قرآن و مفاسد اقتصادی


بررسى ديدگاه قرآن پيرامون مفاسد اقتصادی [۱]
بايد اموال و ثروت تكاثرى با دخالت حاكميت اسلامى به مواضع و جايگاه هاى اصلى و صاحبان واقعى خود بازگردد و به اصطلاح (مصادره) شود; چون اين گونه غنا تكاثرى و حتى ثروت كلان نيز, بنابر مدلول صريح احاديث اسلامى از حلال و راه هاى مشروع گرد نمى‌آيد.
جستار گشايى بى گمان بدون تبيين مفاهيم قرآنى, ايجاد (جامعه قرآنى) و ( حکومت اسلامی ) ناشدنى است; چون با تبيين آن, زمينه فراگير شدن اسلام, به منظور پرستش درست آفريدگار بزرگ هستى و سعادتمند شدن انسان خاكى و نجات جامعه‌هاى انسانى, فراهم خواهد شد. با تبيين مفاهيم قرآنى مى توان گامى در راه شناخت اسلام اصيل و بازگرداندن عزت و افتخار به مسلمانان, و حفظ توده‌هاى وسيع جوانان آگاه, و گسترش آرمان‌هاى قرآنى برداشت;و منشا تحول هاى بنيادين در سطح افراد و جامعه ايمانى شد.
قرآن به عنوان عصاره تعاليم و آموزه‌هاى انسان ساز, از اين طريق به صورتى شايسته مورد توجه قرار مى گيرد و حقايق خورشيد سان قرآنى و آموزه هاى ابر زدا و آفتاب آفرين آن, جان تازه اى به حيات و زندگى جامعه مى بخشد. از آن جايى كه تعاليم و آموزه‌هاى قرآنى, حقيقت‌هاى سرشار, جهت دهنده, عدالت آفرين, محروميت زدا و عزت بخش هستند, و از جهات متعدد قابل توجه و دقت مى باشند, بررسى و مطالعات دقيق و جداگانه‌اى مى طلبند.
توجه به مضامين بلند آيات قرآنى كه در ارتباط تنگاتنگ خود مجموع نظامى هماهنگ را پديد مى‌آورند, به دقت و امعان نظر نيازمند است.
بيان موضع گيرى‌هاى والاى اسلام در راه ايجاد عدالت حياتى, و دفاع واقعى از توده‌هاى محروم و حكومت قسط و داد بر زندگى انسان نيازمند ايستادگى در برابر (سكوت وقوف دار) است تا بدين وسيله قدرت و توان بالقوه و شگرف آموزه‌هاى قرآنى در جامعه سازی ایمانی همراه با عدالت , توسعه , رفاه و در پايان سعادت دو دنيا آشكار شود.

فهرست مندرجات
۱ - منبع
۲ - پیوندها

منبع[ویرایش]
 
۱. خليل منصورى


پیوندها[ویرایش]

موسسه سروش حکمت مرتضوی



جعبه‌ابزار