قرن آباد
امکانات و خدمات مرکز جامع خدمات ارتباطات و فناوري اطلاعات روستايي قرن آباد
Tuesday, ۲۵ August ۲۰۰۹ ۱۳:۲۵ administrator
اين مرکز در دو طبقه که هر طبقه آن ۲۸۰ متر مربع وسعت دارد ساخته شده است، طبقه اول اين مرکز داراي سالن آمفي تئاتر، مرکز ISP، کلاسهاي آموزشي، پست بانک، کافينت ميباشد.
طبقه دوم اين ساختمان به مرکز تحقيقات فناوري اطلاعات و ارتباطات روستايي اختصاص دارد. در اين مرکز به نهادهاي دولتي مرتبط با روستا فضاي مناسبي داده شده تا خدمات خود را بصورت يکجا و متمرکز به روستائيان ارائه دهند و نقطه اتصال دولت الکترونيک باشند. از آنجائيکه هر سازماني نميتواند يک دفتر مستقل در روستا داشته باشد. قرار گرفتن سازمانهاي دولتي در کنار هم و در يک محل علاوه بر صرفهجويي اقتصادي باعث ميشود تا سازمانهاي دولتي در کنار هم بتوانند خدمات بهتري از طريق مشاوره انجام دهند و از دوبارهکاريها جلوگيري کنند. در حال حاضر دفاتر ICT روستايي و پستبانک بصورت الکترونيک به ارائه خدمات به مردم ميپردازند.
متأسفانه نهادهاي دولتي و خصوصي مرتبط با روستا بدليل فقدان سيستم نرمافزاري مناسب و نبود بانک اطلاعات جامع نميتوانند به روستائيان به صورت الکترونيکي ارائه سرويس نمايند.
به دليل استفاده بهينه از طبقه فوقاني شرکتي بنام شرکت خدماتي دورکاران گلستان در سال ۱۳۸۳ ثبت گرديد. اين شرکت از فارغالتحصيلان دانشگاهي که اغلب آنان از روستاي قرنآباد و روستاهاي همجوار ميباشند. يکي از مهمترين فعاليتهاي اين شرکت کار از راه دور ميباشد. کار از راه دور شامل جستجو (Search)، تهيه، تنظيم، دستهبندي و ارسال اطلاعات و دادهها ميباشد
خدمات
مرکز جامع خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات روستاییاين مرکز کليه نيازهاي روستائيان به اطلاعات و دانش را در محل روستا تأمين نموده و علاوه بر آن خدمات شاياني به نهادها و سازمانهاي دولتي و غير دولتي (سازمان جهاد کشاورزي- وزارت بهداشت- سازمان آموزش و پرورش و ...) که نوعاً با روستا در تماس هستند، ارائه ميدهد.
خدمات آموزشي
مرکز جامع خدمات ارتباطات و فناوري اطلاعات روستاي قرنآباد از تاريخ ۵ خرداد ۱۳۸۳ کار خود را آغاز و تاکنون خدمات ذيل در اين مرکز ارائه شده است:
آموزش رايانه و اينترنت
آموزش بيش از ۴۰۰۰ نفر در زمينه آموزش رايانه و اينترنت
برنامهريزي و آموزش اپراتورهاي دفاتر ICT روستايي استان گلستان
آموزش زبان انگليسي
برگزاري کلاسهاي زبان انگليسي براي مقاطع تحصيلي ابتدائي، راهنمايي، متوسطه، دانشجويان ، فارغالحصيلان، دورکاران و کارکنان مرکز
آموزش و ترويج کشاورزي
آموزش و ترويج کشاورزان و دامداران از طريق ويدئو پروژکتور و با حضور کارشناسان ترويج استان گلستان
آموزش بهداشت
آموزش بهداشت از طريق ويدئو پروژکتور و حضور کارشناسان بهداشت استان گلستان در سالن آمفيتئاتر مرکز
آموزشهاي فني و حرفهاي
برگزاري کلاسهاي آموزش فنيحرفهاي با همکاري سازمان فني حرفهاي استان گلستان
برگزاري همايشها و سمينارهاي علمي، کلاس ها و کارگاه هاي آموزشي
برگزاري همايش کاربرد فناوري اطلاعات و ارتباطات در توسعه محلي(فروردين ۱۳۸۴)
برگزاري اولين کارگاه کشاورزي اينترني (کاربرد سيستمهاي کنترل در مديريت گلخانه)
آموزش هاي عالي دانشگاهي و استفاده از دانشگاههاي مجازي
برگزاري دورههاي کلاسهاي آموزش الکترونيکي (دانشگاه مجازي) براي اولين بار در سطح کشور در مرکز ICT روستاي قرنآّباد
اولين دانشپذيران مجازي روستايي کشور در مرکز ICT روستاي قرنآباد موفق به گذراندن دروس خود از طريق الکترونيکي گرديدهاند. اين مرکز در فرهنگسازي آموزش مجازي نقش مهمي را ايفا نموده و باعث ايجاد انگيزه در ساير روستائيان کشور گرديده که اگر اين حرکت همراه با حمايت مسئولين باشد قطعاً گنجهاي پنهاني در روستاها موجود بوده و با عنايت به گسترش زيرساخت مخابراتي امکان ادامه تحصيل براي روستائيان در محل روستا بصورت مجازي نيز ميسر ميگردد.
خدمات علمي و پژوهشي
يکي از مهمترين فعاليتهاي مرکز کار از راه دور ميباشد، کار از روش راه دور (TELEWORKING) در اين مرکز و بصورت تماموقت انجام ميگيرد تا زمينه اشتغال نوين در روستاها براي اولين بار در کشور تجربه گردد. تعداد ۳۰ نفر از فارغالتحصيلان کارشناسي اين روستا و روستاهاي همجوار در زمينه کار از راه دور در اين مرکز آموزش ديدهاند و از توانائيهاي لازم براي جستجوي مطالب از اينترنت(SEARCH)، طراحي وبسايت، ديتا اينتري کردن مطالب(ضرورت تبديل داشتهها و آمارهاي موجود به نسخههاي ديجيتالي) برخوردار ميباشد.
بعضي از تحقيقات انجام شده در اين مرکز در حوزههاي مختلف به شرح ذيل بوده است:
حوزههاي کشاورزي و دامپروري،حوزههاي فرهنگي و اجتماعي،حوزههاي اقتصادي و اشتغال،حوزههاي علوم نوين، صنعت و فناوري،حوزه پورتالهاي سازمانهاي مهم دولتي،حوزه پورتالهاي کشاورزي و ترويجي کشورهاي خارجي،حوزه دانشگاهي و پژوهشي،حوزه خودرو، نفت و پتروشيمي
خدمات فرهنگي
ارائه خدمات فرهنگي در روستاها باعث حفظ سنن و رسوم شده و فرصت بيشتري براي روستائيان فراهم ميگردد تا بتوانند با آداب و رسوم سايرين نيز آشنا شوند.
مسابقات فرهنگي چندرسانهاي آنلاين،آموزش قرآن و علوم ديني،کتابخانه مجازي،سالن آمفيتئاتر و سينما از جمله این خدمات است.
خدمات اقتصادي
بناي اقتصاد جهان فردا بر دانش تکيه خواهد داشت. اقتصاد دانش محور جايگزين اقتصاد سنتي خواهد شد.امروزه با بحثهاي جديد تجارت الکترونيک، توليد مجازي، کارت اعتباري، بانکداري الکترونيکي به نظر ميرسد فرصت مناسبي براي روستائيان نيز مهيا گرديده است و از طريق چنين مراکزي فرصت دسترسي روستائيان به اقتصاد جديد را فراهم کرد.
معرفي توليدات کشاورزي و دامداري و ساير محصولات در بازار ملي و جهاني
انجام امور بانکي و مالي بصورت الکترونيکي
کاريابي و کار از راه دور
امکان بهرهمندي از فرصت هاي جديد شغلي
ساير خدمات اقتصادي
خدمات دولتي
اين مراکز ميتوانند نقطه اتصال دولت الکترونيک به روستاها باشند تا روستائيان بتوانند ارتباطات خود را با بخشهاي دولتي از اين پايگاه به انجام برسانند
دفتر مجازي وزارت جهاد کشاورزي
دفتر مجازي وزارت بهداشت
دفتر مجازي وزارت آموزش و پرورش
دفتر مجازي سازمان حفاظت و محيط زيست
دفتر مجازي پستبانک
دفتر مجازي سازمان تعاون روستايي
دفتر مجازي ساير نهادهاي مرتبط با روستا
ساير خدمات و سرويسها
سرويسها و خدماتي که مراکز جامع خدمات ارتباطات و فناوري اطلاعات روستايي ميتوانند ارائه نمايند بسيار متنوع ميباشد. اين مراکز ميتوانند مانند پارکهاي فناوري اطلاعات کشور با هدف مرکز رشد فناوري اطلاعات روستائي توسعه يابند.
خدمات اطلاعرساني و اينترنت مانند پست الکترونيک، نمابر و ...........
خدمات و سرويسهاي کافينت
مرکز سرويسدهي خدمات اينترنت ISP روستايي
مشاوره ICT
ثبت دومين(Domain)
ميزباني وب (Hosting)
طراحي وبسايت
برنامهنويسي
ايجاد بانک نرم افزار
قرن آباد