صلوات آباد
روستاي صلوات آباد/
سنندج /
کردستانروستای صلوات آباد در جنوب شرقی شهرستان سنندج و در ۱۵ کیلومتری جاده ی سنندج- همدان قرار دارد و جمعیتی بالغ بر ۵۰۰۰ هزار نفر دارد. بدین ترتیب این روستا از بزرگترین روستاهای استان کردستان می باشد.
زبان مردم صلوات آباد کردی و همگی مسلمان و سنی می باشند. در حدود ۱۰۰ سال پیش نام روستای صلوات آباد(نامان یا نه مان) بوده است که به دلیل وجود افراد دینی و متبرک در این روستا و وجود شخصیتی چون مولانا سید ابراهیم نام این روستا به (صلوات آباد) تغییر یافته است. مهمترین فامیلی هایی که در صلوات آباد وجود دارد به ترتیب عبارتند از(صلواتی)(ابراهیمی)(سلیمی)(منصوری)و تعدادی دیگر,که بیشترین افراد این روستا را صلواتی ها تشکیل می دهند . می توان گفت که تمام ابراهیمی ها (سیّد) هستند و خود را از نوادگان مولانا سیّد ابراهیم می دانند و به همین دلیل سیّد ها از احترام خاصی در میان مردم برخوردار می باشند.
در جنوب این روستا رودخانه ای در جریان است به نام(رود صلوات آباد) که تا چند سا ل پیش یک رودخانه ی دایمی به حساب می آمد و تقریبا در هیچ برحه ای از زمان بی آب نبود اما در چند سال اخیر به دلیل خشکسالی و همچنین سیر صعودی جمعیت روستا (چون آب آشامیدنی روستا از یکی از چشمه های پر آب همین رود به نام (کانی درویش) تامین می شود) دراواخر تابستان خشک می گردد.۸۰ درصد آب مورد نیاز کشاورزی روستا که بیشتر ( انگور٬و درختان میوه ی سردسیری و تا حدودی صیفی کاری می باشد) از این رود تامین می شود و مزارع کشاورزی روستا در حاشیه ی همین رود تشکیل یافته اند.
جاذبه های طبیعی روستا عبارتند از
◄رودخانه ها٬ کوههای مرتفع٬ گردنه ی صلوات آباد٬پوشش گیاهی غنی و گونه های حیوانی وحشی می باشد. در روزهای تعطیل گردنه ی صلوات آباد به دلیل چشم انداز کم نظیرآن مملو از جمعیت مشتاقطبیعت می شود طوری که تا ساعات پایانی شب نیزدر این محدوده ترافیک سنگینی برقرار می باشد و بیشتر مردمانی که برای تفریح به این مکان می آیند سنندجی می باشند .روستا های همسایه ی صلوات آباد عبارتند از
◄هانیس٬خیاره٬دولت آباد یا کورکوره٬کرگ آباد و چند آبادی دیگر. در شرق روستا منطقه ای به نام (سرده خانی)وجود دارد که به دلیل هوای سرد آن و همچنین سفید پوش بودن کوههای آن در بیشتر فصول٬ به این نام معروف است و یک مکان نفریحی برای مردمان این روستا (در فصل بهار) می باشد. همچنین دارای گونه های مختلف گیاهی دارویی می باشد.
منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای صلوات آباد