صادرات نامریی


صنعت توریسم که به "صادرات نامریی" لقب گرفته در ساختار اقتصادی جهان نقش مهمی ایفا می نماید به نحوی که سومین صنعت مهم جهان محسوب می گردد.
سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) که مقر آن در مادرید اسپانیا است، آمار توریسم را در سال ۲۰۱۴ تعداد ۱ میلیارد و ۱۸۴ میلیون نفر اعلام نموده که درامد ۱۰۰۰ میلیارد و ۲۴۵ میلیون دلار را عاید کشورها نموده و حدود ۲۶۰ میلیون شغل (معادل ۱۰% کل مشاغل دنیا) را ایجاد نموده است.
این سازمان پیش بینی نموده طی سالهای ۲۰۱۰ الی ۲۰۲۰ متوسط نرخ رشد آمار گردشگران ۳.۸% ادامه یافته و تعداد گردشگران در سال ۲۰۳۰ به رقم خیره کننده ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر برسد. در این میان فرانسه با جذب ۸۴ میلیون توریست خارجی موفق ترین کشور محسوب شده و بعد از آن آمریکا با ۷۵ میلیون و اسپانیا با ۶۵ رتبه های بعدی را دارا است.
همچنین بر اساس گزارش این سازمان ۳ شهر برتر توریستی جهان عبارتند از: هنگ کنگ با ۲۴ میلیون توریست، سنگاپور با ۲۱ میلیون و لندن با ۱۶ میلیون نفر. در قاره آسیا مالزی موفق ترین کشور در زمینه جذب توریسم محسوب می گردد. این کشور تلاش زیادی جهت کسب عنوان "قطب گردشگری تجاری آسیا " معطوف داشته و قصد دارد در سال ۲۰۱۶ با جذب ۳۰ میلیون گردشگر خارجی، درامد ۳۰ میلیارد دلاری و در سال ۲۰۲۰ با جذب ۳۵ میلیون توریست، سهم توریسم را در تولید ناخالص ملی (GDP) به ۳ برابر میزان کنونی افزایش دهد. در سال ۲۰۱۵ تعداد ۵۱ میلیون توریست خارجی از کشورهای منطقه خاورمیانه بازدید کرده اند که کشور عزیزمان ایران با جذب ۶ میلیون توریست خارجی رتبه چهارم را کسب نموده و نسبت به آمار ۴.۷ میلیون توریست سال ۲۰۱۳ به میزان ۲۸% رشد را نشان می دهد.
ایران میزبان هفدهمین اجلاس کنفدراسیون راهنمایان گردشگری جهان
انتخاب ایران به عنوان میزبانی هفدهمین اجلاس کنفدراسیون راهنمایان گردشگری جهان در سال ۲۰۱۷، نشان از تلاش کشورمان در رونق صنعت توریسم دارد. به راستی گردشگری دریایی در کشورمان تا چه حد در رونق صنعت توریسم در کشورمان اثر گذار است؟
حلقه مفقود شده در این بخش گردشگری دریایی است که در این رابطه کشورمان با دارا بودن ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر طول نوار ساحلی دارای مزیت مطلق می باشد. جاذبه های دریایی در جنوب و شمال ایران نظیر جزیره آشورا ده بندر ترکمن، وجود تالاب های بین المللی انزلی و میان کاله و خلیج گرگان و شادگان و خور آذینی و ...، مناظر بسیار زیبا در سواحل چابهار، شهرهای توریستی رامسر و محمود آباد و ... ، جزایر قشم و کیش و هرمز و ... با جاذبه های دریایی متنوع آنها و سایتهای تخم گذاری لاک پشت های دریایی، بازار ماهی فروشان رشت و بندر عباس، قلعه های پرتغالی در سواحل جنوب، شهر دریانوردان کنگ با موزه های دریایی قدیمی اش، بندر باستانی سیراف و موزه دکتر وایت هوس، بوشهر و موزه مردم شناسی و غذاهای دریایی اش، بندر کنگان با ساختار معماری دریایی اش، کارگاه های ساخت لنج های سنتی در سواحل جنوب، هنگام و هندورابی با ماهیان آکواریومی و دلفین های دریایی زیبایشان، صنایع دستی دریایی، جشن های دریایی مانند نوروز صیاد در ساحل سلخ قشم، جنگل های حرا در سواحل جنوب، سایت تخم گذاری پرندگان دریایی در جزیره شیدور، غواصی علمی و بوم شناسی، تورهای تفریحی کشتی و انواع ورزشهای دریایی نظیر پاراسل و بانانا و ... همه و همه پتانسیل ها و ظرفیت های گردشگری دریایی ایران عزیزمان است.
در هنگام بازدید از سایر کشورهای جهان به خوبی مشاهده می شود که آنها به نحو قابل ملاحظه ای از موهبت دریا استفاده بهینه می برند. ما نیز می توانیم با در نظر گرفتن مسایل فرهنگی، ارزشهای اسلامی و محیط زیستی بیش از پیش از موهبت دریا در رونق اقتصادی کشورمان استفاده بهینه نماییم. در این میان زحمات و تلاشهای راهنمایان گردشگری که با تجربه و تخصص خود سفری خاطره انگیز، علمی، دوستار محیط زیست و ایمن را فراهم می آورند شایسته تقدیر است.
محسن علوی مهر



جعبه‌ابزار