مجازی سازی استان کرمانشاه


اجرای طرح استان مجازی کلید خورد/ پیاده سازی الزامات شبکه ملی اطلاعات
شناسهٔ خبر: ۲۳۰۷۴۷۷
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۷
طرح استان مجازی برای تحقق شبکه ملی اطلاعات در استان کرمانشاه کلید خورد.
به گزارش خبرنگار مهر، شورایعالی فضای مجازی کشور در راستای تحقق طرح شبکه ملی اطلاعات تفاهم نامه اجرای طرح استان مجازی را به منظور ارائه خدمات به آحاد شهروندان، ایجاد بستر توسعه فرهنگ ایرانی اسلامی و افزایش امنیت با استانداری کرمانشاه امضاء کرد.


مقدمه[ویرایش]

محمدحسن انتظاری دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور در دیدار با استاندار کرمانشاه درخصوص اهمیت فضای مجازی در کشور گفت: بحث فضای مجازی در ایران با اینترنت شروع شد و در حال حاضر نزدیک به ۵۰ میلیون کاربر اینترنت در ایران است که با توجه به سرعت تحولات در این فضا مقام معظم رهبری در ۱۷ اسفند ماه ۱۳۹۰ دستور تاسیس شورای عالی فضای مجازی را دادند تا این شورا در کنار شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی فرهنگی به عنوان سومین شورای عالی کشور مدیریت تحولات در این فضا را بر عهده گیرد. همچنین مرکز ملی فضای مجازی در این شورا راه اندازی شد تا یک مواجهه فعال با فضای مجازی داشته و از فرهنگ ایرانی اسلامی براساس سه اصل استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی در این فضا صیانت کند.
وی با اشاره به محورهای اصلی حکم مقام معظم رهبری برای ایجاد شورای عالی فضای مجازی در کشور گفت: در این حکم نیز بهره‌ گیری حداکثری از فرصت‌های ناشی از فضاي مجازي در جهت پیشرفت همه جانبه کشور، ارائه خدمات گسترده و مفید فضاي مجازي به اقشار گوناگون مردم، برنامه‌ ریزی و هماهنگی مستمر به منظور صیانت از آسیب‌های ناشی از فضاي مجازي و سرمایه‌ گذاری وسیع و هدفمند در زمينه فضاي مجازي به عنوان محورهای اصلی مطرح شده و ما امیدواریم بتوانیم در راستای این حکم، شبکه ملی اطلاعات را در استان کرمانشاه با اجرای طرح استان مجازی کرمانشاه در چارچوب مصوبات شورا و از طریق مرکز ملی فضای مجازی پیاده سازی کنیم.
انتظاری با بیان اینکه با راه اندازی این طرح استان کرمانشاه پیشرو در اجرای شبکه ملی اطلاعات بوده و می تواند به عنوان الگو برای سایر استان های کشور قرار گیرد، تصریح کرد: براساس تاکیدات رهبری در شبکه ملی اطلاعات دو راهبرد اساسی زیرساخت و محتوا با حفظ هویت ملی و اسلامی در نظر گرفته شده است. در حال حاضر با محتوای تولیدی خارج از کشور مواجه هستیم که باید با تولید محتوای بومی، نرم افزارهای بومی، بازی های یارانه ای ملی و .... بتوانیم فرهنگ ملی را در فضای مجازی نهادینه کنیم.
وی با اشاره به تاثیر فضای مجازی در تمامی عرصه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی افزود: فضای مجازی امتداد فرهنگ و اجتماع انسانی در فضاي شبکه‌ های اطلاعاتی بر بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات است و این بدان معناست که اجتماع و فرهنگ نوين انسانی در بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات شکل می‌ گيرد که براساس این تعریف وجه انسانی فضای مجازی، اصل و مبنای شکل‌ گيری آن است.
دبیر شورایعالی فضای مجازی افزود: در برنامه پنجم توسعه هشت اولویت توسعه دولت الكترونيكي (با محوريت ارائه خدمات دولتي)، توسعه تجارت و بانکداري الکترونيکي، توسعه فرهنگ ايراني- اسلامي در فضاي مجازي، توسعه سلامت و رفاه اجتماعي، توسعه زيرساخت هاي فناوري اطلاعات، گسترش امنيت فضاي توليد و تبادل اطلاعات، بسط قوانين و مقررات ناظر بر فضاي مجازي و عدالت الكترونيكي مطرح شده است و در همین راستا نظام حکومتی در مدل راهبری کلان فضای مجازی که طراحی شده راهبردهای ملی را پیش خواهد برد.
گزارش کُردپرس؛
کرمانشاه اولین استان مجازی ایران می شود[ویرایش]

کرمانشاه _ با امضای تفاهم نامه ای میان دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور و استاندار، استان کرمانشاه به عنوان نمونه پایلوت به اولین استان مجازی کشور تبدیل می شود.
به گزارش خبرنگار کُردپرس، شامگاه یک شنبه هفته جاری نشست شورای اداری استان کرمانشاه با حضور محمد حسن انتظاری دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور ودکتر عباس آسوشه معاون فن آوری مرکز ملی فضای مجازی کشور و استاندار و مدیران استان کرمانشاه در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد.
در این نشست که با محوریت بررسی وضعیت امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و همچنین پتانسیل نیروی انسانی فضای مجازی در استان برگزار شد، استاندار کرمانشاه پس از امضای تفاهم نامه میان شورای عالی فضای مجازی کشور و استانداری کرمانشاه برای تبدیل شدن استان به اولین نمونه مجازی کشور، از برنامه مدیریت ارشد استان برای تقویت هرچه بیشتر زیرساخت های فن آوری اطلاعات، آی تی و الکترونیک در استان خبر داد.

ایجاد تحول در زیرساخت های مخابراتی / برون سپاری خدمات دولتی[ویرایش]

ابراهیم رضایی بابادی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری به مباحث آی تی و توسعه امکانات الکترونیک، اهمیت به روز کردن خدمت رسانی به مردم در فضای مجازی را زمینه ساز تکریم بهتر ارباب رجوع، اهمیت به وقت و بهتر زندگی کردن مردم دانست.
وی تاکید کرد: از این امکان خدمت رسانی باید به سرعت و بالاترین کیفیت استفاده شود تا مردم بتوانند از مزایای آن به خوبی بهره مند شوند.
وی خدمت به مردم را وظیفه اصلی همه دستگاه های دولتی عنوان کرد و گفت: شرایط استان ایجاب می کند که دولت امکانات بیشتری در زمینه فضای مجازی ارائه دهد و به همین منظور باید یک تحول اساسی در زیرساخت های خدمات مخابراتی استان شکل بگیرد.
رضایی بابادی امضای تفاهم نامه با شورای عالی فضای مجازی کشور را یک فرصت مناسب برای ایجاد یک تحول اساسی در زیرساخت های فضای مجازی استان دانست و مدیران دستگاه ها خواست تا به تحقق این مسئله اهمیت ویژه بدهند.
استاندار کرمانشاه همچنین به منظور تحقق دولت الکترونیک از استقرار سیستم کامل بدون کاغذ تا مردادماه آینده در مکاتبات اداری استان کرمانشاه خبرداد و گفت: با استقرار این سیستم صرفه جویی های زیادی در مصرف کاغذ صورت خواهد گرفت و کارها با سرعت بیشتری انجام می شود.
وی اجرایی کردن خدمات الکترونیک و حرکت به سمت ارائه خدمات جدید در این زمینه را یکی از برنامه های استان دانست و از مدیران دستگاه ها خواست تا شرایط را برای برون سپاری خدمات تصدی گری دولتی به دفاتر پیش خوان دولت هرچه بیشتر فراهم کنند تا مردم راحت تر بتوانند از این خدمات بهره مند شوند.

کرمانشاه استان پیشرو در فضای مجازی کشور[ویرایش]

«محمد حسن انتظاری» دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور نیز در این نشست با اشاره به اینکه در ایران نزدیک به ۵۰ ملیون کاربر اینترنتی وجود دارد، اظهار داشت: فرهنگ فضای مجازی خود را به جوامع تحمیل می کند و بنگاه های تجاری به فراملی تبدیل شده اند و در این فضا سرعت ارتباطات بسیار بالاست و در بحث امنیت نیز همه زیرساخت ها به فضای مجازی وابسته اند که در برخی موارد همچون بانک داری و انرژی بر امنیت ملی ما تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه فضای مجازی با زندگی روزمره مردم آمیخته شده است و نمی توان آن را محدود کرد، افزود: اگر زیرساخت های لازم برای فن آوری اطلاعات شکل نگیرد عقب ماندگی و فاصله ما با کشورهای پیشرفته بیشتر می شود.
انتظاری، بهره گیری حداکثری از فرصت ها، ارائه خدمات گسترده به اقشار مختلف مردم، برنامه ریزی و هماهنگی به منظور صیانت از آسیب ها و سرمایه گذاری وسیع و هدفمند در زمینه فضای مجازی کشور را برخی از اهداف شورای عالی فضای مجازی کشور عنوان کرد و گفت: در این راستا طرح استان مجازی از طریق مرکز ملی فضای مجاز کشور در دست اقدام است که برای اولین بار در کرمانشاه اجرا خواهد شد تا این استان بتواند الگویی برای سایر استان ها باشد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور ادامه داد: در کشور دو راهبرد اساسی در شبکه ملی اطلاعات بر پایه تقویت زیرساخت ها و تولید محتوا در دستور کار است که هدف از آن حفظ هویت ملی و اسلامی و تولید محتوای بومی و بازی ها و نرم افزارهای ملی است تا فرزندان ما بر اساس فرهنگ ایرانی _ اسلامی پرورش یابند.
وی در خاتمه به امضای تفاهم نامه ایجاد استان مجازی اشاره کرد و گفت: امیدواریم هرچه سریع تر کارها در استان کرمانشاه شکل اجرایی به خود گیرد تا شاهد اولین استان مجازی کشور باشیم.

مشکلاتی که باید رفع شود[ویرایش]

در ادامه نشست شورای اداری استان «عباس آسوشه» معاون فن آوری مرکز ملی فضای مجازی کشور با اشاره به بازدید خود از مرکز رشد جهاد دانشگاهی کرمانشاه اشاره کرد و گفت: به لحاظ علمی نیروی انسانی مورد نیاز در استان وجود دارد و تنها باید مدیران به آن ها اعتماد کنند.
وی افزود: وجود نیروی انسانی توانمند وظیفه مدیران استان را صد چندان می کند تا به بهنرین شکل از این پتانسیل استفاده شود.
آسوشه با اشاره به توانمندی های بالای شرکت های کرمانشاهی از وجود سه اشکال اساسی در این زمینه خبرداد و گفت: مجموعه بازیگران اصلی فضای مجازی استان با وجدان و کم توقع هستند اما یک سری اصول را رعایت نمی کنند.
انجام همه مراحل تولید تا فروش نهایی محصول توسط خود شرکت ها اولین معضلی بود که معاون فن آوری مرکز ملی فضای مجازی کشور به آن اشاره کرد و افزود: هرکدام از مراحل تولید تا ارائه محصول نهایی به بازار خود به تنهایی یک علم جداگانه نیاز دارد و این خوب نیست که یک شرکت به فرض مثال کار بازاریابی، تبلیغ و یا عرضه نهایی محصولات را انجام دهد.
وی تاکید کرد: به صرف حمایت مالی از این شرکت ها مشکلات آن ها رفع نمی شود بلکه باید حمایت معنوی، مدیریتی و ایجاد فرآیندهای تجاری و نگهداری در استان شکل بگیرد.
آسوشه عدم مستند سازی و کار جزیره ای را از دیگر مشکلات اساسی شرکت های دانش بنیان استان توصیف کرد و گفت:اگر می خواهیم یک محصول تجاری شود باید ساختار مهندسی آن رعایت شود.
وی ادامه داد: شرکت ها باید از کار جزیره ای پرهیز کنند و تجارب خود را در اختیار سایرین قرار دهند. این روحیه که می توان با رقیب دست به دست هم داد تا کارها بهتر شود، شکوفایی این عرصه را به دنبال خواهد داشت.
آسوشه در ادامه به بازدید خود از امکانات شبکه ای استانداری کرمانشاه اشاره کرد و گفت: نبود یک پارچگی در فضای مجازی دستگاه های دولتی یک مشکل اساسی در کشور است، اما خوشبختانه در کرمانشاه مقدمات این کار به خوبی فراهم شده است و می تواند جزو استان های پیشرو در زمینه نهادینه سازی فضای مجازی باشد.
وی نبود نگاه مناسب به بحث امنیت شبکه و عدم پیاده سازی یک سیستم مانیتورینگ و پایش برای شبکه را مهمترین مشکلات این حوزه عنوان کرد.
معاون فن آوری مرکز ملی فضای مجازی کشوردر خاتمه پیشنهاد ایجاد استان مجازی در کرمانشاه را فرصت مناسبی برای توسعه زیرساخت های مخابراتی استان توصیف کرد.

تشکیل کمیته مشترک برای اجرای مفاد تفاهم نامه[ویرایش]

در ادامه نشست شورای اداری استان« هدایت حاتمی» معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمانشاه از تشکیل یک کمیته مشترک از نمایندگان استان و شورای عالی فضای مجازی کشور برای پی گیری اجرایی کردن مفاد تفاهم نامه خبرداد و گفت: مدیران استان با تشکیل کمیته های کارشناسی این مقوله را جدی بگیرند.
وی افزود: فضای مجازی یکی از معیارهای توسعه یافتگی است و الان این فضا به فضای واقعی زندگی تبدیل شده و بدون آن نمی توان کوچکترین ارتباطات را پیش برد.
حاتمی از شورای عالی فضای مجازی کشور خواست به صورت جدی از استان حمایت کند تا با اجرایی شدن این تفاهم نامه یک مدل برای توسعه فضای مجازی کشور شکل بگیرد.
وی با تاکید بر حمایت از شرکت های دانش بنیان، افزود: استان کرمانشاه به عنوان نمونه پایلوت برای تبدیل شدن به استان مجازی در کشور انتخاب شده است و به همین منظور برای اجرایی شدن تفاهم نامه یک کمیته مشترک از استان و شورای عالی فضای مجازی کشور شکل خواهد گرفت تا شرایط برای اجرایی کردن مفاد تفاهم نامه مهیا شود. [۱]

منابع[ویرایش]
 
۱. گزارش؛ مهدی خالوندی




جعبه‌ابزار