طبیعت چند هزارساله آمل


استقبال مسافران نورزی از طبیعت چند هزارساله آمل
ساری- ایرنا- شهرستان آمل با قدمت تاریخی و فرهنگی و برخورداری از مواهب خدادادی وطبیعی فراوان جنگل ، کوه ودشت با سابقه تاریخی بیش از ۳۰ هزار ساله در ایام مختلف سال پذیرای مسافران از مناطق مختلف کشور است.

به گزارش خبرنگار ایرنا درآمل، دراین میان روستاهای آمل به دلیل قرارگرفتن در میان کوهستان، دامنه تپه های جنگلی، حاشیه رودهای پرآب، درتعطیلات نوروزی به خواستگاه اصلی مسافران ازسراسرکشور برای فارغ شدن از زندگی ماشینی تبدیل شده است.
این روستاها، با آب و هوایی دلچسب، مناظری بکر و چشم اندازهایی دلفریب، گوش خوابانده اند تا شاید طنین گام گردشگران نوروزی در کوچه باغهایشان بپیچد و زیباییهای خدادادیشان چشمها را خیره کند.
روستا وجنگل وسیع و دلنواز بلیران، شاهاندشت ، آبگرم و اسک ، لاسم ، شهنه کلا ، نوا و دهها روستای چشم نواز شهرستان آمل از جمله این بهشتهای زمینی هستند که جان و روح بیننده اهل دل را تا آسمانها پرواز می دهند.
روستای بلیران شهرستان آمل یکی از روستاهای گردشگری این شهرستان است با بافت سنتی و معماری بسیار غنی از نمونه مهم این مواهب خدادای است که درکاوشهای چندسال گذشته برخی باستانشناسان ایرانی وفرانسوی قدمت زندگی انسان را در این منطقه به بیش از ۳۰هزارسال قبل نسبت می دهند.
این روستای گردشگر پذیر و جنگلی باشرایط خاص آب و هوایی، نوع معماری و بافت تاریخی سکونت گاه ها ، زیبایی و سرسبزی طبیعت این روستاها هرساله طبیعت دوستان و گردشگران بسیاری را به این مناطق می کشاند.
جاده دسترسی به این منطقه زیبا از روستای معروف کمدره واقع در کیلومتر ۱۵ جاده قدیم آمل به بابل است.
بلیران، همچنین دارای رودخانه ای پرآب وزلال گرمرود است که از داخل روستا می گذرد و رونق کشاورزی، باغداری، دامداری و زنبورداری در این روستا مرهون آن است.
رودخانه گرمارود دارای طولی حدود ۵۰ کیلومتر می باشد که از ارتفاعات شمالی رشته کوههای البرز به نام هلی بار سرچشمه می گیرد و در مسیر خود تراس های آبرفتی زیبایی را بر جای گذاشته است.
در طول مسیر این رودخانه پرآب دو چشمه آب معدنی اصلی به نام های گرو و لاله زار و دهها چشمه آب معدنی فرعی وجود دارند که به سبب دارا بودن املاح معدنی گوناگون دارای خاصیت درمانی شفابخش برای امراض پوستی و دردهای مفصلی هستند.
بستر رودخانه از بالا به پایین از تخته سنگ، قلوه سنگ و شن تشکیل شده است جریان آب رودخانه طوری است که با حفر بستر خود در جاهای مختلف حوضچه های مناسب برای شنا ایجاد نموده است که در تمام مدت تابستان بالاخص روزها بیشتر مردم ناحیه آمل به طول تقریبی ۱۵ کیلومتر در فاصله های مجزا به شنا در داخل آن می پردازند.
مصالح خانه های این روستای جنگلی عمدتا از چوب و گل است. فرم خانه ها با معماری ویژه خانه های جنگلی منطقه تطبیق یافته است.
به دلیل اینکه جاده خاکی و جنگلی است همه کسانی که تاکنون به نیت طبیعت درمانی و طبیعت گردی به گرو و لاله زار در گرمارود سفر کرده اند با شوق و علاقمندی این محیط طبیعی بکر و باصفا را به عنوان مکان تفریحی دایمی خود در فصل بهار و تابستان پذیرفته اند.
از طبیعت و زیباییهای بلیران که بگذریم هنر و صنایع دستی زنان و مردان روستایی منطقه نیز زبانزد است که انواع ظروف چوبی، ترشی وشرینی جات محلی وسنتی از نشانه های هنر و ذوق زنان و مردان هنرمند این روستا است که بعضا گردشگران به عنوان سوغات با خود می برند.
روستای بلیران آمل در سفراستانی هیات دولت به مازندران به عنوان یکی از مناطق نمونه گردشگری انتخاب شد.
در سالهای اخیر نیز از سوی مسئولان شهرستان آمل با فراهم وتجهیز برخی امکانات رافاهی برای اقامت مسافران، شرایط مناسبی برای حضور آنان ایجاد شده است.
این منطقه به طور خاص در روز طبیعت شاهد حضور چندهزارنفری مسافران وگردشگرانی از سراسر مازندران واز مناطق دیگر کشور است.
درهمین ارتباط مدیرکل روستایی و امور شوراهای استانداری مازندران به خبرنگار ایرنا در آمل گفت: مازندران از رامسر در غرب تا گلوگاه در شرق این استان دارای جاذبه های فراوان گردشگری است و هر یک از آنها قابلیت توسعه وجذب گردشگر را دارد.
جان اله عبدی افزود: هم اکنون تعداد ۱۸ روستای نمونه گردشگری در مازندران شناسایی شده و در تعطیلات نوروز امسال برای پذیرایی از مسافران وگردشگران به استان آماده شده است.
وی اضافه کرد: یکی از برنامه های جدی حوزه اداره کل روستایی وشوراهای استانداری مازندران بوم گردی و گردشگری روستایی در سطح این استان است که این برنامه در سال جاری به طور جدی پیگیری وعملیاتی خواهد شد.
مدیرکل روستایی و امور شوراهای استانداری مازندران با برنامه ریزی های درحال انجام این اداره کل تاثیری زیادی در جلوگیری از مهاجرت روستاها به شهرها شده است، یادآورشد: برنامه ریزی هایی در جهت مهاجرت معکوس از شهرها به روستا ها صورت گرفته است.
در استان مازندران دو هزارو ۹۴۶ روستا وجود دارد، که بیش از یک میلیون و ۳۶۸ هزار نفر جمعیت این استان ساکن این شمار روستا هستند.ک/۴
۷۳۲۷ /۶۰۹۷
گزارش از: مهدی غلامی



جعبه‌ابزار