منطقه بورالان ماکو


فارس گزارش می‌دهد
تلاش شرکت آب و فاضلاب روستایی برای آبرسانی به روستاهای آذربایجان غربی
تلاش ارزنده عوامل آب و فاضلاب روستایی آذربایجان غربی برای آبرسانی به روستاهای این شهرستان‌ها و حتی به نقطه صفر مرزی ثابت شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، جمعی از خبرنگاران طی سفری دو روزه از نزدیک از روند اجرایی طرح‌های آب و فاضلاب روستایی آذربایجان غربی به دوره افتاده‌ترین روستاهای شمال استان شهرستان‌های خوی، سلماس و ماکو بازدید کردند.
در این سفر تلاش ارزنده عوامل آب و فاضلاب روستایی استان در آبرسانی به روستاهای این شهرستان‌ها و حتی به نقطه صفر مرزی ثابت شد.
عوامل آب و فاضلاب روستایی استان حتی شمال‌غربی‌ترین منطقه از استان آذربایجان غربی که مابین سه کشور ترکیه، ارمنستان و آذربایجان که شامل ۱۶ روستاست را آبرسانی کرده و به مردم مرزنشین این مناطق خدمات عرضه می‌کنند.
در این منطقه پاسگاه مرزبانی که میان دو کشور ترکیه و ایران قرار گرفته نیز از خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بهره‌مند شده و شرکت آب و فاضلاب روستایی دوشادوش مرزبانان غیور استانمان از مرز سرزمین‌مان دفاع می‌کنند.
منطقه بورالان ماکو دشت پهناوری است که آب ۱۶ روستا با ۴۸۵ خانوار و ۲ هزار و ۱۶۰ نفر جمعیت را در خود جای داده است، با همت آب و فاضلاب روستایی شهرستان ماکو ۱۰ روستای این منطقه از محل صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شده و از آب آشامیدنی بهره‌مند شدند.
سعید حسینی، مدیر طرح برنامه شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان غربی در بازدید خبرنگاران از منطقه بورالان ماکو، اظهار داشت: در منطقه بورالان ماکو پنج ایستگاه پمپاژ که دارای ظرفیت تولید ۸۰۰ متر آب است، وجود داشته که آب این پمپاژ از چشمه ثریا تامین می‌شود، کل پروژه ۵۴ کیلومتر خط انتقال بوده که تاکنون ۴۵ کیلومتر اجرا شده است.
وی ادامه داد: عملیات آبرسانی به سه روستای منطقه بورالان ماکو در طول هفته دولت سال گذشته اجرایی شد و در طول هفته امسال نیز سه روستای دیگر نیز از نعمت آب آشامیدنی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بهره‌مند شدند.
حسینی افزود: شش روستا دیگر در منطقه بورالان ماکو تا پایان سال ۹۵ افتتاح خواهند شد که کل اعتبار تخصیص یافته، برای اجرای پروژه آبرسانی به منطقه بورالان ماکو ۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بوده که تاکنون ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.
هزینه‌کرد ۳ میلیارد تومان برای آبرسانی روستاهای منطقه بورالان ماکو
مدیر طرح برنامه شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: برای اجرای عملیات آبرسانی به منطقه بورالان ۳ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی تخصیص یافته که از این میزان تخصیص تاکنون ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.
خبرنگاران در بازدید از پروژه‌های آبرسانی به روستاهای سلماس نیز از نزدیک روند اجرای این عملیات را مورد بررسی قرار دادند؛ در این بازدید محمود عامری‌فر، رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی سلماس از وجود ۵۴ روستای سطح دو در شهرستان سلماس خبر داد و تصریح کرد: این روستاها نیازمند تبدیل به سطح یک هستند.
وی ادامه داد: هم‌اکنون ۴۰ پروژه آبرسانی در روستاهای سلماس در حال اجراست که که ۱۲ پروژه در هفته دولت افتتاح شد و ۳ هزار خانوار از از نعمت آب آشامیدنی بهره‌مند شدند.
عامری‌فر ادامه داد: در بخش کوهسار سلماس ۸۳ روستا وجود دارد که نزدیک ۷۵ درصد این روستاها دارای آب شرب سالم هستند.
رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی سلماس تصریح کرد: پروژه‌هایی که افتتاح شد از محل صندوق‌های توسعه ملی بود که این صندوق سبب پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی فیزیکی پروژه‌ها شده است.
•تامین آب ۲۰۰۰ خانوار روستاهای سلماس از طریق صندوق توسعه ملی
این مسؤول افزود: حدود ۲ هزار خانوار با ۴۰۰ نفر جمعیت با تزریق اعتبار صندوق توسعه ملی از آب آشامیدنی بهره‌مند می‌شوند.
رجب علی پاشایی مدیر امور آب و فاضلاب روستایی خوی نیز در این بازدید در رابطه با پروژه‌های آبرسانی مجتمع شوربلاغ این شهرستان گفت: این مجتمع شامل چهار روستای شوربلاغ، ملاجنو، حصار و اباطی با تعداد ۵۴۷ خانوار و ۲ هزار و ۲۲۹ نفر جمعیت است که مشکل اصلی این روستاها کیفیت آب بوده و برای رفع این مشکل و بهبود کیفیت آب از محل صندوق توسعه ملی ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شد که هفت کیلومتر در روستای ملاجنود و هشت کیلومتر هم در روستای شوربلاغ لوله گذاری و شبکه توزیع احداث شد.
در ادامه، بازدید خبرنگاران از طرح‌های آب و فاضلاب روستایی آذربایجان غربی بخشدار مرکزی خوی به بیان مشکلات آبرسانی روستاهای خوی اشاره کرد و گفت: بخش مرکزی خوی دارای ۱۰۹ روستا و پنج دهستان با جمعیت ۸۷ هزار نفر است که ۲۰ روستا دارای شبکه سنتی آبرسانی بوده و هیئت امنایی و شورایی اداره می‌شوند و مردم این روستاها پولی برای استفاده از آب پرداخت نمی‌کنند که باید شبکه فرسوده این روستاها اصلاح شود.
ایرج فتوره‌چی با اشاره به وضعیت بحرانی آب آشامیدنی روستاهای ملاجنود و شوربلاغ، گفت: وضعیت آب روستاهای ملاجنود و شوربلاغ به دلیل عدم بهره‌مندی از کیفیت لازم آب چاه این روستا بحرانی است و در حال حاضر به روستای ملاجنود از طریق تانکر آبرسانی می‌شود که به منظور رفع این بحران چاه جدیدی برای احداث در نظر گرفته شده است حذف چاه‌های غیرمجاز و عمیق در دستور کار است.
به گزارش فارس، اعتبارات صندوق توسعه ملی به عنوان مرهمی در جهت تامین اعتبار پروژه‌های آبرسانی به دوره افتاده‌ترین روستاهای شمال استان است.



جعبه‌ابزار