قمی کلا
شهرستان
بابل استان
مازندران«قمي کلا» نگيني در استان مازندران
نويسنده : سعيد تهراني
قمي کلا روستايي در فاصله ۱۴ کيلومتري شهر بابل در استان مازندران است. اين روستا از نظر امکاناتي مثل سالن ورزشي، مدرسه، بهداري و غيره و همينطور وجود مناطق سرسبز گسترده و زمينهاي کشاورزي بسيار همچون نگيني در استان مازندران ميدرخشد.
علي نادي قمي از اهالي و عضو هيات مديره سالن ورزشي طلائيه در گفتوگو با مردمسالاري در خصوص آمار جمعيت اين روستا گفت: روستاي قمي کلا از توابع بخش مرکزي بابل و جزو دهستان اسبوکلا در استان مازندران است. در اين روستا حدود ۲۱۰ خانواده که ۷۰۰ نفر ميشوند سکونت دارند. البته جمعيت اين روستا در ايام تعطيلات مدرسه، مناسبتها و ايام نوروز به ۱۸۰۰ نفر ميرسد. اين تعداد جزو کساني هستند که در گذشته به نقاط ديگر کوچ کرده بودند.وي ادامه داد: اين روستا از نعمت آب شرب سالم، برق و گاز بهره مند است. نادي در مورد آمار بيکاري در اين روستا گفت: در سال ۱۳۶۱ آمار جمعيت به ۱۳۰۰ نفر ميرسيد که به علت بيکاري بسياري از مردم براي کار به شهرها و استانهاي ديگر مهاجرت کردند. وي ادامه داد: ۶۰ درصد جوانان اين روستا بعد از تحصيل بيکارند. متاسفانه يک زمين ۲ و ۳ هزار متري براي کشاورزي خرج يک خانواده را نميدهد و بايد در کنار اين کشاورزي شغل دوم هم وجود داشته باشد. در زمان فصول کشاورزي آمار بيکاري به ۳۰ درصد ميرسد ولي در فصول غير کشاورزي ۶۰ درصد آمار بيکاري وجود دارد و در اين زمان يک شخص مجبور است به صورت کارگر روزمزد در جاهاي ديگر کار کند. با احداث کارخانه، تالار و گسترش مجتمع ورزشي و غيره ميتوان نرخ بيکاري را کاهش داد و شرايط درآمد زايي را براي خانوادهها فراهم کرد. حسين نصيري يکي ديگر از اهالي قمي کلا و عضو هيات مديره سالن ورزشي طلائيه در گفتوگو با مردمسالاري درباره پيشينه قمي کلا گفت: با مطالعات و تحقيقاتي که در اين زمينه داشتم پيشينه قمي کلا به خيلي بيش از ۱۳۰۰ سال پيش بر ميگردد. زماني که مردم پي ساختمان ميکندند به اجساد دفن شده اي برخوردند که با دفن اسلامي بسيار فرق داشت و در کنار اجساد وسايل جنگي و زيور آلات کشف شد که نشان از سالهاي خيلي دور بيشتر از ۱۳۰۰ سال پيش بود. «قمي» معرب شده «کمي» به معناي قلعه است. در اين روستا ۳ قلعه کشف شده است. در واقع اين روستا شاه نشين و امير نشين بوده است. اين روستا در وسط دو آب راه واقع شده است، در قسمت شرقي آب راهي است که سر رشته آن پيدا نيست و تصرف شده است و در قسمت ديگر آب راهي است که تا به الان دست کسي به آن نرسيده است که تصرف شود.
در اين روستا سالن ورزشي طلائيه جنب و جوش خاصي را براي مردم به وجود آورده بود. گفت و گو را با علي نصيرايي يکي ديگر از اهالي اين روستا که مدير اجرايي اين سالن ورزشي که سالن ورزشي طلائيه قمي کلا است ادامه داديم. وي درباره اين سالن ورزشي گفت: سالن ورزشي طلائيه با اعتبار يک و نيم ميليارد تومان با مشارکت قرارگاه سازندگي خاتمالانبياء (ص)، خيرين و مشارکت مردم به بهره برداري رسيد. اين سالن به ابعاد ۴۶•۲۶ متر و ارتفاع تاج ۱۲ متر در زمين ورزشي به مساحت ۹۰۰۰ متر مربع ساخته شده است. کاربري آن چند منظوره و شامل انواع ورزشهاي داخل سالن از جمله فوتسال، واليبال، بسکتبال، کشتي و غيره است. نصيرايي درباره ديگر امکانات سالن ورزشي طلائيه گفت: سالن داراي ۲ رختکن مجزا با تعداد ۸ دوش و ۲ سرويس بهداشتي براي بازيکنان بوده و علاوه بر آن تعداد ۷ سرويس بهداشتي براي تماشاگران در مکاني مجزا در نظر گرفته شده است همچنين علاوه بر سالن اصلي ، يک سالن ديگر در طبقه بالا جهت بدنسازي و حرکات رزمي نيز در نظر گرفته شده است که خود داراي دوش و سرويس بهداشتي مجزا است. اين ورزشگاه داراي محوطه چمن کاري شده به ابعاد ۸۰۰۰ متر بوده که مناسب براي ورزشهاي صبحگاهي، دوميداني و يا فوتبال داخل چمن است. وي ادامه داد: در ماه مبارک رمضان در اين سالن جام رمضان برگزار شد و تيم واليبال اين روستا در مسابقات بين محلهها مقام آورد. نصيرايي در خصوص نزديک شدن به ايام دهه فجر گفت: در ايام الله مبارک دهه فجر فينال بازهاي بومي محلي در سالن ورزشي طلائيه قمي کلا برگزار خواهد شد. ليلا ابوالقاسم پور حاجي يکي از مربيان سالن که داراي مقام استاني و کشوري در مسابقات دوي همگاني بانوان، پياده روي کلاسيک، ايروبيک و ورزشهاي قهرماني ديگر بود در گفت و گو با مردم سالاري در خصوص قهرمان شدن در ورزش گفت: هدف من اين است که در درجه اول به شاگردهايم بگويم که قهرماني سن و سال ندارد و همه چيز به قهرماني ختم نميشود و بايد قهرمان شد ولي بايد سعي کرد با تمرينات درست و تغذيه درست و سالم جلوي آسيب زدن به خود را گرفت و هميشه به خودم قول دادم که يک مربي دانا باشم. وي ادامه داد: در اين سالن خانمها در رشتههاي آمادگي جسماني، بازيهاي بومي محلي، دو و ميداني و ايروبيک آموزش ميدهم. وي يادآور شد: ميزباني المپياد بازي بومي محلي هفت سنگ استاني را در دهه فجر با ما اختصاص دادهاند که در اين سالن برگزار ميشود.
علي نصرالله نژاد ديگر عضو هيات مديره سالن ورزشي طلائيه در خصوص ايجاد اين سالن ورزشي گفت:سالن ورزشي طلائيه مرحله اول پروژه بود که اجرايي شد و هدف ما دور کردن جوانان از اعتياد و همينطور دور کردن خمودگي و افسردگي از خانمهاي روستا بود. با حمايت و همت مسوولين در آينده شاهد پروژههايي چون احداث استخر و نيز احداث کمپ جهت اقامتگاه براي استراحت و تغذيه و گردشگري براي علاقه مندان به ورزش و ورزشکاراني که براي مسابقات و تمرين به اين روستا از نقاط مختلف ميآيند خواهيم بود. هدف ما جمع کردن رشتهها و تخصصهاي مختلف ورزشي در اين مجتمع ورزشي است و اين کار باعث اشتغال زايي و شناساندن روستاي قمي کلا ميشود و همنطور به واسطه اين رفت و آمدها درآمدزايي براي مردم به وجود ميآيد.