همایش ملی توسعه پرورش شتر ایران


همایش ملی توسعه پرورش شتر ایران
شتر از دام هایی است که در قرآن کریم از آن به عنوان نشانه آفرینش یاد شده و این حیوان مقاوم از روزگاران گذشته در شرایط سخت بیابانی اغلب مناطق دنیا از جمله ایران پرورش داده می شد. شتر با ویژگی‌های منحصر به فرد و توان تطبیق با اکوسیستم‌های سخت با تولید فرآورده‌هایی ارگانیک که از لحاظ اقتصادی و حتی دارویی جایگاه ویژه‌ای در تولید فرآورده‌های با ارزش دامی دارند. کشور ایران به دلیل داشتن مناطق کویری و بیابانی گرم و خشک یکی از مناطق مهم پرورش شتر در دنیا بوده و یکی از نژاد های موجود در ایران، شتر یک کوهانه ترکمن (تنها نژاد شیری) است.
استان گلستان به علت شرایط خاص طبیعی، آب و هوای بسیار متنوعی داشته که این خود امکان هر نوع فعالیت در زمینه زراعت، باغبانی و دامپروری را فراهم کرده است. اما ناحیه مرکز و شمال استان از نظر اقلیمی جزء مناطق خشک و نیمه خشک با میزان بارندگی ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی متر می‌باشد که بیشتر آن را مراتع شوره‌زار تشکیل می‌دهد. وسعت تقریبی شوره‌زار ها ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار هکتار است. خاک این مناطق دارای شوری و قلیائیت زیاد می‌باشد و مناسب باغبانی و زراعت و همچنین پرورش دام‌هایی نظیر گاو، گوسفند و بز نبوده و تنها راه بهره‌برداری صحیح از آن پرورش شتر است.
در این منطقه پرورش و نگهداری شتر از دیرباز مرسوم بوده و شتر از دام‌های اصلی ترکمنان به‌شمار میرفته و پرورش آن در این منطقه علاوه بر جنبه اقتصادی، از نظر اجتماعی و فرهنگی هم اهمیت زیادی دارد. در استان گلستان، امروزه به علت افزایش مشکلات متعددی پرورش و نگهداری شتر محدود شده و با کمال تأسف نژاد شتر یک کوهانه ترکمن در این ناحیه در حال انقراض است.
جهت توسعه پرورش شتر در کشور بدیهی است که نیاز به هم‌فکری، هماهنگی و همکاری متولیان مختلف مانند ارگان‌های آموزشی، پژوهشی، اجرایی و تولید کنندگان می‌باشد. در این زمینه برگزاری گردهمایی‌ها و همایش‌های علمی با شرکت متخصصین و دست‌اندرکاران می‌تواند اقدام بسیار مفیدی بوده و این همایش که در ۲۸ فروردین ماه ۱۳۹۳ در گنبدکاووس برگزار خواهد گردید، می‌تواند پتانسیل‌های آشکار و پنهانی که این دام را معرفی نماید.

محورهای همایش :
اهمیت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی
پرورش، تغذیه، تولیدمثل ، ژنتیک و اصلاح نژاد
بهداشت و بیماری‌ها
توسعه مراتع پرورش شتر
اقتصاد، بازاریابی، تبدیل فرآورده‌ها و توسعه صنایع جانبی
ارزش غذایی و خواص دارویی تولیدات
راه‌کارهای توسعه پرورش صنعتی و نیمه‌صنعتی

تاریخ های مهم :
مهلت ارسال مقاله کامل : تا ۳۰ بهمن ۱۳۹۲
داوری مقالات : تا ۱۵ اسفند ۱۳۹۲
اعلام نتایج : تا ۲۰ اسفند ۱۳۹۲
ثبت‌نام نهایی : تا ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
برگزاری همایش : روز پنج شنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۳

سایت همایش: www.camel.gonbad.ac.ir
.



جعبه‌ابزار