مدیریت زنجیره تامین


مدیریت زنجیره تامین ( SCM)
تعریف زنجیره تامین از سه دیدگاه


الف) از نقطه نظر یكپارچگی و مجتمع سازی[ویرایش]

به فرآیندهای تجاری موجود در شركت به عنوان بخشی از فرآیندهای بزرگتر می نگرد كه از مرزهای سازمان فراتر رفته و از هرگونه سیستم اطلاعاتی جهت تصمیم گیری بهتر در كار گروهی بین شركت ها استفاده می كند.

ب) از نقطه نظر لجستیك[ویرایش]

به مجموعه ی از فعالیتهای مرتبط با جریان و تبدیل مواد خام به محصول نهایی و همچنین جریان اطلاعاتی مرتبط با آنها گفته شده و به معنی یكپارچه سازی این فعالیت ها در سطح زنجیره تامین جهت دستیابی به مزایای رقابتی و موقعیت استراتژیكی می باشد.

ج) از نقطه نظر توزیع[ویرایش]

شبكه ی است از امكانات و روشهای توزیع كه وظیفه تهیه و توزیع محصولات میانی یا كامل را بین مشتریان بعهده دارد و مدیریت زنجیره تامین به معنی ایجاد هماهنگی لازم بین اجزای زنجیره جهت نگهداری فعالیتهای تهیه و توزیع در سطح بهینه می باشد.

مدیریت زنجیره تامین الكترونیكی(E-SCM)[ویرایش]

زنجیره تامین تشكیل شده است از تمام فعالیت هایی كه برای رساندن محصولات به مشتری لازم است-از طراحی محصول گرفته تا دریافت سفارش، تهیه مواد، بازاریابی ، ساخت، لجستیك ها، خدمات به مشتری، دریافت پول و غیره. هركسی، هرچیزی و در هرجایی كه بر روی ارسال به موقع، قیمت، مقدار، تبادل اطلاعات و ارسال محصول در بین دیگر فعالیتها تاثیر می گذارد بخشی از زنجیره تامین می باشد.
سازمان ها بید سریعا زنجیره تامین الكترونیكی شان را گسترش دهند، چرا كه در غیر اینصورت یا اینكه عقب خواهند ماند چون روشهای قدیمی ارتباطات و انتقال اطلاعات دیگر سریع نیستند و یا اینكه متحمل هزینه های فراوان خواهند شد چون استانداردهای جدیدی برای عملكرد خوب بوجود آمده اند كه نسبت به استانداردهای گذشته بسیار پیچیده‌تر می باشند.



جعبه‌ابزار