قبرستان تاریخی سفیدچاه


بخشدار یانه سربهشهر: خاکسپاری میت در قبرستان تاریخی سفیدچاه ممنوع شد
ساری - ایرنا - بخشدار بخش یانه سر بهشهر گفت : با هدف جلوگیری از تخریب بیشتر و همچنین نبود فضای کافی برای دفن اموات، خاکسپاری میت در قبرستان تاریخی سفیدچاه ممنوع شد .

' حسین نجفی ' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد : خاکسپاری بدون برنامه و فاقد مجوز اموات در این قبرستان به گونه ای است که در جاده های این روستا نیز اموات دفن شده و این مشکل در حال تبدیل شدن به یک معضل بزرگ است .
وی بیان کرد : با مجوز بخشداری ، در آینده نزدیک پیرامون این قبرستان تاریخی با فنس محصور می شود تا از دفن خودسرانه اموات در این قبرستان جلوگیری شود .
بخشدار یانه سر بهشهر افزود : منع دفن اموات در قبرستان سفیدچاه، نیاز به اخذ مجوز از اداره اوقاف و همچنین میراث فرهنگی و گردشگری دارد اما متاسفانه این ادارات توجه بسیار کمی به این این قبرستان ارزشمند و تاریخی دارند و کوششی برای حل مشکلات آن نمی کنند .
نجفی ادامه داد : به جز مردم روستای سفید چاه، بسیاری از ساکنین روستاهای منطقه ، تمایل به دفن اموات خود در این قبرستان دارند که دلیل اصلی این علاقمندی، اعتقاد به شباهت آن با قبرستان بقیع در سالم نگه داشتن اموات است .
وی گفت : جلسات متعددی با دهیاران ، شوراها و روحانیون مستقر در روستاها برگزار شد تا مردم را از این باور و تفکر بر حذر داشته و مانع بروز تنش های احتمالی ناشی از منع دفن اموات در این قبرستان شوند .
بخشدار یانه سر بهشهر بیان کرد : اگر نتوانیم مردم را با دلایل منطقی از علل اتخاذ این تصمیم آگاه کنیم ، احتمال بروز درگیری و تنش در آینده دور از انتظار نخواهد بود .
نجفی اظهار کرد : برخی از این مردم این مناطق، دارای قبرستان مستقل در روستاهای خود هستند اما باز هم به دفن مردگان خود در قبرستان سفید چاه اصرار می کنند .
وی افزود : یکی دیگر از برنامه هایی که برای ترغیب مردم به دفن اموات در روستاهای خود در دست اجرا داریم ، احداث غسالخانه های جدید و توسعه قبرستان روستاها است .
بخشدار یانه سر بهشهر همچنین از احداث قبرستان جدید در روستای سفید چاه خبر داد و گفت : زمین جدیدی برای این کار در نظر گرفته شده که با راه اندازی آن، بخش عمده ای از مشکلات مربوط به دفن میت در این روستا برطرف خواهد شد .
نجفی ادامه داد : یکی دیگر از مشکلاتی که در روستای سفید چاه وجود دارد، اصرار روستاییان دیگر برای ساخت حسینیه در سفیدچاه است .
وی گفت : در حال حاضر ، اهالی ۱۰ روستا با صرف هزینه های فراوان ، چندین حسینیه در سفیدچاه احداث کرده اند که متاسفانه از اکثر آن ها فقط در روزهای تاسوعا وعاشورا استفاده می شود .
بخشدار یانه سر بهشهر بیان کرد : صرف این منابع مالی در شرایطی است که مساجد این روستاها با مشکلات فراوانی روبه رو است که توجهی به رفع آن ها نشده و روز به روز نیز بر دامنه آن ها افزوده می شود .
نجفی گفت : رقابت ناسالم اهلی چند روستا با یکدیگر همچنین در مواردی منجر به ساخت مسجدی با ظرفیت حدود ۶۰۰ نفر شده که جمعیت این روستا از ۳۰ خانوار تجاوز نمی کند .



جعبه‌ابزار