پاشاکی


روستاي پاشاکي/ لاهیجان / گیلان


معرفی روستا[ویرایش]

روستای پاشاکی در شرق گیلان ، در بیست کیلومتری غرب شهرستان لاهیجان واقع شده است. نزدیکترین شهربه این روستا شهر سیاهکل،وفاصله اش تااین روستا حدود ده کیلومتر می باشدودارای مردمی خون گرم وبانشاط بوده وزنان قدیم این روستا هنوز هم از لباس محلی که بسیار زیبا است، استفاده می کنند وشغل اصلی آنها کشاورزی(شالیکاری)می باشد وبعضی از خانه ها دارای باغات کوچک چای نیز هستند.

پوشش گیاهی[ویرایش]

درختان معروف این دیاردرخت للکی فرنگی،که چوبی بسار محکم دارد وخشک شده آن به حدی محکم است که میخ نیز در آن کم اثر است،توی چوی، که از آن ذغال می گیرندواز شاخه های آن سبد درست می کنند،صنوبر،شل وی (بید مجنون)، بلوط ،درخت آزاد،درخت شمشاد( که در قدیم از شاخه های آن برای جاروکردن حیاط خانه هااستفاده می کردند)،چای چو که اگر به باغ چای رسیدگی نمی شدوجنگل می شد،شاخه های چای بزرگ شده وتوسط آنها برای بافتن سبو(تله ماهیگیری) و... استفاده می کردند. احتمالا تک درختی در وسط بازار وجود دارد به نام درخت کوپ ،که گویند از آن درخت کبریت می سازند . در شرق این روستا رودخانه ای به نام کیاجوب وجود دارد که در فصل تابستان محل مناسبی برای شنا و ماهی گیری است.
درکتاب فروانروایان گیلان آمده است. بعد از مرگ سیدعلی کیا که فرمانروای بیه پیش گیلان درسال ۷۹۱هجری بوده امیره دوباج فومنی حکومت پاشیجا را(که گویند پاشاکی امروزی بوده) به امیره جلال الدین وحکومت کیسم را به امیره مسعودوگوکه را به فرعون ابن الملک واگذارکرد.
درسال ۱۳۱۹ شمسی هیئتی از کارشناسان خارجی برای تنظیم آب سفید رود وتامین منابع آبی به گیلان عزیمت کردند.سفید رود وتعدادی از رودهای گیلان مورد باز دید هیئت کارشناسان قرارگرفت.ولی وقایع شهریور ۱۳۲۰ مانع از به ثمر رسیدن مطالعات واقدامات آنان شد.در سال ۱۳۲۵ مجدا گروهی از متخصصین برای تنظیم آب سفیدرود عازم گیلان شدند .می توان گفت سالهای نیمه دوم دهه ۱۳۲۰ علی رغم پریشانی دولت مر کزی و آشفتگیهای اجتماعی تا حدودی با اطلاعات آبیاری مورد نظر همراه بوده است .سد های کوچک انحرافی قوام روی دیسام در محل پاشاکی و سد انحرافی کوچک رشت بروی زرچوب یا صیقلان در اواخر دهه ۲۰ واوایل دهه ۳۰ احداث شده است.
در وبلاگ fekreazad آمده است.در سرتاسر دیلمستان (زمین)لرزه مایه به راه افتادن سنگریزه هایی از کوه ها شد و حیوانات بسیاری تلف شدند.

جاذبه های گردشگری[ویرایش]

در سوی شمال باختر ناحیه، در دیلمان، ساختمانهای قدیمی بسیاری فرو ریخت اما اهالی آن و فرمانروای محلی، که در حال نماز بود، جان بدر بردند. بخشی از کاخی که در رانکوه بود فرو ریخت، اما در جاهایی که بیشتر به سوی شمال و شمال باختر جای دارند، در لاهیجان، گوکه، کیسم، پاشیجا (که گویند پاشاکی امروز بوده است)و لشت نشا آسیب ها اندک بود و کسی کشته نشد، هرچند (زمین)لرزه به شدت در این نواحی شد. پس لرزه ها به مدت شش هفته تا پایان ماه رمضان، یا اوایل اکتبر، دنباله داشت و بازماندگان را برآن داشت تا در چادرهای فضای باز بمانند. باری، پس لرزه نیرومند دیگری در دوشنبه ۱ رجب ۸۹۱/۳ ژوئیه ۱۴۸۶ روی داد، اما به ویرانگری لرزه اصلی نبود.
در تاریخ گیلان آمده است راه شاه عباسی از لاهیجان به پردسر(خشت پل) واز پردسر وارد باغ شیح مرتضی می شودکه دهنه کیا جوب است.جاده دوباره به رودخانه لاهیجان می رسد.از رودخانه کناراز کیاجوب درمسیرراه فدیمی لاهیجان به شکاکم پیش می رود.در شکاکم از رود خشت پل موجود می گذرد.سپس به گلرودبار و از آنجا به سیاهکل میرسد.در سیاهکل راه شاه عباسی دو قسمت می شود یک شعبه آن به دیلمان می رودو و از تحتانی کاروانسرا و کاروانسرای سرداب که هر دو شاه عباسی است می گذرد وبه دیلمان میرسد.شعبه دیگر از سیاهکل به پاشاکی(پاس کیاده)واز آنجا به رشت می رود.

منبع[ویرایش]

پایگاه خبری روستانیوز







جعبه‌ابزار