پیش قلعه


پیش‌قلعه از شهرهای استان استان خراسان شمالی است که در بخش سملقان شهرستان مانه و سملقان قرار گرفته است و در سال ۱۳۸۵، تعداد ۱٫۷۸۳ نفر جمعیت داشته است.
پيش قلعه هم چنان محروم از امکانات شهري و فضاي آموزشي مناسب
خراسان شمالي - مورخ یکشنبه ۱۳۹۲/۰۹/۱۰ شماره انتشار ۱۸۵۶۴
« اين بار هم مشکلات شهر ۳ هزارنفري پيش قلعه از توابع شهرستان مانه و سملقان را اطلاع رساني کنيد، شايد تلنگري براي مسئولان باشد. اگرچه برخي از مشکلات توسط روزنامه خراسان شمالي نگاشته شد، اما مسئولان به جاي اين که پي گير برطرف شدن آن ها باشند، سراغ افرادي رفتند که با خبرنگار اين روزنامه در مورد مشکلات سخن گفته بودند و آنان را باز خواست کردند.» اين ها بخشي از گفته هاي يکي از اعضاي شوراي شهر پيش قلعه است.
وي که به ذکر نام خود تمايلي ندارد، ادامه مي دهد: بارها گفته ايم کيفيت آب شرب اين شهر مناسب نيست و اهالي مجبورند براي تأمين آب شرب مناسب به روستاي دربند در ۶ کيلومتري اين شهر مراجعه کنند و اين موضوع را بارها به مسئولان گفته ايم اما دريغ از توجه.
وي اضافه مي کند: رفت و آمدها براي تامين آب شرب مناسب تنها به اين روستا ختم نمي شود بلکه اهالي به روستاي قليچ قاميش هم مراجعه مي کنند.
وي ادامه مي دهد: تنها دبيرستان پسرانه اين شهر هم متروکه است و گويا بايد اتفاقي رخ دهد تا مسئولان به فکر چاره اي براي بازسازي آن باشند.
يکي از شهروندان هم بيان مي کند: مرکز بهداشتي و درماني اين شهر يک دارو خانه دارد و آن هم فقط در ساعات اداري فعال است و در غير آن ساعات اگر دارويي مورد نياز باشد، نمي توانيم تهيه کنيم.
«محمدي» مي‌افزايد:امکانات آموزشي اين شهر کافي نيست و دانش آموزان مجبورهستند در محيطي با حداقل هاي آموزشي تحصيل کنند.
وي بيان مي کند: بيشتر دانش آموزان براي تحصيل در مناطق مختلف شهرستان پراکنده شده اند و در نتيجه آمار دانش آموزان شهر کاهش يافته است.
يکي ديگر از شهروندان اظهار مي دارد: يک سالن ورزشي متروکه در منطقه وجود دارد و سهم فرزندان ما از امکانات ورزشي تنها يک سالن غير استاندارد به همراه لامپ هاي نامناسب و کفپوش فرسوده است.
«براتي»مي افزايد: پيچ ورودي به پيش قلعه با توجه به دست اندازهاي نامناسب، تردد وسايل نقليه را براي ساکنان اين شهر سخت کرده است.
يکي ديگر از اعضاي شوراي شهر که به ذکر نامش مايل نيست، مي گويد: بخش مانه در توزيع اعتبارات و توجه به برطرف شدن مشکلات، يتيم واقع شده است.
وي مي افزايد: با وجود اين که پيش قلعه از سال ۸۳ به عنوان شهر معرفي شد، اما تا کنون ساختار شهري مناسبي به خود نگرفته است.
يکي از اعضاي شوراي شهر پيش قلعه در اين رابطه اظهار مي دارد: يکي از مشکلات اساسي شهروندان اين شهر نبود پزشک در طول شبانه روز است به گونه اي که در حال حاضر پزشکان مرکز درماني اين شهر تنها ۳ روز در هفته آن هم در ساعات اداري در مرکز بهداشتي و درماني اين شهر حضور دارند .
«انبارلو» مي افزايد: چنانچه شهروندان در ساعات غير اداري به پزشک نياز داشته باشند، بايد به شهر مجاور مراجعه کنند.
وي تصريح مي کند: دانش آموزان اين شهر از مدرسه مناسب محرومند و در مدارس تخريبي و نامناسب تحصيل مي کنند.
وي بيان مي کند: ديوار برخي مدارس اين شهر فرو ريخته است و والدين از حضور فرزندان خود در مدارس تخريبي نگران هستند.
وي اضافه مي کند: در سال هاي ۶۳ و ۶۴ قرار بود ورزشگاه فوتبال در اين شهر احداث شود اما از آن زمان تا کنون هيچ خبري از پي گيري ادامه کار نيست.وي ادامه مي دهد: قرار بود سالن ورزشي سر پوشيده دراين شهر احداث شود اما تا کنون ۲ پيمانکار بعد از مدت کوتاهي از ادامه کار بازمانده اند.
وي تصريح مي کند: تنها سالن ورزشي اين شهر، سالن مربوط به اداره آموزش و پرورش است که مي توان گفت اين سالن هيچ گونه امکاناتي ندارد.
مدير عامل شرکت آب و فاضلاب شهري در رابطه با وضعيت آب شرب اين شهر مي گويد: کيفيت آب شرب پيش قلعه مناسب است و جزو آب هاي مجاز براي شرب محسوب مي شود.
«علوي» مي افزايد: تا کنون نارضايتي از سوي شهروندان پيش قلعه در مورد نامناسب بودن آب شرب اين شهر به اين شرکت ارائه نشده است.
وي تصريح مي کند: منابع آب شرب هر هفته آزمايش مي شود و تا کنون موردي از نامناسب بودن آب شرب در اين شهر گزارش نشده است.
مدير کل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس خراسان شمالي هم در رابطه با فرسوده بودن دبيرستان پسرانه اين شهر مي گويد: تا کنون مکاتبه اي از سوي آموزش و پرورش در رابطه با وضعيت نامناسب اين دبيرستان با اين اداره کل نشده است
«بابايي» مي افزايد: چنانچه اين محيط آموزشي در شرايط نامناسبي قرار گرفته باشد، براي جابه جايي دانش آموزان به محيط ديگري اقدامات لازم انجام خواهد شد.وي ادامه مي دهد: در حال حاضر مراحل نخست ساخت دبيرستان شبانه روزي پسرانه در اين شهر آغاز شده است.



جعبه‌ابزار