نهادهای اجتماعی شهرستان اندیمشک


اندیمشك
شهرستان اندیمشک دروازه ورودی و گذرگاه شمالی استان خوزستان، از شمال به استان لرستان و از جنوب به شهرستان شوش و از جنوب‌شرقی به شهرستان دزفول و از ناحيه غرب به دهلران در استان ايلام منتهی مي‌شود. دو رودخانه مهم کرخه و دز در غرب و شرق شهرستان انديمشک واقع شده که برروی هرکدام از اين رودها سدی مهم و بزرگ احداث شده است.
سد دز با ظرفيت ۵۲۰ مگاوات توليد برق و آبياری زمينهای وسيع کشاورزی شهرستانهای دزفول، شوش و انديمشک را به عهده دارد. سد کرخه که سد مخزنی بسيار بزرگی است و دارای بهره‌وري‌های مفيد از قبيل جلوگيری از سيلابهای مخرب، جهت آبياری ۳۲۰هزار هکتار از اراضی کشاورزی و تامين برق احداث شده است و نقش مهمی در آبادانی و زندگی مردم خوزستان دارد. جمعيت شهرستان انديمشک و حومه بالغ بر ۱۷۹۱۰۶ نفر مي‌باشد که حدوداً ۱۳۶۶۸۵۱ نفر در شهرستان و ۴۲۲۵۵ نفر در روستاها و حومه زندگی مي‌کنند.
انديمشک دارای ۲۹۳ روستا و دو بخش بزرگ الوار گرمسيری و مرکزی مي‌باشد.
باتوجه به ميزان بارندگی و درجه حرارت، اين شهر دارای آب‌وهوای گرم و جزء اقليم خشک قرار دارد. تاسيسات شرکتهای مهمی دراين شهرستان و حومه آن قرار دارد از جمله سد دز، سد کرخه، پايگاه هوايی چهارم شکاري، راه آهن، شرکت نفت، کارخانه معدن چناره، پادگان دوکوهه، تلمبه‌خانه‌های شرکت نفت، سبزآب و بيدرويه .
دو كوهه ، هشت سال دفاع مقدس ،مقبره شهداي گمنام انديمشك هم چنان كه در ايام انقلاب اسلامي حضوري چشمگير در صحنه هاي نبرد با رژيم طاغوت داشت در عرصه جنگ تحميلي نيز از همان آغازين روزهاي دفاع به پاسداري از ميهن اسلامي با جان و دل پرداخت . انديمشك دروازه ورودي استان خوزستان به عنوان پايگاهي مطمئن و روحيه بخش در جهت آموزش نظامي رزمندگان اسلام و ايجاد انگيزه و اشتياق ، تاثير مهمي در سرنوشت جنگ و حمايت از نيروي دشمن شكن رزمندگان اسلام داشته است . در سالهاي حماسه ، اين شهر با اهداي تمام امكانات خود در راستا تقويت بنيه نظامي كشور موثر واقع گرديد . انديمشك اكنون با تقديم بودن ۱۰۰۰ شهيد و ۲۰۰۰ جانباز رشيد و گرانقدر افتخاري زرين از صبر ، استقامت و دلاور مردي بر سينه خود دارد . در چهارم آذر ۱۳۶۵ نيز شهرستان انديمشك مورد تجاوز طولاني ترين حمله هوايي بمب افكن هاي دشمن قرار گرفت كه اين حماسه پايداري هم اكنون در تقويم به يادگار ثبت شده است .
و نيز دوكوهه قطعه اي از خاك بهشت و كربلاي ايران كه محل عروج عاشقانه گلهاي سر سبد و برومند سرزمين عشق و ايثار به ملكوت اعلي بود . دوكوهه بعنوان نماد دلاوري هاي و رشادت هاي رزمندگان اسلام ، از افتخارات اين شهر مي باشد كه در ورودي شمالي شهرستان انديمشك قرار دارد . دوكوهه در ايام دفاع مقدس يكي از مراكز مهم پشتيباني جبهه هاي جنوب و محل استقرار لشكر پر افتخار ۲۷ محمد رسول الله (ص) بوده است . از دوكوهه به عنوان مسجد شجرة حاجياني كه به ديدار كعبة دل و كربلاي خوزستان با مولايشان بيعت داشتند ياد مي شود كه سرداراني همچون جاويد الاثر حاج احمد متوسليان و سردار شهيد حاج همت در اين مسجد با لباس بسيجي مُحرم شده اند .
مقبره شهداي گمنام نيز در جنوب شهرستان انديمشك قرار دارد و ميزبان چهار شهيد بي تكلف و مخلص جنگ تحميلي است كه عاشقانه به سوي معبود بال بر كشيدند و تشنگان ديدار عرصه هاي مقدس جبهه هاي جنگ تحميلي است



جعبه‌ابزار