محوطه باستانی روناسر


محوطه باستانی روناسر روستای فشندک
محوطه باستانی روناسر دارای وسعتی حدود ۴۰•۲۵ متر بوده و در سطح آن سفالهایی از هزاره اول قبل از میلاد ( سفال خاکستری )سفال های دوران تاریخی و مقدار اندکی از سفالهای قرون پنجم و ششم هجری ( سفال نقش زیرلعاب ) یافت شده است .
پراکندگی سفال در سطح تپه به علت عدم انجام حفاریهای غیر مجاز در سالهای اخیر بسیار اندک و پراکنده می باشد. یکی از اهالی روستای فشندک در خصوص محوطه باستانی روناسرچنین اظهار نظرمی کرد: در سالهای قبل از انقلاب این محل بارها حفاری و کنده کاری شد .
من نیز در برخی از این حفاریها شرکت داشتم . ضمن حفاری صدها قطعه سفال و کوزه در شکل ها مختلف ،مهره،استخوان ،خنجر،و نیزه های فلزی (مفرغی)از محل بدست آمد که آنها را به کسانی که از تهران یا می آمدند فروختیم .
مدتی بعد دولت و میراث فرهنگی برای مراقبت از آن نگهبان گذاشت و ما دیگر جرات نکردیم در آنجا حفاری کنیم . الان چون این محل در نزدیکی روستا واقع شده و برخی از اهالی در کنار آن خانه ساخته اند ،دیگر حفاری نمی شود . از بررسی محوطه باستانی روناسر چنین برداشت شد که این محل قبرستان محدودی است متعلق به هزاره اول قبل از میلاد که تعداد قبور آن از بیست متر قبر تجاوز نمی نماید .
قبور یاد شده اکثر جمعی بوده و بنابر سنت تدفین در آن زمان ظروف کاربردی ، لوازم تزئینی نظیر دستبند ،گردنبند و ابزار دفاعی همراه جنازه دفن شده اند .



جعبه‌ابزار