وبلاگ اطلاع رسانی شهر وحدتیه


غفلت مسئولان :اراضی دشت وحدتیه سهمی از دو رود شاهپور و دالکی و سدهای آنها ندارد.

هنوز هم مشخص نیست که حق اهالی وحدتیه از این سد چرا در طرح کانال های پایین دستی که به طول ۱۵۰ کیلومتر و صرف هزینه ای در حدود ۶۰ میلیارد تومان احداث گردید، نادیده گرفته شد.
در دامنه ارتفاعات شمال شرقی شهر وحدتیه و در کنار بقایای شهریباستانی و متعلق به دوره قبل از اسلام و احتمالا هخامنشیان بقایای سدی بهچشم می خورد که سال قبل برای اولین بار تصاویر این سد توسط وبلاگاطلاع رسانی شهر وحدتیه منتشر شد.


دومین سد باستانی شهر وحدتیه


این سد که دومین سد باستانی بعد از سد موسوم به سد سباست ،در دامنه ارتفاعات شرقی شهر وحدتیه واقع شده و به نسبت سازه ،اندازه کوچکتری نسبت به سد سبا دارد.



سد موسوم به سبا متعلق به دوره هخامنشیان واقع در ارتفاعات شرقی شهر وحدتیه

جنس مصالح این سد با سد سبا یکی است وعلاوه بر اینکه تاریخ سکونت انسان و تمدن رادر دشت وحدتیه تا حداقل دوره هخامنشیان می رساند گواهی است بر رونق کشاورزی منطقه در این دوره .


جنس مصالح به کار رفته در هردو سد یکی است-آجر با ملات قیر

مجاورت این سد با معدن سنگ آسیاب دلیلی دیگر بر نوع کشت حاصل در این دشت دارد و وجود نوعی از کشت که همان غلات باشد را برای ما اثبات می کند.


سنگ های آسیاب نیمه تراش-معدن باستانی سنگ آسیاب وحدتیه

از آنجا که جنس سنگ های این معدن با جنس سنگهای آسیاب شهر توج نیز یکی و از نوع ماسه ای است این احتمال وجود دارد که سنگ های آسیاب این شهر نیز از این منطقه تامین می شده است.

متأسفانه با وجود قرار گرفتن زمین های حاصلخیز دشت وحدتیه در میان دو رودخانه دالکی و شاهپور و مجاورت با منبع عظیم آبی به نام دریاچه سد رئیسعلی دلواری این دشت از نعمت آب ذخیره شده در پشت این سد محروم ماند.




سد رییسعلی دلواری در شمال شهر وحدتیه و در مجاورت دشت وحدتیه

هنوز هم مشخص نیست که حق اهالی وحدتیه از این سد چرا در طرح کانال های پایین دستی که به طول ۱۵۰ کیلومتر و صرف هزینه ای حدود ۶۰ میلیارد تومان احداث گردید، نادیده گرفته شد.این در حالی است که دشت وحدتیه همانطور که در نقشه مشاهده می شود به مراتب فاصله کمتری تا سد رئیسعلی دلواری دارد ولی در نهایت مجموعه کانال ها و شبکه آبیاری فقط به دشت شبانکاره اختصاص یافت.


دشت وحدتیه واقع در بین دو رودخانه دالکی و شاهپور اما محروم از آب این دو رودخانه



از سال قبل که زمزمه احداث سد بر رود خانه دالکی قوت گرفت و در انتها ساخت این سد شروع شد بارقه امید دیگری در چشم مردمان این دیار تابید تا تاریخ پرشکوه کشاورزی این دیار را این بار پس از چندین قرن بدستان خود زنده کنند.اما به گفته اعضای شورای جدید شهر وحدتیه در طرح احداث این سد هم خبری از احداث کانال و شبکه آبیاری برای دشت وحدتیه نیست.
در حال حاضر در این دشت حفر چاه ممنوع است و کشاورزی در زمین های حاصلخیز این دشت با چند ده عدد حلقه چاه و یا به صورت کشت دیم صورت می گیرد.

در مرداد ماه سال ۹۱، مدیر کل منابع طبیعی استان از آغاز مطالعه چهار طرح آبخیز داری در شهر وحدتیه شامل تنگ زیرکال ، پلنگ ،مارکل ،و آبشور خبر داد.
محمود دایتی عضو شورای شهر وحدتیه در گفت و گو با خبرنگار ما از اتمام طرح مطالعاتی این پروژه و قرار گرفتن آن در ردیف بودجه سال ۹۲ خبر داد.


این در حالی است که به گفته دایتی ،رئیس اداره جهاد کشاورزی شهر وحدتیه امسال از مجموع ۳۲۰۰ هکتار زمین های زیر کشت گندم وحدتیه حدود ۴۰۰۰ تن گندم برداشت شد.که خود یک رکورد بود.وی علاوه بر این به کاشت تنباکو در سطح ۱۵۰ هکتار از اراضی این دشت اشاره کرد و از محصولاتی چون گوجه فرنگی ،فلفل دلمه ،هندوانه ،خربزه،و طالبی به عنوان محصولات زراعی امسال این دشت نام برد.
وی در ادامه تاکید کرد شورای جدید طرح احداث شبکه آبیاری و انتقال را از دو سد دالکی و رئیسعلی دلواری پیگیری می کند.

با این احوالات از شورای جدید شهر و نماینده محترم شهرستان جناب آقای موسوی نژاد تقاضا می شود که معضل کاهش سطح آبهای زیرزمینی را در دشت وحدتیه را با پیگیری بحث احداث کانال های پایین دستی و ایجاد شبکه آبیاری از سد رئیسعلی دلواری و سد دالکی و همچنین اجرای طرح های آبخیز داری مصوب هرچه سریعتر برطرف کرده تا ان شاء الله در آینده ای نزدیک شاهد رونق کشاورزی در این دشت باشیم.



وبلاگ اطلاع رسانی شهر وحدتیه    



جعبه‌ابزار