عمادده


روستاي عمادده/ لارستان / فارس
روستای عمادده مرکز بخش صحرای باغ از بخشهای شهرستان لارستان لار واقع در استان فارس است. از لحاظ موقعیت در ۲۷ درجه عرض شمالی و ۵۳ درجه طول شرقی واقع شده است.


روستای عمادده[ویرایش]

روستای عمادده مرکز بخش صحرای باغ از بخشهای شهرستان لارستان لار واقع در استان فارس است. از لحاظ موقعیت در ۲۷ درجه عرض شمالی و ۵۳ درجه طول شرقی واقع شده است. از لحاظ موقعیت عمومی در جنوب غربی دشت صحرای باغ و در مجاورت دامنه شمالی ارتفاعات گاوبست از رشته کوههای زاگرس جنوبی قرار دارد.
این رشته کوه مرز میان استان فارس و استان هرمزگان می باشد. روستای عمادده (مرکز دهستان عمادده) مرکز بخش صحرای باغ می باشد که در سال ۱۳۸۴ با انتزاع دهستان عمادده از بخش بیرم؛ دهستان باغ از بخش مرکزی لار و روستای دیده بان از بخش گراش و تلفیق آنها، بخش فوق تاسیس گردید فاصله آن تا مرکز شهرستان (لار) قریب به ۱۰۰ کیلومتر و مرکز استان ( شیراز ) ۴۷۵ کیلومتر می باشد.

وضعیت طبیعی[ویرایش]

۱- روستای عمادده در جنوب غربی دشت صحرای باغ در دامنه شمالی ارتفاعات گاوبست قرار دارد. این دشت توسط در شمال و جنوب و بر اثر چین خوردگی زاگرس ایجاد شده. ارتفاعات اطراف دشت متشکل از سنگهای آهکی می باشد و در حاشیه ارتفاعات مذکور گچ مشاهده می شود و سطح و سیعی را به خود اختصاص داده اند که به دلیل دانه ریز بودن و ماسه سنگی و کنگو مرایی که به همدیگر پیوسته هستند از نفوذ پذیری مناسبی برخوردار بوده است. در جنوب روستا به دلیل گسترش رسوبات مخروط افکنه ای که همان رسوبات دانه درشت آبرفتی می باشد وضعیت آب زیر زمین مناسب بوده که در حال حاضر علاوه بر حفر چاههای آب شرب جهت روستا. چاههای دیگری نیز توسط آبفا حفر گردیده که آب شرب مورد نیاز اهالی صحرای باغ ( تعداد ۱۳روستا ) آب شرب مورد نیاز دهستان فداغ ( ۱۱ روستا ) و روستای دیده بان نیز از این محل تأمین و با احداث ۳ شبکه آبرسانی روستاهای اطراف و یک شبکه آبرسانی روستای عمادده مورد بهره برداری قرار گرفته است.
ضخامت آبرفت در این قسمت بیش از ۸۰ متر بوده و به سمت شمال از ضخامت آن کاسته می شود. از لحاظ جریان آبهای سطحی در محدود حوزه نفوذ نیز مسیلی تحت عنوان مسیل تنگ قلات در مجاورت روستا از سمت جنوب به طرف شمال عبور می نماید.
حوضه آبریز آن در ارتفاعات گاوبست واقع گردید که هم اکنون با اجرای طرح جامع هدایت و کنترل سیلاب توسط آبخیزداری استان، احداث سیل بند و انجام برخی عملیات آبخیزداری و کنترل سیلاب در بالادست روستا علاوه بر کنترل سیلاب و خطرات ناشی ازآن سفره آب زیز زمینی نیز تقویت شده است و هم اکنون نیز طرح احداث سد تنگ قلات در دست مطالعه و طراحی می باشد. جهت جریان آب زیرزمینی نیز از سمت جنوب شرق به طرف شمال و در نهایت به سمت غرب می باشد.
در خصوص پوشش گیاهی نیز گونه های دارویی نظیر گون، درمنه، بادام کوهی، آنغوزه، انجیر کوهی و بنه در ارتفاعات و دامنه مشاهده می گردد و در قسمت دشت نیز دارای پوشش گیاهی ودرختچه های بیابانی می باشد.

وضعیت اقلیمی[ویرایش]

در مورد وضعیت اقلیمی نیز این روستا دارای اقلیمی خشک و آب و هوای گرم با تابستان هایی گرم و خشک می باشد بطور کلی در این روستا نیز مانند سایر مناطق گرم و خشک تقریباً دارای دو فصل تابستان طولانی و گرم و زمستانی کوتاه و سرد می باشد متوسط بارندگی سالیانه به استثنای فصل خشکسالی ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیمتر می باشد. متوسط درجه حرارت سالیانه نیز بر اساس آمار ایستگاه لار تقریباً معادل ۷/۲۳ درجه سانتی گراد و میانگین حداکثر ۲/۲۹ درجه سانتی گراد مطلق سالیانه ۶/۴۵ درجه سانتی گراد میانگین حداقل و حداقل مطلق به ترتیب ۴/۱۵ و ۱۹ درجه سانتی گراد است.
از لحاظ رطوبت نسبی نیز حداکثر میانگین رطوبت نسبی با ۳/۶۰ متعلق به دی ماه و حداقل میانگین آن با ۲/۳۷ درصد به خرداد ماه اختصاص دارد. از لحاظ جهت وزش بادها نیز در زمستان بیشتر غربی ـ شرقی در فصل گرما به خصوص تابستان جنوب ـ غرب می باشد.
وضعیت اجتماعی و فرهنگی:
۱- این روستا با توجه به قرار داشتن زیارتگاه امامزده شاه سیف الله قتال، مرکز مهم تجاری منطقه در گذشته، بهره مندی از آب فراوان و مناسب وچشمه ها و قنوات، محل مهاجرت و اسکان قبایل و قومیت های مختلفی از روستای دور و نزدیک بوده است در حال حاضر اقوام مختلفی شامل ( سادات از فرزندان امامزاده شاه سیف الله قتال که خود از نوادگان حضرت امام موسی کاظم(ع)می باشد، ملا و خادم (از همراهان ایشان در سفر به ایران) هرمی (مهاجرین از روستای هرم ) و باغی و...
و اقوام مهاجر ترک شامل قبایل لر و نفر ومهاجرین مینابی در این روستا سکونت دارند زبان ساکنین بومی زبان لاری با گویش خاص عماددهی می باشد. دین اهالی اسلام و مذهب اقوام ساکن به غیر از لر و نفر اهل سنت شافعی و مذهب اهالی لر و نفر و مینابی ها که تقریباً ۳۵ درصد اهالی را تشکیل می دهند شیعه اثنی عشری می باشد.

وضعیت اقتصادی[ویرایش]

اقتصاد روستای عمادده بر مبنای خدمات و کشاورزی و دامداری استوار می باشد. تقریباً نیمی از جمعیت فعال روستا در بخش کشاورزی ( زراعت، باغداری و دامداری ) و نیمی دیگر تعدادی جهت امر امرار معاش به صورت موقت و فصلی به کشورهای خلیج می روند و تعدادی نیز به فعالیت های مغازه داری، کارمندی، رانندگی، کارهای کوچک جوشکاری، نجاری و مکانیکی و ... در داخل روستا مشغول می باشند.
نرخ خام فعالیت در این روستا بر اساس آمار سال ۷۵ مرکز آمار معادل ۶/۱۷ درصد و نرخ عمومی آن ۵/۲۴ درصد اراضی زراعی و باغات بر مینای آماری ارائه شده توسط مرکز خدمات کشاورزی شهرستان لار برابر با ۳۳۳ هکتار که ۵/۳۲ درصد آن به زراعت دیم، ۶/۳۹ به زراعت آبی و ۹/۲۵ درصد به باغات نخل اختصاص یافته است هم چنین محصول عمده زراعی سالیانه گندم و جو و خرما می باشد. هم چنین در روستا به دلیل منابع آهکی کوه گاوبست، عدم وجود تشکیلات مارنی و گچی در حاشیه این ارتفاعات و هم چنین مخروط افکنه حاصل از فعالیت سیل تنگ قلات و وصعیت آبهای زیر زمینی از لحاظ کمی و کیفی مناسب بوده و به دلیل وجود اراضی ملی و منابع آب زیرمینی مذکور پتانسیل بالقوه توسعه زراعت و باغداری در این روستا وجود دارد.

منبع[ویرایش]

وبلاگ روستای عمادده



جعبه‌ابزار