چاه‌حسن


ضرورت راه‌اندازی مرکز خدمات کشاورزی منطقه چاه‌حسن
نبود مراکز ترویج خدمات کشاورزی در منطقه چاه‌حسن از توابع شهرستان رودبار دسترنج این کشاورزان را بر باد می‌دهد که توجه ویژه مسئولان را می‌طلبد.
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، جنوب کرمان منطقه حاصلخیزی است که با تنوع محصولات کشاورزی گوناگون از قطب‌های کشاورزی کشور و حتی دنیا محسوب می‌شود.
شغل اغلب مردم این منطقه با توجه به ظرفیت‌های بسیار فراوان موجود کشاورزی و دامداری است و وجود سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در منطقه نیز یکی از راهکارهای دولت برای اهمیت دادن به جایگاه این منطقه است.
اما با تمام اقدامات انجام شده در برخی موارد کشاورزان را با مشکلاتی در روند کار کشاورزی مواجه می‌کند که یکی از این موارد نبود مراکز ترویج خدمات کشاورزی به تعداد مورد نیاز است.
منطقه چاه‌حسن در شهرستان رودبار از جمله این مناطق است که کشاورزان آن بارها درخواست رفع این مشکل را از مسئولان امر داشته‌اند.
حسن قنبری یکی از ساکنان روستای چاه‌حسن در رودبار که دارای بیش از ۵۰ هکتار زمین زراعی و باغی است، با اشاره به مشکلات کشاورزی اهالی روستای خود اظهار داشت: نبود کارشناس کشاورزی برای همکاری و راهنمایی در این زمینه و فاصله زیاد مراکز خدمات کشاورزی با روستای ما موجب شده که بیشتر زمین‌های خود را بدون استفاده بگذاریم.
وی افزود: همچنین مجبور هستیم مقداری از زمین‌ها را نیز با قیمت پایین به افراد دارای توان مالی و امکانات مناسب کشاورزی که از شهرها و استان‌های دیگر برای کشاورزی به منطقه می‌آیند، اجاره دهیم، اما کسی پاسخگوی ضرر و زیان کشاورزان نیست.
محمدرسول خالق‌پور نیز یکی دیگر از کشاورزان منطقه چاه‌حسن مشکل اصلی این روستا را نبود مرکز ترویج و خدمات کشاورزی در منطقه دانست و اظهار داشت: با عدم امکانات مناسب و کارشناسان کشاورزی مشکلات ما برطرف نمی‌شود.
احمد نوری‌نژاد دهیار روستای چاه‌حسن نیز در این زمینه اظهار داشت: با توجه به اینکه حاصلخیزترین زمین‌های کشاورزی با مرغوب‌ترین محصولات جالیزی در منطقه چاه‌حسن قرار دارد، شغل بیش از ۹۵ درصد مردم منطقه کشاورزی است.
وی افزود: این روستا محصولاتی مانند گوجه‌فرنگی، مرکبات، خرما، هندوانه، کنجد و ... دارد که هر ساله برخی از این محصولات به خارج از کشور نیز صادر می‌شوند.
نوری‌نژاد تصریح کرد: اما کشاورزان منطقه با توجه به قرار گرفتن روستا بین بخش جازموریان و شهر اسلام‌آباد مرکز شهرستان رودبار به دلیل دوری مسافت و نداشتن وسیله نقلیه قادر به تهیه کود و سایر ملزومات کشاورزی نیستند.
وی با تأکید بر اینکه با توجه به ظرفیت‌های فراوان کشاورزی این منطقه مهم‌ترین نیاز مردم آن مرکز ترویج خدمات جهاد کشاورزی است، ابراز داشت: البته برای رفع مشکلات مردم در بخش کشاورزی این درخواست زیادی نیست که سال‌ها قبل باید محقق می‌شد.
کرامت علیدادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار در این گفت‌وگو در زمینه مشکلات کشاورزان منطقه چاه‌حسن اظهار داشت: در زمینه تأمین کود فسفات مورد نیاز کشاورزان منطقه که یک کود وارداتی است با توجه دولت اقدامات لازم انجام شده و به زودی سهمیه منطقه جنوب کرمان ارسال می‌شود.
وی ابراز داشت: هم‌اکنون در شهرستان رودبار برای محصول استراتژیکی مانند گندم کود فسفات توزیع می‌کنیم و کشاورزانی که به آن نیاز دارند، باید به مرکز خدمات جهاد کشاورزی شهرستان رودبار مراجعه کنند.
علیدادی عنوان کرد: برای رفع مشکل حمل و نقل این کود از شهرستان به روستاها به دلیل دوری انبارها با منطقه چاه‌حسن یکی از کشاورزان که شرایط لازم را دارد، برای عاملیت خرید و توزیع کود مراجعه کند تا با معرفی به سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان این مشکل رفع شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان نیز در این گفت‌وگو اظهار داشت: این سازمان در هفت شهرستان جنوبی بیش از ۲۷ مرکز ترویج خدمات کشاورزی دارد.
مجید درینی سطح زیر کشت منطقه را بیش از ۲۴ هزار هکتار دانست و اذعان داشت: با توجه به وسعت و پراکندگی منطقه، شاخص‌ها و ضوابطی که مربوط به سازماندهی مراکز خدمات کشاورزی است، حدود ۱۷ مرکز ترویج خدمات جهاد کشاورزی در جنوب کرمان باید راه‌اندازی شود.
وی ابراز داشت: این نیاز از طریق شهرستان‌های منطقه به سازمان جهاد کشاورزی اعلام شده و ما نیز طی سال‌های گذشته چند بار این نیاز را به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کردیم، اما هنوز موفق به دریافت ایجاد این مراکز در منطقه نشده‌ایم.
درینی خاطرنشان کرد: امیدواریم با توجه به نیاز منطقه و درخواست‌های کشاورزان با ارائه این مجوز برای ارائه خدمات بهتر به کشاورزان این مراکز راه‌اندازی ‌شوند.



جعبه‌ابزار