طرح توسعه اقتصادی روستا
فرماندار مهاباد: طرح توسعه اقتصادی روستا گام مهمی در جهت تحول روستاست
مهاباد - ایرنا - فرماندار مهاباد گفت: طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی در صورت اجرای صحیح آن می تواند گام مهمی در جهت تحول و توسعه در روستاها باشد .
جعفر کتانی عصر روز شنبه در نشست مشورتی دهیاران و شوراهای اسلامی روستاهای بخش مرکزی
مهاباد افزود: تشکیل تعاونی ها و سرمایه گذاری در روستاها برای توسعه و اشتغالزایی می تواند علاوه بر عمران و آبادانی روستاها، از میزان مهاجرت روستاییان به شهرها بکاهد.
وی از شوراهای اسلامی و دهیاران روستاها خواست مردم روستا را برای مشارکت در این طرح ترغیب کنند و از مزایای این طرح برای عمران و آبادانی روستاهای خود بهره ببرند.
کتانی با اشاره به مهیا شدن امکانات مناسب در روستاها اضافه کرد: در روستاها امکانات بسیار خوبی از جمله برق، مخابرات،
خانه بهداشت ، مدرسه، راه آسفالت و
پست بانک وجود دارد اما به خاطر مهاجرت روستاییان بخش زیادی از این امکانات بدون استفاده باقی مانده است.
وی اظهار کرد: با توجه به فرصت ها و پتانسیل های بالقوه و بالفعل فراوان در مناطق روستایی در صورت توانمندسازی نیروهای بومی می توان فرصت های شغلی زیادی را در این مناطق ایجاد کرد .
دبیر کمیته برنامه ریزی مهاباد نیز در این نشست گفت: طرح توسعه اقتصادی روستا، در سه سطح تعاونی هایی با حضور ۳۰ درصد سرپرستان خانوارها، تعاونی های بین ۳۰ تا ۲۰ درصد سرپرستان و طرح های انفرادی اجرا می شود.
لقمان یوسفی افزود: در قالب این طرح کسانی که طرح های تولیدی و اشتغالزایی برای اجرا در روستاهای خود داشته باشند، می توانند از تسهیلات با سود بازپرداخت ۴ تا ۱۲ درصد دریافت کنند.
وی اضافه کرد: روستاییان برای این طرح ها نیازمند سرمایه و وثیقه بانکی خاصی برای دریافت تسهیلات نیستند و تنها با یارانه نقدی خود می توانند تسهیلات بانکی دریافت کنند .
وی ایجاد فرصت های شغلی جدید و متنوع سازی فعالیت های اقتصادی در روستا، ایجاد زمینه برای پرورش مدیران کارآفرین روستایی، شکوفایی استعدادها و خلاقیت های جوانان روستایی و توانمندسازی روستاییان را از اهداف این طرح عنوان کرد.
یوسفی گفت: روستاییانی که طرح های تولیدی دارند می توانند طرح توجیهی خود را برای تایید نهایی به کمیته برنامه ریزی شهرستان تحویل دهند و در صورت تصویب در کمیته استان، تسهیلات لازم به آنها پرداخت می شود .
در پایان این نشست مشورتی شوراها و دهیاران نیز نظرات و پیشنهادات خود را برای اجرای این طرح مطرح کردند.
از جمعیت ۲۱۵ هزار نفری شهرستان مهاباد، ۶۷ هزار نفر در مناطق روستایی و ۱۴۸ هزار نفر در مناطق شهری ساکن هستند.