چهارطاق


شهرستان کیار استان چهارمحال و بختیاری
روستاي چهار طاق/ گرمسار / سمنان
منطقه چهار طاق و رامه در ۵۵ کیلومتری شمال شرقی شهر گرمسار و ۴۰ کیلو متری شهر آرادان واقع است. دسترسی به این منطقه بعد از طی ۳۴ کیلومتر در جاده اصلی گرمسار - سمنان (تهران - مشهد ) و سپس راه فرعی که به سمت شمال منشعب و به منطقه مورد نظر ختم میگردد میسر است .


معرفی روستا[ویرایش]

منطقه چهار طاق و رامه در ۵۵ کیلومتری شمال شرقی شهر گرمسار و ۴۰ کیلومتری شهر آرادان واقع است. دسترسی به این منطقه بعد از طی ۳۴ کیلومتر در جاده اصلی گرمسار - سمنان (تهران - مشهد ) و سپس راه فرعی که به سمت شمال منشعب و به منطقه مورد نظر ختم می گردد میسر است . فواصل شهر گرمسار تا رامه بالا به این شرح است (که برای روستای چهارطاق حدود ۱۲کیلومتر کمتر می باشد): از گرمسار تا ابتدای جاده فرعی (سه راه چاه قلقل ) ۳۴ کیلومتر از سه راه چاه قلقل تا ابتدای تنگه چهار طاق ۸ کیلومتر از چهار طاق تا رامه پایین ۸ کیلومتر از رامه پایین تا رامه بالا ۴ کیلومتر جمع فواصل ۶۶ کیلومتر طول تنگه چهارطاق و رامه از ابتدای تنگه تا رامه بالا ۲۱ کیلومتر است. روستاها و مزارع و باغات متعددی در طول مسیر قرار دارند که مهمترین آنها از ابتدای تنگه عبارتند از: چهار طاق پایین - چهارطاق بالا - سوک دره - باغستان ـ گرآب - گت سنگ ـ ترکه در- دارستان ـ اُوسوسر(سرآسیاب) - هندره(پرتگاه) - رامه پایین(پا قلعه) - جل بندورس - رامه بالا - سربیشه - بند سر - سیاگل - گونگ پایین - سنگ سفید و لزوره .

تاریخچه روستای چهارطاق[ویرایش]

نام روستای چهارطاق برگرفته ازگنج های که در چهار طاقچه ای که در زیر کوه چهل تن وجود داشت گرفته شده است که این گنجینه ها توسط افراد سودجو مورد دستبر قرار گرفته است. نکته مورد توجه این است که این منطقه قبل از نامیدن نام چهارطاق به نام امامزاده که همان امامزاده جعفر است می شناختند . تاریخچه وسکونت این روستا به ۵۰سال پیش بر می گردد که قبل ازسکونت در این مکان محلی برای کشاورزی و رفت و آمد به شهر بوده است . اهالی روستا ابتدا درامامزاده و مناطق اطراف ان سکونت داشتند که به ۳ طایفه به نامهای (علی محمد،ولی،قربانعلی)نامیده می شده اند زندگی می کرده اند که نسل (علی محمد)برگرفته ازقوم ترک و اصانلو که در زمان آقامحمد خان درقرون گذشته به گرمسار کوچانده شده اند از طرف زن و از طرف مرد برگرفته از هزار جریب مازندران بر می گردد به گفته بزرگان و ریش سفیدان فردی بنام(مهرعلی) که همراه خانواده برای چرای دام به این منطقه آمده و با دیدن وضعیت مطلوب محیطی و وجود آب و مرتع های مناسب در این محل سکونت گزیدند و بر حسب تقدیر افرادی از تبریز و از تبار ترک که آنان هم دامدار بوده اند و کاملا مشخص نیست که به چه منظور ولی بر اساس گفته ها برای مبادلات دام یا خرید و فروش آن و محصولات دامی خود به این مناطق (چهارطاق، قالیباف،رامه بالا،رامه پایین) می آمدند و منجمله برای زیارت مرقد مطهر امامزاده که در نهایت به ازدواج دختر انان با پسر بزرگ یا کدخدا ان زمان بنام (مهرعلی) می انجامد و خانواده دختر پس از اتمام مراسم عروسی دختر خود را بنام(گزل) به مهرعلی سپرده و رهسپار دیار خود شده اند گفته جالبی که در این گفته ها ریش سفیدان دیده شده است این است خواب نما شدن (گزل) بار تقدیر این ازدواج را بسته است که او هم جز یکی از متولیان امامزاده باشد.

موقعیت جمعیت روستای چهارطاق[ویرایش]

روستای چهارطاق تا چند دهه ی گذشته از جمعیت قابل توجهی بر خوردار بوده است ولی در طی سالها و گرایش به شهر نشینی باعث خالی شدن سکنه در فواصل سرد شده است نکته قابل توجه این است که روستا به صورت فصلی در تابستان جعمیت قابل توجهی را در خود جای میدهد که به منظور عملیات داشت وبرداشت محصولات زراعی و باغی و دامداری و پرورش زنبور عسل از اواخر بهار تا اواخر تابستان در سرزمین آباء و اجدادی خود مستقر می شوند.

پوشش گیاهی و جانوری روستای چهارطاق[ویرایش]

این روستا از تنوع گیاهی ووجود جانداران گوناگون برخوردار می باشد که مهمترین گونه های آن (کل،بز،قوچ،میش،اهو،خوک،تشی،پلنک،گربه وحشی،خرگوش) و پرندگانی نظیر ( کبک ،کبکدری، تیهو ) است.کوههای منتطه دارای گیاهانی نظیر: گرامینه (گندمیان)، ارس، درمنه، باریجه، کما،اویش، زرشک ، کاروانکش ، تنگرس تشکیل می دهند.

جاذبه های گردشگری[ویرایش]

از جاذبه های اکوتوریستی این روستا درختان دیر زیست و تنومند وکهن سالی نظیر بنمشک(پسته وحشی) واقع در امامزاده جعفر و ورس دار و گردو و توت می باشد.

امکانات رفاهی روستای چهارطاق[ویرایش]

روستای چهارطاق از امکانات رفاهی قابل توجهی بر خوردار می باشد که عبارتند از: برق ،آب، وسایل ارتباطی و رسانه ای(تلفن و تلویزیون) و امکانات ورزشی(زمین فوتبال) اشاره کرد.لازم به ذکر است این روستا برای اولین بار در ایران به سیستم ارتباط ماهواره ای توسط معاون صدا و سیما (آقای عسکری) افتتاح شده است.

منبع[ویرایش]

وبلاگ روستای چهار طاق







جعبه‌ابزار