عنبرته
روستاي عنبرته/
شازند /
مرکزیروستای عنبرته یکی از روستا های شهرستان شازند از توابع استان مرکزی کشور ایران می باشد.روستای عنبرته از شمال به روستاهای تجره و بازنه، از شرق به روستاهای حصار محمدیه، هفته و عمارت، از جنوب به روستاهای چناس و قاقان و از غرب به روستای دستجرده و کوه راسمند محدود است.
معرفی روستا[ویرایش]
روستای عنبرته یکی از روستا های شهرستان شازند از توابع استان مرکزی کشور ایران می باشد.روستای عنبرته از شمال به روستاهای تجره و بازنه، از شرق به روستاهای حصار محمدیه، هفته و عمارت، از جنوب به روستاهای چناس و قاقان و از غرب به روستای دستجرده و کوه راسمند محدود است.
این روستا دارای ۱۲۰۰ هکتار اراضی آبی و دیم می باشد و محصولات آن گندم ، حبوبات، چغندر قند و علوفه است، از یکصد هکتار باغ روستا نیز محصولاتی از قبیل انگور، زرد آلو، گردو،بادام و سیب بر داشت میشود. همچنین این روستا دارای ۱۰۰۰راس گوسفند و۶۰۰ راس گاو می باشد و روزانه ۲ تن شیر تولید و روانه بازار مصرف می شود.
روستای عنبرته دارای دهیاری، پست بانک ،فروشگاه شرکت تعاونی، خانه بهداشت، شبکه آب بهداشتی، برق، گاز، تلفن، سیستم جمع آوری زباله، زمین فوتبال ،دفتر نهضت سواد آموزی، مخابرات، خیاطی، قصابی و محل های گردشی و تفریحگاه های زیبا از جمله سراب است.این روستا ۴ شهید ، ۲ جانباز و ۱ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
شایان گفتن است این آبادی در سرشماری سال ۱۳۸۵ از توابع دهستان قره کهریز بخش مرکزی شهرستان شازند بوده و جمعیت آن ۸۲۳ نفر گزارش شده است.جمعیت عنبرته در سرشماری سال ۱۳۷۵ جمعا ۹۵۴ نفر گزارش شده است و در این سال از توابع دهستان قره کهریز بخش مرکزی شهرستان سربند(شازند) بوده است.جمعیت این روستا در سرشماری سال های ۱۳۶۵، ۱۳۵۵ و۱۳۴۵ به ترتیب ۹۲۹ ، ۶۷۰ و ۴۹۹ نفر بوده است.جمعیت این روستا در سال ۱۳۸۸ ؛ ۱۲۰۰ نفر گزارش شده است.
فرهنگ جغرافیایی ایران جلد دوم از انتشارات دایره جغرافیایی ارتش، ذیل نام روستای عنبرته در سال ۱۳۲۸ شمسی آورده است:«ده عنبرته ، جزء دهستان کزاز بالا بخش سربند شهرستان اراک که در ۲۱ کیلومتری شرق آستانه و ۱۴ کیلومتری راه عمومی قرار دارد.این روستا در دامنه و در منطقه ای سردسیر قرار گرفته و سکنه آن ۴۶۴ نفر است. مذهب اهالی شیعه و زبان آن ها فارسی است. منابع آب روستا، قنات، شغل اهالی زراعت و محصولات آن غلات، بنشن و چغندرقند است.راه مالرو دارد و در فصل خشکی اتومبیل می توان برد.
منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای عنبرته