چشمه آسون نسران و رودخانه گوره


چشمه آسون نسران و رودخانه گوره
گزارشی که در ادامه می خوانید گزارش سفر آقای ذبیح اله صولتیان عضو محترم شورای شهر بادرود به چشمه آسون نسران و رودخانه گوره است که در وبلاگ گردشگری و سفرنامه باد صبا انتشار داده اند. با تشکر از توجه و اظهار لطف ایشان گزارش سفر ایشان در ادامه تقدیم می گردد:
گور هر یا گوروار یا گوره نام یکی از اعجاب انگیز ترین مناظر طبیعی نه تنها منطقه بادرود بلکه ایران است. برای تماشای این طبیعت زیبا وشگفت آور مسیر بادرود به روستای موغار را طی کرده ومسیر آسفالته روستای موغار به سمت روستای نسران را در پیش گرفتیم .نرسیده به پلهای بزرگ راه آهن که عرض جاده را برش می دهد به سمت چپ ،جاده خاکی را حدود ۵۰۰ متر طی کردیم ووارد رودخانه خشک گوره شدیم سپس به سمت بالای رودخانه راندیم وماشین را پارک کرده ودر اوج ناباوری یکی از اعجاب انگیزترین مناظر طبیعی را دیدیم .
بارش باران طی هزاران سال باعث برش زمین ماسه ای مسیر نسران تا موغار شده وشکافی به عمق ۷۰ تا ۸۰ متر وعرض ۵۰ متر ایجاد کرده که این شکاف از مسیر آبشار تا مسیر مسطح جاده ترانزیت اردستان –بادرود حدود ۱۰ کیلومتر طول دارد .
از راههای شیب داروارد سطح رودخانه شدیم انگار هزاران استاد تراشکار وبنا سالها این محوطه را به چنین زیبائی برش داده اند که در ایران نظیر ندارد .بارش باران باعث ایجاد اشکال هندسی منظم ونا منظمی در بدنه رودخانه شده مه بسیار دیدنی هستند .کف رودخانه را به سمت موغار که طی کردیم چند برکه وچشمه آب گوار در مسیر قرار داشتند که با بوته های نی ودرختان گز بطرز زیبائی آراسته شده بودند.
در مسیر هم چند دخمه ترسناک به عمق ۱۰ -۱۵ متر وارتفاع ۷۰ متر وقطر ۳-۴ متر وجود دارد که دیدن آن خالی از لطف نیست.حدود ۵ کیلومتر از مسیر راطی کرده وسپس به بالای رودخانه آمدیم و با ماشین از راه خاکی وارد دشتهای روستای نسران شدیم .
کشاورزان نسرانی مشغول برداشت محصول انار بودند از آنها آدرس رودخانه را جویا شدیم .مبداء اصلی رودخانه گوره از پائین دشت نسران شروع می شد .شروع رودخانه بی نظیر تر از بازدید قبلیمان بود .سرچشمه قنات با پوشش گیاهی بسیار زیبا ودیدنی .
برش سنگهای چند صد تنی بدست طبیعت ومناظری بدیع که تا این لحظه من به چشم خویش ندیده بودم. بازدید از این منطقه بکر را به همه شما با رعایت حفظ وضعیت موجود وعدم ریختن زباله تأکید میکنم که تا این گونه پی به خداشناسی واقعی ببریم.



جعبه‌ابزار