محمود حجتی


رزومه ارائه شده وزير پيشنهادي جهاد کشاورزی به مجلس
رزومه محمود حجتي وزير پيشنهادي جهاد كشاورزي به مجلس ارائه شد.به گزارش خبرگزاري خانه ملت، رزومه محمود حجتي وزيرپيشنهادي جهاد كشاورزي به مجلس ارائه شد كه متن اين رزومه به شرح زير است.
زندگينامه اقاي مهندس محمود حجتي نجف‌آبادي
محمود حجتي نجف آبادي در تاريخ ۱۳۳۴/۷/۱۷ در شهرستان نجف آباد در خانواده مذهبي ديده به جهان گشود. پدر ايشان مرحوم حجت الاسلام و المسلمين غلامرضا حجتي نجف آبادي از علماء اين شهر و مورد وثوق مردم بود. حضور علماء بزرگ و روشن ضمير در آن شهرستان موجب ايجاد روحيه انقلابي در مردم گرديده بود، لذا جو مذهبي حاكم بر خانواده ايشان در كنار مردم انقلابي نجف‌آباد موجب گرديد كه نامبرده از ابتداي سنين نوجواني در صف انقلابيون قرار گيرد.
ايشان دروس ابتدايي و دبيرستان را در اين شهرستان به پايان رساند. در سال ۵۴ وارد دانشگاه كار كه پس از انقلاب با دانشگاه صنعتی اصفهان ادغام شد، گرديد و در سال ۶۶ از اين دانشگاه فارغ التحصيل شدند.
آقاي محمود حجتي پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي با فرمان حضرت امام خميني (ره) مبني بر تشكيل جهاد سازندگی به استان چهارمحال و بختیاری به ياري مردم صبور و شجاع آن سامان شتافت و پس از آن به عنوان عضو شوراي مركزي جهاد سازندگي اصفهان مشغول به كار گرديد.در سال ۱۳۶۴ به‌عنوان عضو شوراي مركزي جهاد سازندگي منصوب گرديد.با وقوع جنگ تحميلي در سال ۵۹ و با حضور مستمر در جبهه‌هاي جنگ علاوه بر كمك به راه اندازي ستاد‌هاي پشتيباني مهندسي جنگ، خود به عنوان يك جهادگر در كنار رزمندگان همواره در عملياتي مختلف در جبهه‌هاي نبرد حضور يافته و كارنامه درخشاني را در آن دوران از خود به جاي نهاد. نكته جالب توجه اينكه خانواده حجتي جزو خانواده‌هايي است كه همه بستگان از ابتدا تا آخر جنگ تحميلي در جبهه‌هاي نبرد حضور داشته‌اند، آن‌ها تعداد زيادي شهيد در راه دفاع مقدس به پيشگاه خداوند متعال تقديم داشته‌اند.پس از پايان جنگ تحميلي در سال ۱۳۶۸ به‌عنوان استاندار سيستان و بلوچستان منصوب و تا سال ۱۳۷۳ منشاء خدمات ارزشمندي براي مردم محروم آن سامان گرديد.سال ۱۳۷۳ به عنوان مجري طرح سد کرخه مسئوليت اجراي اين پروژه بزرگ ملي را عهده‌دار شد كه كارنامه سال‌هاي مذكور نشانگر توفيق ايشان در عرصه آباداني كشور مي‌باشد.
در سال ۷۹ قانون ادغام وزارت کشاورزی و جهاد سازندگی در مجلس شوراي اسلامي به تصويب و به دولت ابلاغ گرديد. ادغام اين دو وزارتخانه با وظايف گسترده با بيش از ۱۸۰ هزار نفر نيروي انساني آنهم با پراكنش در نقاط مختلف از مركز كشور تا دهستان‌ها و روستاها در حقيقت بزرگترين ادغام تشكيلاتي دولت پس از انقلاب اسلامي است.
اهميت اين ادغام وقتي بيشتر نمايان مي‌شود كه هر يك از اين دو وزارتخانه به نوعي مسئوليت قسمتي از تامين غذا را در كشور بعهده‌دار بودند و لذا هر گونه تنش در ايجاد وزارتخانه جديدي آنهم با ديدگاه‌هاي متفاوتي كه در بين نيروهاي انساني دو وزارتخانه وجود داشت، مي‌توانست تامين غذاي كشور را با مشكل مواجه سازد. لذا حضور فردي با سابقه روشن و انقلابي و با توانمندي درعرصه مديريت كشور براي ايجاد وزارت جهاد كشاورزي امري اجتناب ناپذير بود. به اين منظور آقاي مهندس حجتي با داشتن اين ويژگي‌ها از طرف دولت به مجلس معرفي و باراي مجلس شوراي اسلامي مسئوليت اين مهم راعهده‌دار گرديد.
عليرغم اينكه بسياري از كارشناسان پيش بيني مي‌كردند كه مراحل اجراي ادغام، اين وزارتخانه بزرگ را با چالش مواجه و امور توليد به ركورد بكشاند ليكن با مديريت بسيار مناسب و استفاده از توان بالقوه هر دو وزارتخانه اين مهم بدون چالش انجام و به‌عنوان الگويي بريا ساماندهي تشكيلات كشور شناخته شد.در دوران پنجساله تصدي ايشان بر وزارت جهاد كشاورزي كه با انسجام و همكاري نيرو‌هاي متعهد، متدين و متخصص همراه بود بخش كشاورزي از رونق چشمگير برخوردار گرديد. توليد اكثر محصولات اساسی با ركورد بي‌سابقه مواجه گرديد و خودكفايي گندم در تاريخ كشور به‌عنوان افتخار بزرگ براي مديريت كلان كشور به ثبت رسيد. به‌لحاظ ساختاري نيز بخش كشاورزي در اين دوران در مجموعه مديريت نظام ارتقاء قابل توجهي يافت. امروز اكثر كارشناسان دوران تصدي جناب آقاي مهندس حجتي در بخش كشاورزي به‌عنوان دوران طلايي اين بخش ارزيابي مي‌كنند.



جعبه‌ابزار