مقاوم‌سازی خانه های روستایی


۴۷ هزار خانه روستایی در کهگیلویه و بویراحمد به مقاوم‌سازی نیاز دارد
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۴۷ هزار خانه روستایی در استان نیازمند مقاوم‌سازی است.

پژمان نیک‌اقبالی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در یاسوج اظهار کرد: ۴۷ هزار خانه روستایی در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد در برابر حوادث مقاوم نیستند و نیاز به مقاوم‌سازی دارند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: براساس آمار جمعیت روستایی کهگیلویه و بویراحمد در سال ۹۰، ۴۷ درصد اعلام شد که در سال‌های اخیر به دلیل افزایش مهاجرت مردم روستاها به شهر جمعیت روستاها در حال کاهش است.
وی اضافه کرد: یک‌هزار و ۶۷۴ روستا در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، ضمن اینکه استان با ۴۵ درصد جمعیت روستایی بعد از استان‌های سیستان و بلوچستان، مازندران و گلستان بیشترین جمعیت روستایی کشور را تشکیل می‌دهد.
این مسئول افزود: نبود یا کمبود برخی امکانات عمرانی در روستاهای استان باعث مهاجرت روستاییان به شهر می‌شود لذا تلاش خواهیم کرد با تخصیص اعتبار از محل تملک و دارایی ماده ۱۸۰ و فروش نفت مشکلات روستاییان حل شود و انگیزه حضور آنها در روستاها فراهم گردد.
نیک‌اقبالی ادامه داد: بسیاری از روستاهای استان فاقد راه آسفالت، راه شوسه، آب آشامیدنی سالم، خانه‌های بهداشت، گاز، تلفن و حتی اینترنت پرسرعت هستند و همین امر باعث خروج آنها از روستاها می‌شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: نرخ بیکاری جمعیت روستایی کهگیلویه و بویراحمد ۵/۱۰ درصد بوده و بیکاری از دیگر عوامل مهاجرت به شهر است.
وی با بیان اینکه امیدواریم دولت برای شکوفایی و رشد استان‌های کمتر توسعه یافته مانند کهگیلویه و بویراحمد سرمایه‌گذاری کند، ادامه داد: بخش خصوصی در استان ما فعال نیست پس لازم است دولت خود برای توسعه در کهگیلویه و بویراحمد همت کند.
این مسئول تاکید کرد: در سفر وزیر ارتباطات در هفته دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد قرار شد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت پرسرعت مجهز شوند.
نیک‌اقبالی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۴ میلیارد تومان برای عمران و آبادانی در روستاها از محل اعتبارات تملک و دارایی، ماده ۱۸۰ و نفت پیش‌بینی شده که ۸/۳۷ میلیارد تومان آن اختصاص داده شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: اگر مالیات بر ارزش افزوده دهیاری‌ها و هزینه احداث خانه‌های بهداشت محاسبه شود ۹/۹۴ میلیارد تومان برای روستاها پیش‌بینی شده که ۴۵ میلیارد تومان آن اختصاص یافته است.
وی بر نقش مهم دهیاران در عمران روستاها تاکید کرد و افزود: ۴۴۹ دهیار در روستاهای استان هستند، ضمن اینکه چهار روستای کهگیلویه و بویراحمد فاقد دهیار است.
این مسئول با اشاره به اینکه ۴۲۰ دهیار پاره‌وقت و ۲۶ دهیار تمام وقت در روستاهای استان در حال فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: ۷۲۰ روستای بالای ۲۰ خانوار در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=۱۳۹۳۰۸۰۷۰۰۰۵۴۳#sthash.۵۲UhMGam.dpuf



جعبه‌ابزار