‌ها مي‌توانند يك درصد از اعتبارات‌شان را براي مديريت سبز استفاده كنند كه در اين راستا هم در مصرف كاغذ صرفه جويي شده. درواقع بازيافتي كه اكنون اتفاق مي‌افتد و كاغذ درجه يك را به شانه تخم مرغ و مقوا تبديل مي‌كند، ‌بازيافت نيست، بازيافت واقعي اين است كه از كاغذ، تا هفت نوبت كاغذ مرغوب توليد كرد.
آخرين وضعيت درياچه اروميه از نگاه ابتكار، ورود فلامينگوهايي به درياچه به خاطر بارندگي، لايروبي رودخانه‌هاي اطراف درياچه و رهاسازي مقداري از آب پشت سدهاي منطقه به درياچه بود. او همچنين به افزايش آموزش و آگاهي كشاورزان طي سال گذشته به ويژه در ۳۴ روستا براي اصلاح الگوي كشاورزي و آبياري اشاره كرد و اظهار كرد: اضافه شدن۴۱ روستا به اين برنامه در سال جاري وضعيت برگشت آب به سفره‌هاي زيرزميني درياچه اروميه را بهبود داده است. مذاكرات درخصوص توقف سدسازي و اصلاح جاده ميانگذر درياچه اروميه براي عبور آب از آن با وزارت نيرو و راه، ‌از ديگر اقدامات محيط زيست محسوب مي‌شود. استراتژي سازمان محيط زيست درحفاظت از حيات وحش و شكار و صيد، صدور پروانه صيد تنها در مناطقي كه ظرفيت زيستي موجود بوده و جوامع محلي نياز معيشتي دارند، تعيين شده است.
سلامت نیوز: مجازات شكار غيرمجاز افزايش يافت



جعبه‌ابزار