مدیریت رسانه


معرفی رشته مدیریت رسانه


هدف از تشکیل دوره کارشناسی ارشد این گرایش:[ویرایش]

هدف اساسی این دوره، تربیت مدیران و مسئولان متخصص رسانه ای است که افزون بر مدیریت بخش های مختلف تشکیلات رادیو تلویزیونی داخل و خارج کشور، بتوانند در راهبری تشکیلات خبرگزاری ها، مؤسسات نشر کتاب، خانه های فرهنگ، مراکز سمعی – بصری و دفاتر سینمایی و مطبوعاتی مستقر در سفارتخانه ها ایفای نقش نمایند و عهده دار مسئولیت شوند.
ضرورت تشکیل دوره کارشناسی ارشد این گرایش و کارکرد آن:
توسعه مباحث مدیریت و ارتباطات در مقطع کارشناسی ارشد در کشور ما پاسخی است به سوال ها و مسائل بی شماری که در نتیجه تحولات در دو عرصه پدید آمده است. ایجاد دوره کارشناسی ارشد رشته مدیریت رسانه برای پاسخگویی به نیازهای زیر است:
۱- تربیت مدیرانی که با درک درست محیط رقابتی رسانه ها در عصر حاضر، تحولات تکنولوژی های رسانه ای را بشناسند و از روندهای دم افزونی که هر روز بر کارکردهای رادیو و تلویزیون در ارتباط با مخاطبان اثر می گذارد، به خوبی آگاه باشند.
۲- به دلیل وجود جنبه دینی و ملی دو رسانه مهم در کشور و ضرورت حضور آنها در امر آموزش عمومی و توسعه اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور، تربیت مدیرانی که بتوانند ساز و کار این دو رسانه را در انطباق هر چه بیشتر با اهداف کلان توسعه ملی هدایت و رهبری کنند.
۳- تربیت مدیرانی که با شناخت فرایند تولید برنامه سازی بتوانند تعادل درستی بین مصلحت و نیازهای مخاطبان ایجاد کنند و تیم های تولیدی تحت نظر خود را به سمت برقراری بهترین شکل موازنه این دو اصل رهبری نمایند به گونه ای که ارزش کیفی، هنری و فرهنگی آثار تولید شده حفظ گردد.
۴- جذب مدیران کنونی مراکز و مؤسسات فرهنگی و رسانه ای در کشور و تکمیل آگاهی های تجربی آنان با دانش های آکادمیک روز و روزآمد کردن سطوح مهارت های ادراکی و روابط انسانی آنان برای پویایی محیط های کار در سازمان های متبوع خود.

توضیحاتی در خصوص این رشته در کنکور سراسری ارشد:
در دوره کارشناسی ارشد،این رشته در ذیل مجموعه علوم ارتباطات اجتماعی در دفترچه کنکور آمده است.
در حال حاضر سه گرایش برای مجموعه علوم ارتبطات اجتماعی در دفترچه کنکور ارشد وجود دارد که عبارتند از: تحقیق در ارتباطات، مدیریت رسانه و روزنامه نگاری (ژورنالیسم ).
اما برخلاف آنکه در کنکور کارشناسی ارشد رشته مدیریت رسانه زیر مجموعه علوم ارتباطات است، این رشته در دانشگاه های علامه طباطبایی (ره)، تهران و علوم تحقیقات در دانشکده مدیریت و معمولاً ذیل گروه مدیریت دولتی تعریف می شود. و تنها در دانشکده صداوسیما این رشته ذیل گروه ارتباطات تعریف می شود.
در کنکور دکتری نیز این رشته ذیل مجموعه مدیریت تعریف می شود و از قضا یکی از سختی های دانشجویان مدیریت رسانه برای قبولی در دکتری همین مسئله است که باید با دانشجویان همه گرایش های دیگر مدیریت رقابت کنند.

واحدهای درسی این گرایش در دوره کارشناسی ارشد:[ویرایش]

دروس رشته مدیریت رسانه ۳۲ واحد است که برای افرادی که رشته دوره کارشناسی شان ارتباطات نبوده باشد، ۱۲ واحد پیش نیاز تعریف می شود.
واحد های درسی مدیریت رسانه عمدتاً ترکیبی از درس های اصلی مدیریت و علوم ارتباطات هستند و در نهایت دو درس مدیریت رسانه ۱و ۲ باید گذرانده شود که مشتمل بر جمع بندی آموخته ها درباره مدیریت رسانه است. واحدها و سرفصل های مصوب وزارت علوم برای مدیریت رسانه به قرار زیرند:
دروس پیش‌نیاز (هر کدام ۲ واحد )
۱- ارتباط جمعی۲- آشنایی با فرآیند تولید پیام‌های رادیو و تلویزیون۳- مدیریت عمومی۴- آشنایی با کامپیوتر و اینترنت۵- آئین نگارش زبان فارسی۶- مبانی خبر در رادیو و تلویزیون۷- کاربرد آمار در علوم اجتماعی۸- حقوق ارتباطات۹- ارتباطات انسانی۱۰- شناخت هنرهای نمایشی۱۱- بنیادهای علم سیاست۱۲- روابط بین‌الملل و نظریه‌های مختلف آن.
دروس اختصاصی:
۱- نظریه‌های انتقادی در ارتباطات جمعی (۳ واحد)
۲- ارتباطات بین‌الملل و میان فرهنگی (۳ واحد)
۳- حقوق بین‌الملل ارتباط جمعی (۳ واحد)
۴- مدیریت ارتباط و رفتار سازمانی (۳ واحد)
۵- مدیریت اسلامی (۲ واحد)
۶- مدیریت استراتژیک (۲ واحد)
۷- مدیریت رسانه ۱ (۲ واحد)
۸- مدیریت رسانه۲ (۳ واحد)
۹- روش تحقیق و ارزیابی (۲ واحد)
۱۰- زبان تخصصی (۲ واحد ).
پایان‌نامه:۴ واحد
دروس اختیاری:
۱- افکار عمومی (۲واحد)
۲- سیاستگذاری و برنامه ریزی در ارتباطات (۳واحد ).

دانشگاه های پذیرنده دانشجو در دوره کارشناسی ارشد این گرایش:[ویرایش]

۱- دانشگاه تهران
۲- دانشگاه علامه طباطبایی (ره)۳
- دانشکده صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (بورسیه)
۴- پردیس خودگردان دانشگاه تهران
۵- دانشگاه پیام نور مرکز تهران غرب.
ادامه تحصیل در دوره دکترا:
رشته تخصصی مرتبط با این گرایش در دوره دکتری، رشته«مدیریت رسانه ای» است که فقط در پردیس بین المللی کیش وابسته به دانشگاه تهران دانشجو می پذیرد. علاوه بر آن، دانش آموختگان کارشناسی ارشد این رشته می توانند در سایر گرایش های رشته علوم ارتباطات و همچنین گرایش های مربوطه در مجموعه رشته مدیریت ادامه تحصیل نمایند.


منبع[ویرایش]

سایت اجتماعی    



جعبه‌ابزار