لکان


مرمت حمام تاریخی روستای لکان در شهرستان خمین آغاز شد
خمین - ایرنا - سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از آغاز عملیات مرمت حمام روستای لکان با ۱۶۵ سال قدمت مربوط به دوره قاجاریه در شهرستان خمین خبرداد.
سید ˈمحسن رحمتیˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اعتبار مصوب برای انجام مرمت این اثر تاریخی که حدود۳۵۰ متر مربع وسعت دارد ۱۰۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه، انجام مرمت این حمام با همکاری دهیاری روستای لکان و میراث فرهنگی انجام شده است گفت: تا سه ماه آینده مرمت آن که شامل آواربرداری و سبک سازی بام است ادامه خواهد داشت.
رحمتی افزود: این حمام تاریخی مربوط به دوره قاجاریه ودر سال ۸۵ به شماره ۱۸۰۲۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: حمام تاریخی لکان به دستور ˈخان بابا خان بیاتˈ ساخته شده است.
رحمتی اظهار داشت: معماراولیه این بنا شخصی از اهالی کاشان بوده که با همت اهالی روستا اقدام به ساخت این بنای نفیس کرده است.
وی گفت: ستون های سنگی داخل سربینه حمام توسط سنگ تراشان اصفهانی با استفاده از سنگ های موجود در روستا تراشیده شده است.
رحمتی درباره تاریخچه ساخت حمام بیان داشت: بر اساس تحقیقات میدانی و اطلاعات ریش سفیدان روستا ؛ خان بابا خان بیات طی مبادلات تجاری خود در شهر کاشان از حمام خان بازدید می کند و از معمار آن درخواست ساخت چنین حمامی را در روستای لکان دارد که با استقبال معمار کاشانی از درخواست خان ، این بنا با کمک های مردمی طی شش ماه در زمان قاجار ساخته شده است.
لکان روستایی کوهستانی است که در جنوب استان مرکزی در بخش کمره خمین واقع شده وفاصله آن تا استان ۶۵کیلومتر وتا شهرستان خمین ۳۶کیلومتر می باشد.



گرد و غباری که مردم روستای لکان را می آزارد[ویرایش]

اهالی روستای لکان چند سالی است که از گرد و غبار و مواد آلاینده زیست محیطی و سمی کارخانه سرب و روی منطقه که باعث بیماری هایی همچون سل در بین اهالی این روستا شده است گله دارند...
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی خمین نیوز به گفته اهالی روستای لکان چند سالی است گرد و غبار و مواد آلاینده زیست محیطی و سمی باعث بیماری هایی همچون سل در بین اهالی این روستا شده است که در حال حاضر نیز بیش از ۱۰ نفر به این بیماری مبتلا شده اند و همچنین تاثیر زیادی بر محصولات کشاورزی این منطقه گذاشته است.
صادق افراسیابی از اهالی روستای لکان می گوید: گرد و غباری که از باطله های این کارخانه در هنگام وزش باد بر روی این روستا می نشیند ، بیشترین مشکل را برای این روستا بوجود آورده است.
محمد کمانی هم اضافه می کند : در حدود ۱۲ سال است که به مسئولین اطلاع داده شده است ولی تا به حال جوابی نگرفته ایم . آلایندگی این مواد به حدی بوده است که باعث شیوع بیماری سل در این روستا شده است و همچنین نزدیکی مدرسه به این کارخانه باعث مشکلاتی برای دانش آموزان این روستا شده است.
وی گفت قسمتی از زمین های این روستا بدون اطلاع اهالی روستای لکان و بدون مجوز ، تصاحب شده است و برای انباشته کردن باطله های این کارخانه استفاده می شود.
محسن حمزه لو دهیار روستا می گوید : قرار شد که کارگر های این کارخانه از اهالی این روستا باشند اما برخی از این کارگرها غیر بومی و برخی دیگر نیز از این روستا مشغول کارند ولی ساکن شهر هستند و کسی از این روستا در کاخانه مشغول به کار نیست.

بنا بر این گزارش امیر انصاری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان به درخواست مردم روستای لکان سه شنبه ۱۳ خرداد از کارخانه سرب و روی لکان بازدید و مشکلاتی که این کاخانه برای مردم بوجود آورده است را از نزدیک مشاهده کرد .
در پایان این بازدید برای رفع مشکلات مردم مصوب شد مدیر و نمایندگان این کارخانه اقدامات زیر را انجام دهند :
۱- استفاده از پلمیرهای جدید یا مالچ سبز یر روی سطح باطله ها برای جلوگیری از گرد و غبار در منطقه تا یکی دو ماه آینده
۲- ارائه برنامه مدیریت زیست محیطی یا emp
۳- ساماندهی وضیعت کارخانه و مدیریت زباله های و ضایعات کارخانه
روستای لکان در ۳۶ کلیومتری شهر خمین واقع است .معدن سرب و روی لکان در فاصله ۵۰۰ متری این روستا قرار گرفته است. این کارخانه حدود ۶۰ سال است که آغاز به کار کرده و مواد آلاینده آن باعث نارضایتی مردم روستای لکان و همجوارشده است.







جعبه‌ابزار