قره تپه


روستاي قره تپه/ بهشهر / مازندران
روستای قره تپه از توابع شهرستان بهشهر از استان مازندران می باشد.
این روستا از نظر موقعیت جغرافیایی در سیزده کیلومتری شمال غرب بهشهر و اولین روستای در مسیر جاده بهشهر به دریا بعد از شهرک صنعتی بهشهر قرارگرفته است. مساحت کلی روستا با احتساب زمینهای مزروعی و مراتع به ۶۰۰۰ هکتار میرسد.


معرفی روستا[ویرایش]

روستای قره تپه از توابع شهرستان بهشهر از استان مازندران می باشد.
روستای قره تپه از نظر موقعیت جغرافیایی در سیزده کیلومتری شمال غرب بهشهر و اولین روستای در مسیر جاده بهشهر به دریا بعد از شهرک صنعتی بهشهر قرارگرفته است. مساحت کلی روستا با احتساب زمینهای مزروعی و مراتع به ۶۰۰۰ هکتار میرسد.
لازم به ذکر است که زمینهای زراعی این روستا از سمت شمال به شبه جزیره میانکاله منتهی می شود و دارای چشم انداز بسیار زیبایی ست و همچنین محل آمد و شد پرندگان زیبایی چون غاز و قو و اردک صحرایی و غیره هم هست که به شکارگاه شکارچیان روستا نیز تبدیل شده و بعضا مقداری از هزینه های زندگی خود را از شکار و فروش پرندگان و ماهیان صید شده تامین می کنند.
این روستا از سمت غرب به زمینهای زراعی روستای حسین آباد و از جنوب به زمینهای زراعی روستای گرجی محله و کوهستان و رستم کلا منتهی می شود .
در مرکزیت روستا تپه ای قرار دارد که حسینیه شهداء بر رویش احداث گردیده و مشرف به کل محل است و همانند نگینی قره تپه را از دیگر روستاهها متمایز کرده است. و همچنین دارای دو قبرستان است که یکی در قسمت گیلک محله قرار گرفته که آرامگاه ده تن از آلاله های گلگون کفن روستا در آن است و همچنین محل دفن اهالی شیعه و بعضا سنی و قبرستان دیگر در فاصله تقریبا دو کیلو متری روستا به سمت روستای گرجی محله است که در آنجا نیز آرامگاه سید بزرگواری به نام (سیدآقا) است.

شغل مردم روستا[ویرایش]

شغل غالب مردم روستا کشاورزی بوده و با توجه به شرایط خاص آب و خاک منطقه محصولاتی چون پنبه گندم جو کلزا آفتابگردان هندوانه خربزه کشت می شود . و عده ای هم علاوه بر کشاورزی به شغل شریف دامداری هم اشتغال دارند.
البته ناگفته نماند که تعداد زیادی از افراد هم روستایی دارای تحصیلات عالیه بوده و در ادارات و نهادهای مختلف از جمله آموزش و پرورش - اداره ثبت و احوال - اداره ثبت اسناد - اداره تامین اجتماعی - شهرداری - اداره برق - نیروگاه تولید برق - اداره جهاد کشاورزی - سپاه پاسداران - اداره راه و ترابری - بانک ها - بندر امیر آباد - کارخانه کشتی سازی - اداره راه آهن - شرکت گاز - کمیته امداد امام - بنیاد جانبازان و ایثارگران - بنیاد شهید - نیروهای نظامی و انتظامی - شرکت نفت و… مشغول به کار هستند.
و همچنین بعضا به شغلهای مهندسی و بعضا کارگری در غالب شرکتهای خصوصی و پیمانکاری وغیره مشغول هستند که این نفرات از نقاط قوت روستا محسوب می شوند .

جغرافیای مردمی[ویرایش]

مطلب قابل ملاحظه اینکه در این روستا جمعیتی بالغ بر ۲۰۰۰نفر با حدود ۵۵۰ خانوار جمعیت زندگی می کنند که مذهب ۳۵ درصد روستا شیعه بوده و مابقی از برادران اهل تسنن هستند . که مصداق برابری و برادری و اتحاد را می توان در این روستا به وضوح مشاهده کرد . به طوری هر دو فرقه به راحتی پیمان خویشاوندی را با ازدواج دختران و پسرانشان با یکدیگر بوجود می آورند و به اصول و عقاید همدیگر احترام می گذارند.
و در حالت کلی این روستا از دو محله به نامهای ۱- گیلک محله (شیعه نشین) و ۲- آغون محله (سنی نشین) تشکیل شده و در مجموع اهالی این روستا از چهار طایفه به نامهای یاد شده در ذیل هستند:
۱- گیلک (شیعه): که شامل اقوام سهرابی گیلک امامی ها ابراهیمی خورشیدی نوری یعقوبی است.
۲ - ناصری (سنی): که شامل اقوام افغانَ افغانژادَ ناصری ناصریان است.
۳ - کابلی (بعضی شیعه و بعضی سنی(
۴- سلیمانی (سنی ): که شامل اقوام اعظمی سلیمانی خاکزاد است .
مرزی که دو محله گیلک محله و آغون محله را از هم جدا می کند رودخانه ای است که آب آبیاری مزارع را تامین می کند.

منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای قره تپه



جعبه‌ابزار