طرح نجات آب کشاورزی


جعفری:
طرح نجات آب كشاورزی در یونسکو ثبت می‌شود
شناسهٔ خبر: ۲۴۵۵۱۰۳شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۱
استانها > خراسان رضوی
مشهد- مدیر عامل شركت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: این استان مبدع طرح نجات آب كشاورزی است و تلاش داریم كه این طرح را به عنوان یك فعالیت فرهنگی در یونسكو به ثبت برسانیم.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین جعفری بعدازظهر شنبه در نشست خبری با موضوع پرسش مهر ریاست جمهوری در محل اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، ‌اظهار داشت: امسال در توزیع این پرسش و نحوه پاسخگویی آن، قرار بر این شده که خانواده ها هم در آن مشاركت كنند تا به نتایج بهتری در اصلاح الگوی مصرف آب بدست آوریم.
وی با بیان این كه شركت آب منطقه ای استان یك شركت كاملا دولتی است، ‌گفت: این شركت وظیفه حاكمیتی آب منطقه را به عهده دارد و وزارت نیرو در جهت انسجام سازمانی، یك كارگروه انسجام بخشی آب و آبفا تشكیل داده كه ریاست آن به عهده مدیرعامل آب منطقه ای است.
مدیر عامل شركت آب منطقه ای استان با بیان این كه حدود ۷۰ هزار حلقه چاه در استان فعال هستند، گفت: بیش از ۶ هزار و ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز استان، برداشتی كمتر از ۲ لیتر درثانیه دارند كه بیشتر مربوط به چاه های كم عمق است.
وی ادامه داد:‌ با نصب كنتورهای هوشمند در چاه های آب، میزان مصرف آب این چاه ها كنترل می شود و تا پایان سال در بیش از ۸۰ درصد چاه های استان، ‌كنتورهای هوشمند نصب خواهند شد.
جعفری آخرین وضعیت آبی سدهای استان را بیش از ۳۵۷ میلیون متر مكعب عنوان كرد و افزود: ۲۲ درصد حجم مخازن سدها، ذخیره آب دارند و بیشترین حجم مربوط به سد دوستی است.
خراسان رضوی مبدع طرح نجات آب کشاورزی است
وی اقدامات اجرایی شركت آب منطقه ای را در خصوص طرح نجات آب عنوان كرد و گفت: خراسان رضوی مبدع طرح نجات آب كشاورزی است كه در سال ۸۷ اولین تفاهم نامه همكاری آب منطقه ای و آموزش و پرورش در این راستا به امضا رسید.
مدیر عامل شركت آب منطقه ای استان افزود: این طرح پس از خراسان رضوی در دیگر استانها اجرایی شد و تلاش داریم كه این طرح را به عنوان یك فعالیت فرهنگی در یونسكو به ثبت برسانیم.
وی به اقدامات شورای حفاظت منابع آب استان اشاره كرد و گفت: این شورا از ابتدای تشكیل دولت یازدهم ۱۵ جلسه تشكیل داده كه این امر نشان دهنده اهمیت بحث آب در این دولت است.
جعفری برخی تصمیمات این شورا را برشمرد و افزود: طبق تصمیم این شورا، ریاست شورای حفاظت منابع آب استان به عهده استاندار خواهد بود و بیش از ۱۵ برنامه در دست اجرا دارد.
در ادامه مدیرعامل آب و فاضلاب استان، با بیان این كه وزارت آموزش و پرورش یار همیشگی این سازمان در گذر از بحران ها بوده است، گفت: سوال رئیس جمهور در ابتدای سال تحصیلی بسیار هوشمندانه طراحی شده است و در واقع رئیس جمهور یكی از مشكلات جدی كشور را با مردم در میان گذاشته است.
حسین اسماعیلیان، در خصوص توسعه منابع آبی استان، ‌اظهار داشت: با توجه به كلیت وضعیت آب شهرهای استان، فضای توسعه بیشتر منابع آبی را محدود كرده است و با محدودیت محل برای تأمین آب شرب شهرها مواجه هستیم.
وی به توسعه شبكه فاضلاب استان اشاره كرد و گفت: در این خصوص علاوه بر بحث های زیست محیطی با موضوع استفاده مجدد از آب مواجه هستیم.
اسماعیلیان ۱۴ پروژه در شهرهای استان را در دستور كار این سازمان عنوان كرد و افزود: بیش از ۵ هزار میلیارد ریال برای این پروژه ها تخصیص داده شده است كه بخشی از آن ها اجرایی شده و بخشی دیگر در حال برگزاری مناقصه هستند.
‌مدیرعامل آب و فاضلاب استان به قیمت پایین آب بها اشاره كرد و ادامه داد: دولت اعتبار خاصی در جهت نوسازی شبكه آب شرب شهر اختصاص نمی دهد و منابع مالی آن باید از طریق مشاركت های مردمی تأمین شود.
در ادامه نیز مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان با بیان این كه بیش از دو هزار و ۵۲۴ روستا در استان وجود دارد، اظهارداشت: بیش از ۲۰ درصد جامعه استان را روستاییان تشكیل می دهند كه در ۲ هزار و ۴۰۰ روستا باجمعیت بالغ بر یك میلون نفرخدمات این شركت را دریافت می كنند.
بیش از ۸ درصد جمعیت روستایی خراسان رضوی فاقد آب شرب هستند
وی مدرسه را بهترین مكان برای كمك به توسعه پایدار عنوان كرد و افزود: جامعه روستایی در كمك به این امر در جایگاه ویژه ای قرار دارد.
محمد دانشگر با بیان این كه بیش از ۸ درصد جمعیت روستایی استان فاقد آب شرب هستند، تصریح كرد: جهت تأمین آب شرب این روستاها، ‌بیش از ۲۳ مجتمع روستایی در ۳۹۸ روستا مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به این كه بخش خصوص توجهی به سرمایه گذاری در روستاها ندارد، گفت: سه مجتمع روستایی با سرمایه ۳۳۰ میلیارد ریال اجرایی شده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان تعداد روستاهایی كه با تانكر آب رسانی می شوند را بالغ بر ۴۵۰ روستا عنوان كرد و افزود: در مجموع سه هزار مركز آموزشی در روستاهای استان وجود دارد كه به دلیل این كه عمده مشكل آبرسانی به روستاها درتابستان است، در خصوص كمبود آب مدارس، مشكل قابل توجهی نداریم



جعبه‌ابزار