نقش روستا در اقتصاد مقاومتی


معاون امور عمرانی استاندار قزوین:
روستا می‌تواند پایگاه اصلی اقتصاد مقاومتی باشد
معاون امور عمرانی استاندار قزوین گفت: روستا محل تولید بوده و می‌تواند به عنوان پایگاه اصلی اقتصاد مقاومتی مطرح شود، بنابراین اجرای بنگاه‌های زودبازده یکی از اولویت‌هایی است که در روستاهای قزوین باید مورد پیگیری قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، منوچهر حبیبی در جلسه ستاد هماهنگی اردوهای هجرت بسیج سازندگی استان که ظهر امروز در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: بسیج سازندگی ظرفیت و توان بسیار بالایی در راستای کمک به دستگاه‌های اجرایی دارد که می‌توان در خدمات‌رسانی به مردم از آن بهره برد.
وی افزود: در حال حاضر دستگاه‌های اجرایی استان با محوریت حوزه معاونت عمرانی و دفتر امور روستایی در چند حوزه کاری با بسیج سازندگی استان به صورت مستمر فعالیت دارند.
معاون امور عمرانی استاندار قزوین اضافه کرد: در اجرای پروژه‌های عمرانی که از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای تأمین اعتبار می‌شود، پروژه‌هایی از قبیل آب روستایی، طرح هادی روستایی، کانال‌های آب‌رسانی و جداول روستایی در سطح روستاهای استان اجرا می‌شود.
حبیبی با اشاره به تخصیص اعتبار به بسیج سازندگی استان ادامه داد: امروزه بسیج سازندگی به عنوان یک دستگاه اجرایی دارای کد و ردیف اجرایی بوده و اعتباراتی نیز از حوزه برنامه‌ریزی استانداری قزوین به این نهاد اختصاص می‌یابد که می‌تواند از آن در اجرای پروژه‌های مختلف عمرانی و فرهنگی استفاده کند.
وی عنوان کرد: در این راستا دستگاه‌های اجرایی می‌توانند در اجرای پروژه‌های خود در روستاهای استان از ظرفیت عظیم بسیج سازندگی بهره بگیرند و با همکاری بسیج سازندگی پروژه‌های مورد نیاز روستاها را با دقت و حساسیت بالایی انجام دهند.
معاون امور عمرانی استاندار قزوین تصریح کرد: بسیج سازندگی نیز همواره در اجرای پروژه‌هایی که برعهده می‌گیرد، دقت، حساسیت و سرعت را در دستور کار خود قرار می‌دهد تا پروژه محوله را به بهترین نحو ممکن به مرحله اجرا درآورد.
حبیبی گفت: محور دومی که موجب برقراری تعامل بیشتر بسیج سازندگی با دستگاه‌های اجرایی شده، اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی توسط بسیج سازندگی است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۴۰ پروژه محرومیت‌زدایی در سطح استان در حال انجام است که از جمله آن‌ها می‌توان به خانه بهداشت، خانه عالم، حسینیه، مسجد و مخزن آب اشاره کرد که پیشرفت فیزیکی آن‌ها بین ۴۰ تا ۸۰ درصد است.
بسیج سازندگی در اجرای پروژه‌های شهری ورود پیدا کرده است
معاون امور عمرانی استاندار قزوین با اشاره به اینکه بحث اقتصاد مقاومتی نیز به صورت مشترک دنبال می‌شود، ابراز کرد: با تدبیر رهبر معظم انقلاب و در راستای جهاد اقتصادی و در مقابله با مشکلات موضوع تحقق اقتصاد مقاومتی به صورت ویژه در حال پیگیری است.
وی با اشاره به این‌که روستا محل تولید بوده و می‌تواند به عنوان پایگاه اصلی اقتصاد مقاومتی مطرح شود، افزود: اجرای بنگاه‌های زودبازده با توجه به ظرفیت‌های منطقه یکی از اولویت‌هایی است که در روستاهای سطح استان باید مورد پیگیری قرار گیرد.
معاون امور عمرانی استاندار قزوین با اشاره به ویژگی‌های طرح‌های تعریف شده در روستاها در بخش اقتصاد مقاومتی اضافه کرد: طرح‌هایی که در حوزه اقتصاد مقاومتی تعریف شده دارای ویژگی‌هایی از قبیل کوچک مقیاس بودن و قابلیت برخورداری از تسهیلات بانکی است.
حبیبی ادامه داد: با توجه به اینکه بسیاری از پروژه‌های بخش اقتصاد مقاومتی در روستاها در بخش کشاورزی تعریف شده است، بانک عامل برای دریافت تسهیلات بانکی نیز بانک کشاورزی است.
وی عنوان کرد: یکی از اولویت‌های کاری در حوزه روستایی توجه به مسائل فرهنگی و آموزشی بوده و اردوهای جهادی می‌تواند در راستای غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان و دانشجویان ثمربخش باشد و این افراد در عرصه‌های مختلف سازندگی با فرهنگ کار بیشتر آشنا شوند.
معاون امور عمرانی استانداری قزوین تصریح کرد: به لحاظ آسیب‌هایی که در روستاها وجود دارد، حضور دانش‌آموزان و دانشجویان می‌تواند مفید واقع شود.
حبیبی خاطرنشان کرد: امیدواریم با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت می‌گیرد، از این اقدامات حداکثر بهره را ببریم و از فعالیت‌های بسیج سازندگی نیز تقدیر می‌کنم.
وی با اشاره به ورود بسیج سازندگی در اجرای پروژه‌های شهری یادآور شد: بسیج سازندگی در حوزه مدیریت شهری نیز ورود پیدا کرده و اجرای چند پروژه عمرانی را نیز در دستور کار دارد
روستاها کانون اقتصاد مقاومتی هستند/مشارکت مردم مهمترین رکن شوراست
خبرگزاری شبستان:مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی گفت:روستاها کانون اقتصاد مقاومتی هستند و مشارکت مردم مهمترین رکن شورا است.


به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، اسماعیل نورمحمدی مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی در همایش مراسم روز ملی شورا که با حضور فرماندار کاشمر و امام جمعه ریوش در بخش کوهسرخ برگزار شد، با بیان اینکه شوراها و دهیاران در قبال کارهایی که انجام می‌دهند باید پاسخگوی مردم روستا باشند، گفت: اگر دهیاری توان خدمت کردن به مردم را ندارد باید کنار برود و جای خود را به کسانی که می‌توانند به مردم به خوبی ارائه خدمت دهند، بدهد.

وی با اشاره به اینکه دهیاران و شوراها باید در تمامی مسائل و ابعاد کاری به‌روز باشند و تنها به برگزاری کلاس‌های آموزشی اکتفا نکنند، اظهار کرد: دهیاران و اعضاء شورا باید در جریان آخرین، قوانین و دستورالعمل‌ها باشند، در این صورت می‌توانید به مردم ارائه خدمت کنید و برای توسعه روستا قدم بردارید.

نورمحمدی با بیان اینکه در سال قبل ۲۹ روستا به عنوان نمونه و الگو انتخاب شدند، اظهار کرد: این تعداد روستا اولویت‌ها و نیازهای خودشان را اعلام کردند و بر همان اساس ضمن اینکه دولت کمک های ارائه کرد شاهد مشارکت مردم هم بودیم.

مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه مشارکت مردم مهمترین رکن شورا است، گفت: مسئولان روستا باید از همه نخبگان روستا در جهت پیشرفت روستا اسفتاده کرد.

نور محمدری با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید، خدمات بسیاری را به روستاییان ارائه داشته است، گفت: مهمترین این خدمات توسعه روستایی بوده به طوری که با خروج از یک جانبه‌گری موضوع عمرانی خارج شده و به همه ابعاد فرهنگی، اجتماعی توجه دارد.

وی همچنین با بیان اینکه قول می‌دهیم در سال جاری ۶ دهیاری نیمه‌کاره در بخش کوهسرخ را تأمین اعتبار کنیم، در خصوص مسائل ورزشی گفت: از فرماندار خواسته‌ایم در هر بخش، یک روستایی که بتواند چند روستای دیگر را به خوبی پوشش دهد انتخاب کنند تا جهت احداث سالن ورزشی برای جوانان روستا اقدام کنیم.

مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی با تأکید بر اقتصاد مقاومتی که از تاکیدات مقام معظم رهبری است، عنوان کرد: روستاها کانون اقتصاد مقاومتی هستند.

وی در خصوص طرح‌های مشارکتی تصریح کرد: دهیاران و اعضاء شورا می‌توانند با ۲۰ درصد آورده مردم و ۸۰ درصد آورده دولت با دو سال استراحت و ۴ سال بازپرداخت از تسهیلات کم‌بهره استفاده کنند.

نورمحمدی با اشاره به اینکه کارت ملی افراد ضمانت این تسهیلات خواهد بود و مشکل سند نخواهند داشت، به وضعیت بیمه شورائیان اشاره کرد و گفت: در جلسه سال گذشته در جلسه دفتر امور شوراهای شهر و روستا وزارت کشور مقرر شد در سال ۹۵ مشکل بیمه حل شود.

مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی در ادامه با بیان اینکه امیدواریم مجلس شورای اسلامی نسبت به اصلاح قانون شوراها و تصویب قانون جامع دهیاری‌ها اقدام کنند، افزود: برای تثبیت جایگاه دهیاری‌ها نیازمند تصویب قانون جامع هستیم.چ

نورمحمدی در خصوص آبرسانی به روستاها افزود: با دستور مقام معظم رهبری در این زمینه، ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی اختصاص داده شد و سهم استان خراسان رضوی ۱۱۰ میلیارد تومان بوده که در جهت مجتمع‌های آبرسانی هزینه خواهد شد و این به جز اعتبارات خود استان خراسان رضوی است.



جعبه‌ابزار